Itt vagy most

A bíró kegyeltjei: Fradi – DVTK értékelő

Bódog Tamás a múlt heti meccs után nagyon optimista nyilatkozattal állt elő, szerinte két hozható meccs következik. Az utolsó kettő, ami a bajnokság első fordulójából hátra van. Erre a kijelentésre többen felhúzhatták a szemöldöküket, gondolván, hogy ez azért még tőle is szokatlan kijelentés. De ha közhelyesen akarom mondani, úgyis a pályán dől el minden. Sajnos nem úgy, ahogy mi szerettük volna.

Ennek ellenére vendégségben végre nem túl ijedősen, mi kezdtük aktívabban az első játékrészt, főként Vela akaratereje tűnt ki a többiek közül, az ő percei voltak a meccs első valamire való mozzanatai. Az első 10 perc után pedig egy unalmas első félidőnek lehettünk tanúi, főként mezőnyben folyt a játék, amit csak a játékvezető, főleg a fővárosiak javára elkövetett tévedései színesítették csak. Ahhoz képest, hogy hány gólt szerzett ellenfelünk az elmúlt 2 fordulóban, ma egy körülményes, nehezen mozgó csapattal volt dolgunk. Azt azért lehet látni, hogy küzdünk, akarunk, de ez egyenlőre csak 2-3 lövésben mutatkozott meg, ott sem túl nagy veszélyt jelentve, a védelmünk viszont remekül dolgozott az első félidőben, talán egyedül Nagy az, aki csak szabálytalanul tudja megállítani a rajta keresztülfutó támadásokat, a többiek jól teszik a dolgukat. A meccs felénél azonban az jelenthető ki, hogy az utolsó percekben rúgott 3 szöglet ellenére a meccs embere(i) egyenlőre a szurkolók, akik hiába vannak tizedannyian, mint az ellenfél szurkolói, mégis hangosabbak náluk.

A második félidő kicsit magasabb iramban kezdődött, támadóbb lett a felállásunk, de egy-két kósza lövésen kívül ugyanúgy a mezőnyben harcoltak a felek. A félidő közepén Ugrai lövései voltak már számottevően veszélyesek, de kijött a két csapat közötti kapuskülönbség. Ameddig Dibusz bravúrokkal védte a lövéseket, addig Rados egy lehetetlen szögből érkező szabadrúgásból kapott gólt, ráadásul a rövid sarokra… A gól után szerencsére nem esett össze a csapat játéka, de Böde villanása gyorsan lehűtötte a kedélyeket, ugyanis hiába védte a lövést Rados, a kipattanót bepofozták a hazaiak. 8 perc alatt eldőlt a meccs. Reménytelennek tűnő helyzet állt elő, a semmiből jött 2 gól, a továbbra is mezőnyben folyó játékkal pedig az egyenlítés csak egy távoli álom maradt. A percek teltek, de a 3 védős rendszerünk nem hozta meg a várt előrelépést, inkább a kitámadó csapatot megkontrázó Fradi volt a mérkőzés vége felé veszélyesebb, mi pedig tovább csúszunk lefelé a tabellán. Egészen a 9. helyig. Ugyan a fiúk becsülettel mentek előre a mérkőzés végéig, de ennek ugye, mint láttuk nem volt semmilyen eredménye. Úgy látszik, hogy a bírói segítséggel számunkra a rengeteg pénzből gazdálkodó fővárosi csapat akkor sem verhető, ha rosszul játszanak.

Egy kiegyenlített meccsen a kapusok közti különbség döntött, de ameddig az ilyen helyzeteinket nem rúgjuk be, addig a Grupama Arénából nem fogunk tudni győztesen távozni. A srácok hajtottak, de a bírói hibákkal megfűszerezve ma ez sajnos kevés volt. Jövő héten következhet tehát a listavezető, reméljük, hogy a “két nyerhető meccsből” legalább az egyiket behúzzuk.

 

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK