Győzzünk, hogy belezápuljanak!

Az NB1 hetedik fordulójában, a Mezőkövesd csapatát fogadjuk, Debrecenben. A dél-borsodi együttes jól kezdte az idei szezont, hiszen az első két meccsüket megnyerték, majd a harmadik fordulóban szabónál jártak, ahol egy méretes zakót kaptak ajándékba. A jelenleg hatodik helyen álló kövesdiek, két győzelem mellett egyszer végeztek döntetlenre, háromszor pedig kikaptak. Nagyon bízunk benne, hogy szombat este már négy vereség lesz a vesztes mérkőzéseik számánál.

Múlt héten, hazai pályán szenvedtek egy gólos vereséget a Honvéd ellen. A fővárosiak a 94.-ik percben szerezték a mindent eldöntő találatot. Azon a mérkőzésen a; Tujvel-Farkas, Pillár, Hudák, Szalai-Keita, Tóth Bence-Vadnai, Strestik, Cseri-Koszta kezdővel álltak fel a sárga-kékek. A keretüket folyamatosan erősítik(?), amit mi sem bizonyít jobban, hogy a héten is érkezett hozzájuk új játékos. Csak azt tudnám, hogy miből telik rá…?

A borsodi rangadót nyernünk kellene, hogy ne szakadjunk le az élbolytól. A döntetlenre végződött találkozóink után bizony lehet hiányérzetünk, mert nagyon könnyen nyerhettük volna őket. És bizony az a hat pont, de reálisan nézve négy pont nagyon jól jött volna, amivel elsők, esetleg másodikok is lehetnénk. De ez már a múlt, fölösleges ezen keseregni, koncentráljunk a holnapra, és verjük meg a matyókat, mert a döntetlenekkel tele van a padlás.

Bódog Tamás nagyon bizakodó volt a tegnapi sajtótájékoztatón, ahol elmondta, hogy megmutatjuk majd, hogy mi vagyunk a jobbak. Ez könnyen előfordulhat, ha belőjük a helyzeteinket, mert ezzel bizony adósak a Srácok. Ezért vártunk volna még egy igazi befejező csatárt, például Tischlert az Újpestből, aki bizony nagyon nincs megelégedve a helyzetével, de csütörtökön arra is választ kaptunk, hogy várható-e még érkező játékos. Sajnos azt a választ kaptuk, ami egyértelműen arra vonatkozott, hogy senkivel nem áll tárgyalásban klubunk. Ha ez tényleg így van, akkor viszont nem kell hivatkozni a sok kihagyott lehetőségre. Hanem csendben el kell fogadni.

Győzelem esetén nemcsak, hogy megragadnánk elől, hanem távolodhatnánk a kieső zónától is. És az sem elhanyagolható tényező, hogy jobb lenne a hangulata mindenkinek egy sikeres mérkőzés után, így nyugodtan lehetne élvezni a válogatott szünetet.

Régebben nagyon szurkoltam a Mezőkövesdnek, hogy minél jobb eredményeket érjen el, mára viszont olyan körülmények között létezik arrafelé a foci, hogy az gyomorforgató. Nulla utánpótlás, rengeteg külföldi. Nekik nem számít a fiatal pénz, nem lényeges a légiós szabály. Mégis másfél csapatot képesek cserélni félszezononként.

Valami nagyon bűzlik Dán…, Mezőkövesden! És nemcsak a fürdő…

Mutassuk meg Radványi Miklós csapatának, aki biztos abban, hogy ők a jobbak, hogy milyen is a miskolci virtus! Bízva bennetek, Srácok, hajrá Diósgyőr!

Várható kezdőcsapatok:

DVTK: Antal (Bukrán)-Nagy Tibor, Lipták, Karan, Tamás-Kocsis-Vela, Busai, Óvári-Makrai, Ugrai (Nono)

Mezőkövesd: Tujvel, (Dombó)-Farkas, Pillár, Hudák, Szalai (Fótyik)-Keita, Mlinar (Tóth)-Vadnai, Strestik, Cseri-Murai, (Koszta)

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK