Itt vagy most

Válaszokat várunk! – Nyílt levél

Tisztelt MLSZ!

Az elmúlt hetek súlyos, az OTP Bank Liga egyes mérkőzéseinek végeredményét egyértelműen befolyásoló, ám látszólag következmények nélkül maradt döntéseit kérjük a lehetőségeikhez mérten, kellő körültekintéssel, a közvéleményt maradéktalanul tájékoztatva szíveskedjenek kivizsgálni.

Elég volt a mellébeszélésből, a sablon válaszokból, a mundér becsületéből, a játékvezetők érinthetetlenségéből, a magyar futball szisztematikus tönkretételéből.

Ezúttal érdemi reakciót várunk, amelyben arról tájékoztatják a szurkolókat, sportvezetőket, a klubokért dolgozó szakembereket, és persze nem utolsó sorban azokat a játékosokat, akiket rendre elmeszelnek akár több mérkőzésre is egy-egy meggondolatlan, elhibázott tettükért, hogy miképpen szankcionálja az MLSZ a súlyos játékvezetői tévedéseket.

Mi garantálja azt, hogy a következő játéknapokon nem fordulnak elő többé olyan esetek, amelyek súlyosan befolyásolhatják az eredményeket? Vagy talán ismét a szurkolók, és az olykor jogos felindultságukból “odaszúró” szakvezetők lesznek a hibásak mindenért, és a szankciókat ezúttal is a kluboknak kell majd lenyelniük?

Meddig tarthat még ez az ámokfutás? Mikor veszik észre, hogy minden téren hanyatlik a magyar futball és már ugyanúgy nevetség tárgya lett a Nemzeti Válogatott is, ahogy a bajnokságunk is, évről évre? A klubok, szurkolók vegzálásán kívül vajon mást is tesznek azon kívül, hogy előbb-utóbb érdemi fejlődés következzen be? Mikor veszik észre, hogy pontosan Önök, a Szövetség a legnagyobb gátja annak, hogy a szurkolók visszatérjenek a stadionokba és ott színvonalas, élvezetes meccseket láthassanak? Ahol nem kell tartani bundázástól, politikusok házi játszmáitól, rendőri, rendezői túlkapásoktól, nevetséges játékvezetői ítéletektől?

A rengeteg “reform” intézkedés mellett, javasoljuk, iktassák be a játékvezetők megfelelő képzését is, egy transzparens, szurkolók számára is megismerhető, tételes szankciókon alapuló direktívával együtt, amely ösztönzőleg hathat a felelősségteljes, magas színvonalon végzendő bírói feladatok elvégzésére. Tudjuk jól, hogy a játékvezetők is emberek, épp ezért nem tévedhetetlenek. Azonban látni kell, hogy az elmúlt hetek eseményei rengeteg problémára mutattak rá, mellyel kapcsolatban a szurkolók méltán várják el a Szövetségtől a megfelelő intézkedéseket.

Válaszaikat előre is köszönjük.

Tisztelettel,
1910.hu – a DVTK Szurkolók otthona

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK