Itt vagy most

Rivális kitekintő – Debrecen

Ha régebb óta követitek a csapatot, valószínűleg tudjátok, mindegy, éppen milyen formában vagyunk, a Loki úgyis mindig felmossa velünk a padlót. Idén joggal remélhettük, hogy ez a tendencia megváltozik, a debreceniek ugyanis boldog-boldogtalantól kikaptak, ráadásul olyan kilátástalan játékkal “büszkélkedhettek”, hogy talán még az “ecuadori vipera” (tudjátok kire gondolok) is húzóember lehetett volna náluk. Annak ellenére, hogy az egyik legjobb magyar edző ül a kispadon egy debreceni élő legenda személyében, még az ő személyét is megkérdőjelezték páran a gyatra eredmények láttán. Herczeg András azonban úgy tűnik, megtalálta a megoldást a hajdúsági gondokra – legalábbis a legnagyobbra. Holman Dávid neve eddig jól csenget a magyar labdarúgás berkein belül, debreceni teljesítményével azonban végleg lerombolt mindent, amit a Ferencvárosnál vagy Poznanban felépített. A szurkolók egyöntetű véleménye volt vele kapcsolatban, hogy a támadások szervezése helyett kizárólag csak a fék szerepét tölti be a csapatban, legnagyobb örömükre azonban sikerült elpasszolni a pozsonyi Slovannak. Nagyjából innentől mérhető Debrecenben a formajavulás, bár Tőzsér Dániel is kapta a kritikákat bőven, látszólag az ő játékának is jót tett a változás.

A csapat védekezése a vérszegény szezonkezdet ellenére is jónak mondható, a második legkevesebb kapott góllal állnak, mindössze héttel. Rutinosnak közel sem mondható az egység, többnyire fiatalok, ráadásul egy kivételével nem kifejezetten magas fiatalok játszanak itt, ennek ellenére az elmúlt öt meccsükön csak négy gólt kaptak.

A középpályán a legjelentősebb esemény volt Holman távozása, ezzel párhuzamosan pedig a Videotonnál mellőzötté vált, korábbi debreceni kedvenc Bódi Ádám érkezése, ami jól láthatóan nagyon jót tett az előrejátéknak, az elmúlt két találkozójukon 7 gólt szereztek, ráadásul tették ezt két tavalyi dobogós ellen. Ahogy korábban említettem, még Tőzsér is összeszedni látszik magát az utóbbi hetekben.

A debreceni szurkolók hozzánk hasonlóan könnyen esnek túlzásokba, ahogyan egy vereség után kiesést, úgy egy győzelem után is képesek bajnoki címet vizionálni csapatuknak. A háttérben sem lehet túl nagy a nyugalom a Hajdúságban, Szima Gábor tulajdonosról ugyanis egyre inkább úgy vélik, már csak nyűg számára a klub, és csak annyi pénzt próbál a DVSC-be pumpálni, ami feltétlenül szükséges a minimális célok eléréséhez.

A debreceni bajnoki ellenfelünk utóbbi hetekben mutatott formája nyomán valószínűleg szoros, izgalmas mérkőzésnek ígérkezik, ahol talán túlzás nélkül az NB1 két legjobb vezetőedzője néz majd farkasszemet egymással.

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK