Itt vagy most

Meccsváró: Diósgyőr – Honvéd

A válogatott szünet után a múlt héten újra fordulót rendeztek a mi kis ligánkban. Egy régóta várt dicsőséges győzelemmel sikerült hangolni a címvédő elleni harcra, mely egy kettős rangadó keretein belül lesz megrendezve. Ugrai Roland a válogatott formát kitolva döntötte el a meccset, reményeink szerint ebben a fordulóban is betalál majd az ellenfél hálójába. A hétvégén a címvédőt fogadjuk, akik jelenleg mindössze ötödikek, és ha most sikerülne nem elrontani úgy a meccs végét, mint legutóbbi találkozásunkkor, akkor egy esetleges győzelemmel közvetlen a riválisunk mögé kapaszkodhatnánk a tabellán, ami nagyban segítené, hogy a pontvadászok jobbik feléhez kezdjünk tartozni. A feladat nem lehetetlen, ugyanis ez a Honvéd nyomaiban ha emlékeztet a tavalyi alakulatra, a 12 meccs alatt bekapott 20 góljuk is csak 2-vel kevesebb, mint amennyit mi összeszedtünk, ez pedig számukra nem túl biztató előjel. Láthattuk azt is a 2. fordulóban, hogy felvállalják a nyílt játékot, így a gyors támadóinknak esélye nyílhat kontrák vezetésére.

Mit várhatunk ellenfelünktől?

A vendégek kapuját minden bizonnyal Gróf Dávid védi majd, hiszen ő védte végig az egész szezon idáig, teljesítménye meggyőző, az 1. találkozón is láthattuk, hogy képes nagy bravúrokra, tehát támadóinknak ajánlott egy kis célzóvíz elfogyasztása az összecsapás előtt.

A Honvéd az aktuális ellenféltől függően képes több felállásban is játszani, főként a 4-3-3 és a 3-4-1-2 az a 2 rendszer, amiben footballoznak. A védelem ennek függvényében a Baráth Botond, Bobál Dávid, Latifu Akeem, Ivan Lovrics kvartettből fog kikerülni, akik mintha árnyékai lennének a tavalyi védelemnek, elég szellősen védekeznek, könnyebben zavarba hozhatóak, annak ellenére, hogy több éve együtt játszanak, kivéve Latifu-t, de ennek ellenére összeszokottnak mondhatóak. Talán a túlzottan támadó felállásban sokkal könnyebben rájuk esnek az ellenfél támadói.

A középpályán Djordje Kamber és Nagy Gergő helye tűnik biztosnak, ha nem jött közbe sem eltiltás, sem sérülés, akkor ők ketten mindig a pályán voltak, sőt Kamber akár a védelem tengelyében is szerepeltethető többfunkciós játékos. Mellettük Gazdag Dániel kapta a legtöbb lehetőséget, tehát várhatóan őt fogja bedobni Erik Van der Meer vezetőedző. Az előző összecsapáson  Nagy Gergő buta módon kiállíttatta magát, az ilyen egyéni hibákra biztosan fel lett hívva a játékosok figyelme, kicsi a valószínűsége, hogy még egyszer akkora szerencsénk legyen, hogy kapjunk egy emberelőnyös félidőt.

A támadósorban is várhatóan 3 emberrel fog rohamozni a Honvéd. Davide Lanzafame és Eppel Márton kihagyhatatlannak tűnnek, a tavalyi gólkirály és az idén már 7 gólnál járó olasz légiós szerezték messze a legtöbb gólt az idei szezonban is, lényegében az ő hatástalanításukon múlhat a találkozó. hiszen ketten együtt szereztek 13 gólt, a csapat többi része pedig összesen 7-et. A támadásokat pedig még nem utolsó sorban Danilo segítheti, aki ugyan eddig nem szerzett sok gólt, de senkit sem szabad lebecsülni. Remélhetőleg a Honvéd holnap a Vasas elleni arcát fogja mutatni és legyőzzük őket.

A saját házunk táján szétnézve egy kicsit: Ugrai Roland kiváló formában, nagy kedvvel focizik, gyorsaságát kihasználhatja az összecsapáson. Ioannidis is kezd formába lendülni, Vela pedig újra betalált az elmúlt fordulóban. Hiába szenvedtünk el 5 vereséget zsinórban, úgy tűnik, hogy a válogatott szünetben sikerült a fejeket kitisztítani, aminek az lett a következménye, hogy a támadóink jó formában várhatják az összecsapást. A középpályán Nono szervezőképességére nagy szükségünk lesz és valószínűleg Busainak is inkább a védekezésben kell majd jeleskednie. Ha a védelem hozni tudná az előző fordulóbeli formáját, akkor Antalnak sem lenne nehéz mérkőzése. A pontszerzés reális lehet.

Várható kezdőcsapatok:

Diósgyőr: Antal – Eperjesi, Lipták, Karan, Forgács – Vela, Busai, Nono, Ugrai – Szarka, Ioannidis.

Honvéd: Gróf – Baráth, Latifu, Lovrics, Bobál – Nagy, Kamber, Gazdag – Lanzafame, Eppel, Danilo

Ez történt legutóbb:

 

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK