Itt vagy most

Meccsváró: Debrecen – Diósgyőr

Az elmúlt szezonok megmutatták, szinte minden csapatnak vannak olyan ellenfelei, akiket csak a legritkább esetben tudnak két vállra fektetni, mutassanak éppen bármilyen formát. A mi “mumusunk” kétségkívül a Debrecen, akik bár kifejezetten gyengén kezdték a szezont, az utóbbi két fordulóban úgy tűnik, magukra találtak, és két bravúrgyőzelemmel jelezték, újra részt kívánnak venni a dobogóért vívott harcban. Ezeken a találkozókon ugyanis két tavalyi élcsapatot, a bajnok Honvédot illetve a bronzérmes Vasast verték, ráadásul igen meggyőző játékkal, előbb 4-1-re majd pedig 3-1-re tudtak diadalmaskodni. Az elmúlt öt bajnokijukon mindezek mellett két győzelmük és egy vereségük van, a gólarányuk 8-4, tehát kevesebb, mint 1 kapott góljuk van meccsenként.

Mit várhatunk ellenfelünktől ?

A hajdúságiak kapujában Nagy Sándor áll majd. Ahogy a gárda, úgy Nagy is számolatlanul kapta a kritikákat a bajnokság kezdetén, az utóbbi hetekben azonban ihletett formában véd, a második számú kapusnak, Novotának nehéz dolga lesz, ha kollégája továbbra is így állja útját a támadásoknak.

A védelem bár tavalyhoz képest (nevekre – de ez semmit sem jelent) gyengült, a mutatott forma alapján azonban kevesen mondanák meg, hogy többnyire NB2-ben edződött, és utánpótlásból felkerült játékosok lettek stabil alapemberek Herczeg Andrásnál. A négyest valószínűleg Bényei Balázs, Szatmári Csaba, Kinyik Ákos és Ferenczi János alkotják. Bényeit Békéscsabáról szerződtették, a neve azért lehet többeknek ismerős, mert az előszezonban nálunk is felmerült lehetséges erősítésként. A két középhátvéd debreceni nevelés, Szatmárinak már az édesapja és alapember volt a sikert sikerre halmozó 2000-es évek eleji Lokiban, Kinyik pedig egy budaörsi kölcsönjátékból érkezett haza. Ferenczi már tavaly is alapember volt, ám a debreceniek közel sem elégedettek a teljesítményével. Mentségére szóljon, a valódi posztja nem a balbekké, viszont huzamosabb ideje nincs váltótársa. Bár kritikák tengerét kapja, ellenünk valahogy mindig összeszedi magát, annak ellenére,  hogy az NB1 egyik legkiemelkedőbb jobbszélsőjével kell megbirkóznia. A debreceni védelem Szatmárit leszámítva kifejezetten alacsony játékosokból áll.

A középpályáról sikerült elpasszolniuk a legnagyobb féket Holman személyében, illetve a román szűrő, Filip is elveszíteni látszik a helyét a keretben – bár vele a szurkolók többnyire elégedettek voltak. Jót tett a fiatal irányító távozása annak a Tőzsér Dánielnek is, akit szintén megtaláltak a drukkerek, ám az alibit felváltani látszik az a Tőzsér, akit anno a Ferencvárosban ismert meg a közönség (bár két meccs alapján talán ezt mégis túlzás lenne kijelenteni). Szintén jó hatással volt a csapatra, hogy visszatért önkéntes fehérvári száműzetéséből Bódi Ádám, aki nem tudta magát beverekedni a Videoton kezdőcsapatába, Herczeg Andrásnál azonban szinte azonnal visszakapta helyét régi-új klubjában. Mellettük szerepel még az elnyűhetetlen bosnyák Aleksandar Jovanovic, aki a Honvéd ellen gólt szerzett, illetve a fiatal sajátnevelés, Varga Kevin, aki pedig két hete a Vasas kapuját vette be.

A két támadó jó eséllyel a gyors léptű Justin Mengolo, illetve Könyves Norbert lesznek. Ezen a poszton Herczeg András akár dupla-meglepetést is húzhat, többnyire csereként (vagy még úgysem) számít ugyanis két korábbi csatárunkra, Takács Tamásra illetve Tisza Tiborra. A válogatott szünet alatt megrendezett felkészülési meccsen mindketten duplázni tudtak, ráadásul előző csapata ellen a legtöbb játékos általában extra motivációval lép pályára, így ez egy érdekes, ám védhető döntés lenne a debreceni vezetőedző részéről.

Ami minket illet, fizikálisan jó állapotban van a gárda, a Mezőkövesd elleni hosszabbításban kiharcolt győzelem pedig valószínűleg a fiúk lelkiállapotának is jót tett. Továbbra is ott vagyunk a dobogón, a mostani mérkőzés azonban előzetesen vízválasztónak tűnik, egy nehéznek ígérkező idegenbeli rangadó megmutathatja, merre tovább: vajon továbbra is középcsapatnak számítunk, vagy egy esetleges sikerrel bebizonyítjuk magunknak, hogy végre megértünk az élcsapat címre, és ezzel együtt merészebb célok kitűzésére.

Várható kezdőcsapatok:
Debrecen: Nagy – Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Bódi, Jovanovic, Tőzsér, Varga – Mengolo, Könyves
Diósgyőr: Antal – Nagy, Lipták, Karan, Tamás – Vela, Busai, Kocsis, Óvári – Makrai, Ugrai
A találkozó játékvezetője Berke Balázs lesz.

Ne felejtsetek el tippelni !
http://1910.hu/tippjatek/

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK