Rivális kitekintő: Mezőkövesd

Mint azt bizonyára tudjátok, szombaton 18.00 órától a Mezőkövesd csapatát fogadjuk Debrecenben. A kisebbik borsodi csapat tavaly fennállása során második alkalommal jutott fel az NB1-be, azonban most először sikerült benn is maradniuk a legmagasabb osztályban. A közelmúltban két, magyar szinten kiemelkedő vezetőedzőt is “elfogyasztottak” Tomiszlav Szivics és Pintér Attila személyében, riválisunk kispadján jelenleg Radványi Miklós ül. A nyár folyamán elvesztették talán legnagyobb értéküket Molnár Gábor személyében, azonban számos új ember is érkezett Matyóföldre, a héten is kettő, Murai Márk valamint egy horvát szűrő, Frano Mlinar.

Az elmúlt négy meccsükből hármat is elvesztettek, igaz, ezeken ellenfeleik a Honvéd, Videoton és Ferencváros voltak, idegenben a Vasassal játszottak döntetlent. Ezeken a gólarányuk 2-10. A kövesdi keretben két korábbi játékosunk is szerepelne Gohér Gergő és Lázár Pál személyében, azonban jelenleg mindketten sérültek, Gergő térdét ráadásul sajnálatos módon műteni is kell, Lázár viszont akár már szombaton ott lehet a csapatban.
Bár nincsenek kifejezetten jó formában, érdekes adalék lehet, hogy a tavalyi szezonban egyszer sem tudtuk legyőzni őket, ráadásul a debreceni Nagyerdei Stadionban bajnokin még veretlenek.

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK