Itt vagy most

Meccsváró: Diósgyőr – Paks

A futball egyik nagy pozitívuma, hogy nem hagy időt túl sokáig keseregni egy vereségen, vagy “elszállni” a szép győzelmek után. Ennek megfelelően a gyanús körülmények között elveszített Debrecen elleni bajnokit már jóvá is tehetjük egy esetleges Paks elleni győzelemmel.
Szombati ellenfelünknek hálásak lehetünk, mint az köztudott, amennyiben a tavalyi (számukra akkor már tét nélküli) szezonzárón kikapnak az MTK-tól, mi most jó eséllyel egy Kisvárda vagy Csákvár elleni “rangadóra” készülhetnénk. Csertői Aurél együttese az elmúlt négy tétmérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni, igaz, ezeken a Fradi-Honvéd-Vasas-Videoton négyessel játszottak. Utóbbi kettőtől kikaptak, az FTC-Honvéd párossal döntetlent játszottak, igaz, Kamberék csak egy erősen véleményes hosszabbításban szerzett góllal tudtak megmenteni egy pontot, miután a paksiak emberhátrányban tudtak fordítani (!)a tavalyi bajnok ellen.

Mit várhatunk ellenfelünktől ?

Az atomvárosiak kapujában jó eséllyel a borsodi születésű, 30 éves, korábbi Loki-hálóőr Verpecz István áll majd. Bár egy kifejezetten jó képességű játékosról van szó, idén a paksiak átlagban mérkőzésenként két gólt kapnak. Remélhetőleg szombaton sem javítanak ezen a statisztikán.

A védelemből kiesett az utóbbi időben alapemberré váló, U21-es válogatott centerhalf, Lenzsér Bence. A csapatkapitány, Gévay Zsolt párja így középen valószínűleg a 19 éves, 188 centiméter magas Zachán Péter lesz. Ő legutóbb a Videoton elleni 4-1-es vereség alkalmával kezdett. A védelem szélein egy régi ismerős, Vági András, illetve a posztján Magyarországon egyik legmegbízhatóbban teljesítő Szabó János szerepelnek majd.

A középpályás védekezésért egy új érkező, Simon Ádám, a Honvédtól szerződtetett Hajdú Ádám, illetve a tavaly berobbanó Papp Kristóf felelnek majd, utóbbi defenzív szerepe ellenére a Honvéd ellen gólt szerzett az előző fordulóban. Előttük a támadótriót Bertus Lajos, Hahn János és Bartha László alkothatják. Bartha egyébként a házi góllövőlista éllovasa 3 találattal, ám érdekesség, hogy a kezdőcsatár Hahn-nak eddig mindössze egy gólja van 8 forduló után. Más kérdés, hogy ha arra van szükség, minőségi tartalékok állnak Csertői Aurél rendelkezésére a korábbi válogatott Koltai Tamás, az általunk is jól ismert Nikházi Márk, vagy a Zalaegerszegről szerződtetett kétméteres center, Daru Bence személyében.

A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Bódog Tamás elmondta, úgy gondolja, feldolgoztuk a múltheti vereséget. Hozzátette, hogy szerinte a támadójátékunk jól működik, amivel nehéz lenne nem egyetérteni a mozgásokat látva, az azonban igaz, és ezt vezetőedzőnk is kiemelte, hogy a befejezések kapcsán továbbra is lehet hiányérzetünk. A győzelemért utazunk, amivel újfent tehetnénk egy lépést előre, az előttünk lévő Fradi-Honvéd páros ugyanis egymás ellen játszik, ezért egyikükön hozhatnánk három pontot (vagy kettőt a zöldeken és a piros-feketéken is). A csapattal kapcsolatos hír továbbá, hogy mindenki egészséges, Szarka Ákos eltiltása azonban még érvényben van, így ő nem utazik Debrecenbe.

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Antal – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás – Vela, Busai, Nono, Óvári – Makrai, Ugrai
Paks: Verpecz – Vági, Zachán, Gévay, Szabó – Simon, Hajdú – Bartha, Papp, Bertus – Hahn
A mérkőzés játékvezetője Solymosi Péter lesz.

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK