Itt vagy most

Meccsváró: Diósgyőr – Videoton

Szombaton a listavezető, ám elmúlt két bajnokin betliző Videotont fogadjuk ideiglenes hazai pályánkon, a debreceni Nagyerdei stadionban. Az előző fordulóban a Honvéd, azelőtt pedig a Vasas mutatta meg, hogy közel sem megállíthatatlanok Marko Nikolic fiai, azonban eddigi tíz meccsükön 6 győzelem és 3 döntetlen mellett mindössze Remiliék tudták két vállra fektetni őket. Idegenben eddig négy bajnokin szerepeltek, amelyeken az említett Vasas elleni fiaskót leszámítva kivétel nélkül győzni tudtak, 10-5-ös gólkülönbség mellett. Más kérdés, hogy egyik – ha nem a – legfontosabb játékosukat nélkülözni lesznek kénytelenek, a szerb csatár, Danko Lazovic ugyanis két héttel ezelőtt azonnali piros lappal a kiállítás sorsára jutott, három mérkőzéses eltiltásának következtében pedig még jövőhéten, a Balmazújváros ellen sem szerepelhet. Talán nem is véletlen, hogy az elmúlt két fordulóban csak 1-1 gólra futotta a fehérváriaktól.

Mit várhatunk ellenfelünktől ?

A vendégek kapujában nem meglepő módon a válogatott kerettag Kovácsik Ádám áll majd. Jó fizikumú, megbízható hálóőr, aki előtt egy kifejezetten tapasztalt védelem, illetve egy offenzív középpálya és támadósor áll, amelyeknek köszönhetően idén 10 mérkőzésen mindössze 11 gólt kaptak.

A védő négyes jobb oldalán az eltiltásból visszatérő francia Loic Nego játszik majd, a másik szélen pedig az évek óta magas szinten teljesítő, zöld-foki szigeteki Stopira próbálja állni Diego Vela rohamait. A két középhátvéd a válogatott Fiola Attila, (akit a jobbszélről vezényeltek középre) illetve az igen tapasztalt, és néha sportszerűtlen eszközök használatát sem megvető Juhász Roland lesznek.

A középpályán sokadvirágzását éli a válogatottnál újra felfedezett, idén már három gólt jegyző Pátkai Máté. Az ő helye szinte biztos, ám, hogy a párja ki lesz, az attól is függ majd, Marko Nikolic mennyire szeretne offenzív csapattal nekivágni az ütközetnek. Ha egy támadóbb szellemű kezdőt tervez pályára küldeni, úgy a súlyos kartörése után visszatérő Kovács István, ha egy defenzívebbet, akkor a korábbi debreceni szűrő, Varga József lesz Pátkai párja középen. A széleken két bosnyák játékos kaphat szerepet, Asmir Suljicot évek óta ismerjük, korábban Újpesten brillírozott, társa, a 28 éves Anel Hadzic pedig egy hetes kihagyást követően az előző fordulóban a Honvéd ellen már a 3. percben a kapuba talált.

A csatársorból kiesett tehát a legfontosabb láncszem, az eddig hat találatot jegyző házi gólkirály Lazovic személyében, ám (magyar szinten) klasszisokból így sem lesz hiány a vendégeknél, a szerb, idén eddig négy gólos Marko Scepovic mellett ezúttal a 24 éves nigériai, Ezekiel Henty kerül majd szembe Liptákékkal.

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Rados – Eperjesi, Lipták, Kocsis, Tamás – Vela, Nono, Busai, Óvári – Ugrai, Ioannidis
Videoton: Kovácsik – Nego, Fiola, Juhász, Stopira – Suljic, Pátkai, Kovács, Hadzic – Scepovic, Henty
A mérkőzés játékvezetője Farkas Ádám lesz.

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK