Itt vagy most

Meccsváró: Diósgyőr – Balmazújváros

A hétvégén ismét “hazai” pályán lépnek a gyepre fiaink, ezúttal a Balmazújváros vendégeskedik nálunk. Legutóbbi összecsapásunk csúfos véget ért, egy darabig még nehéz lesz elfelejteni a szezon legnagyobb zakóját, főleg úgy, hogy egy kieső zónában lévő csapattól szenvedtük el. Itt a lehetőség a javításra!

Soros ellenfelünk a riválisaihoz képest jóval kevesebb pénzből gazdálkodik, egy olyan Horváth Ferenc irányítja őket, aki nálunk csúnyán leszerepelt, csapata idén mégsem játszik tragikusan. Mindössze 1 pontra vannak a bennmaradást érő 10. helytől, ugyan eddig sok babér nem termett számukra, de azt érdemes megjegyezni, hogy mindenki dolgát elég erősen megnehezítik. Kicsit a Gyirmóthoz tudnám hasonlítani a szereplésüket, a sok 1 gólos vereségükkel Dunát Tiszát lehetne rekeszteni, több alkalommal is közel voltak a pontszerzéshez, ami most akár eredményezhetne egy olyan helyezést, amivel meghosszabbodna az 1. osztályú tagság, főként, hogy a Mezőkövesd és a Haladás is csak szenved az idei szezonban, viszont az idei 14 meccsen felmutatott  2 győzelem úgy néz ki, hogy kevés lesz ehhez a dicsőséghez. Főleg úgy, ha a Honvéd elleni arcát mutatja az együttes, amikor is 3 góllal kaptak ki.

Mit várhatunk ellenfelünktől?

A kapuban náluk sincs meg az a magabiztosság, hogy egy hálóőr védjen végig, Horváth László 9 alkalommal kapott lehetőséget, míg társa Pogacsics Krisztián is állhatott 6 alkalommal a gólvonal előtt. Kiindulva abból, hogy a kapott gólok száma 22, ami nem is olyan tragikus szám, még az is lehet, hogy nem tudják eldönteni ki a jobb, és nem azon kell agyalni, hogy ki a kevésbé rossz választás.

A védelem főként 4 fős, nagyon indokolt esetben Horváth Ferenc egy 5. embert is hajlandó berakni a stabilabb védekezés érdekében. Az elmúlt időkben Tamás László és Rus Adrián voltak a csapat legtöbbet játszó védői, mellettük a két szélen Póti Krisztián és Uzoma Eke kap valószínűleg lehetőséget. Ez a védőnégyes az elmúlt 5 meccsen mindig kapitulált legalább 1 alkalommal, jó formában lévő támadóinknak tehát adott a lehetőség, hogy végre bevegyék a Balmazújváros kapuját. Intő jel lehet talán, hogy a Vidi is csak 1-szer volt eredményes, nem biztos, hogy elég lenne egyetlen találat a részünkről, hiszen ők is csak döntetlennel hagyták el a hajdúságot.

A középpályán általában 3 vagy 4 ember kap lehetőséget felállástól függően. Horváth Ferenc az egészen védekező 5-3-2-től a támadó 4-3-3-on át több játékrendszert is játszat csapatával, de általános esetben a jó öreg 4-4-2-t erőlteti. Ebben az esetben a Haris Attila, Sigér Dávid, Zsiga Ervin és Habovda Yuriy alkotta középpályával számolhatunk, de általában itt próbál frissíteni a csapaton Horváth, így még néhány másik játékos is eséllyel pályázhatna a kezdő pozíciókra látva, hogy hány alkalommal szerepeltek a csapatban. Az egyik legeredményesebb játékos itt Sigér, aki 2 alkalommal volt eredményes, viszont neki elérkezett az az időszak, amikor már oda kell figyelnie a játékára, ugyanis már begyűjtött 4 sárga lapot, ha ellenünk kapna még egyet, akkor a következő ütközetet (ami meghatározó lehet a csapat számára, ugyanis a másik kiesőjelöltet, a Haladást látják vendégül) ki kellene hagynia a játékosnak.

A támadósor Horváth Ferencnél nem csak 1 emberből áll, minden meccsen legalább 2, ha épp nem 3 csatár rohamozza az ellenfelek kapuját. A házi gólkirály, az 5 találatos Arabuli Bachana  mellett az ex-újpesti Nemanja Andrics kap lehetőséget, miután leigazolta őt a Balmaz. A hét friss híre, hogy az ország targoncása, Adamo Coulibaly is aláírt ellenfelünkhöz, ő viszont valószínűleg még a papírmunka rendezetlensége miatt nem léphet ellenünk pályára, így egy gólerős támadóval kevesebbet kell feltartóztatnia a védelmünknek. Nem is olyan nagy baj, hiszen a két csatár pontosan a gólok felét termelte, így ha őket ki tudjuk kapcsolni, akkor már sokkal kevésbé veszélyes csapat a Balmazújváros.

Ami minket illet, épp remek szériába kezdett a csapat, a válogatott szünet óta sikerült rendezni a fejeket, meg is lett az eredménye, zsinórban 3 győzelem, amire a diósgyőri közönség nagyon régóta várt már. Támadóink szenzációs formáját mutatja, hogy ezeken a meccseken 10-1-es gólkülönbséget sikerült összehozni, a védőinknek nem is akadt igazán komoly feladata, így villoghattak a csatárok. Ugrai már a harmadik a góllövő listán, de Vela 7. helye se néz ki rosszul, egyre jobban egymásra hangolódnak a srácok, az öltözői hangulat össze sem hasonlítható a tavalyival,  Karan kiesése okozhat zavart a védelmünkben, ha nem tudná vállalni a játékot, főként úgy, hogy Busai 5 sárgája miatt nem lehet ott a meccsen. Mi egy önbizalomtól duzzadó csapatként, a Balmaz vert seregként érkezik szombaton a Nagyerdőbe, itt az ideje kiköszörülni a csorbát, ami az odavágó eredménye!

Várható kezdőcsapatok: 

Diósgyőr: Antal – Eperjesi, Lipták, Karan, Forgács – Vela, Kocsis, Nono, Ugrai – Szarka, Ionnidis

Balmazújváros: Horváth – Póti, Tamás, Rus, Uzoma – Haris, Sigér, Zsiga, Habovda – Arabuli, Andrics

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK