Meccsváró: Diósgyőr – Vasas

Közel két egész hétig voltunk kénytelenek nélkülözni kedvenc csapatunkat, ám a nem kifejezetten dicsőséges válogatott-szünetet követően újra izgulhatunk, vajon képesek lesznek e Liptákék két vállra fektetni aktuális ellenfelünket. Egy vidéki piros-kék csapat után ezúttal egy ugyanilyen színösszeállítású fővárosi gárdával, a Vasassal találkozunk szombaton Debrecenben, a Nagyerdei Stadionban. Michael Oenning vezetőedző fiai impozáns sorozat után érkeznek hozzánk, az elmúlt négy bajnokijukból hármat is megnyertek, a Paksot és Videotont 3-1-re, a bajnoki címvédő Budapest Honvédot 4-1-re verték. A sormintát egyedül a Ferencváros elleni 5-2-es vereség árnyalja, ám ott emberhátrányban fejezték be az összecsapást, egyenlő létszámnál tíz perccel a vége előtt még 2-2-vel álltak a csapatok. A válogatott szünetben a német vezetőedző arról beszélt, hogy taktikailag sokat sikerült előrelépniük, az általunk is sűrűn alkalmazott letámadásos játékstílust is sikerült meghonosítania Angyalföldön.

Mit várhatunk ellenfelünktől ?

A vendégek kapujában bárki is áll majd, nagyon nehéz dolgunk lesz. Az angyalföldieknek két topkapusuk is van, Nagy Gergely és Lubos Kamenár személyében. A Honvéd ellen éppenséggel utóbbi védett, méghozzá ihletett formában, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, Eppelék ellen öt légióssal állhattak fel, ellenünk viszont majd csak hárommal tudnak (amennyiben az MLSZ ajánlás betartása mellett döntenek).

A mezőnyjátékosok tekintetében Michael Oenning egy stabil 3-4-3-as felállást alkalmaz az esetek döntő többségében. Ez a formáció talán nekünk is sokkal jobban feküdne, ráadásul a védelmünkre is jó hatással lehetne, de maradjunk egyelőre ellenfelünknél. A védőhármas jó eséllyel a Vaskó TamásJames ManjrekarKire Ristevski trió lesz. Vaskót talán senkinek sem kell bemutatnom, Jamest még annyira se, lévén éppen a mi játékosunk volt korábban. A kanadai szűrő ráadásul alapember lett a fővárosban, de érdekes módon nem eredeti posztján, hanem középhátvédként nyújt hétről hétre remek teljesítményt. Ránk jellemzően erősen meg kellene erőltetnem magam, hogy akár csak egy jó meccsét is fel tudjam idézni Diósgyőr mezben… A védelem harmadik tagja, Kire Ristevski a macedón válogatott alapembere, tehát egy masszív védelemmel találják majd szemben magukat Ugraiék.

A középpályán négy fiatal, ám annál tehetségesebb játékos kezdhet. Középen Berecz Zsombor párja Vida Máté lesz, adottságaikat jól példázza, hogy már mindketten rendelkeznek felnőtt válogatott-béli fellépéssel is, úgy gondolom, a jövőben a címeres mezben is alapemberek lesznek, akár csak jelenleg Angyalföldön. A két szélen a hétközben Törökországban végig pályán lévő U21-es válogatott szélső Szivacski Donát, illetve az A-válogatottba behívott, de onnan egy gyomorfertőzés miatt mégis kimaradó Hangya Szilveszter játszhat majd. Ha együtt tudják tartani ezt az egységet a fővárosiak, a közeljövőben az egyik -ha nem a- legmeghatározóbb magyar csapattá avanzsálódhatnak.

A támadóhármasban Remili Mohamed, Gaál Bálint és Kulcsár Tamás nevével találkozhatunk majd. Közülük értelemszerűen Remili a “legnagyobb név”, ráadásul kifejezetten jó formában is érkezik hozzánk /sajnos/. A Honvéd elleni bajnokit szinte egymaga döntötte el, mesterhármast jegyezve a regnáló bajnok otthonában. Igaz, ezt a mérkőzést leszámítva a többi 9 bajnokin csak egyszer talált a kapuba. Másik két támadó-társának 3-3 találata van idén.

Ami minket illet, továbbra sem jöttünk ki a (részben magunk, részben rajtunk kívül állók által okozott) gödörből. Most azonban újabb lehetőséget kapunk, aktuális ellenfelünket idén egyszer már legyőztük idegenben, igaz, akkor a fővárosiak még kénytelenek voltak a nemzetközi kupára is koncentrálni. A vendégek jó formája ellenére is győzelmi esélyekkel utazunk Debrecenbe, ráadásul ha Ugrai Roland és Makrai Gábor a címeres mezben mutatott formájukat mutatják, szombat délután akár vissza is térhetünk a győzelmek útjára ideiglenes otthonunkban.

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Antal – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás – Vela, Busai, Nono, Óvári – Ugrai, Ioannidis
Vasas: Nagy – Vaskó, James, Ristevski – Szivacski, Vida, Berecz, Hangya – Kulcsár, Gaál, Remili
A találkozó játékvezetője Pintér Csaba lesz.

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK