Itt vagy most

Meccsváró: Puskás Akadémia – Diósgyőr

Két hét szünet után újra útjára indul a labda az OTP Bank Ligában, ahol a csapatok már a 16. fordulót kezdik meg szombaton. Ezúttal Felcsútra, a nem oly’ rég felhúzott Pancho Arénába látogatunk, a kétszeres magyar bajnok és korábbi szövetségi kapitány (illetve ex-DVTK játékos) Pintér Attila gárdájához. Vendéglátóink a minőségi keret dacára kénytelenek hátrafelé tekintgetni, mivel csak öt ponttal előzik meg a már kiesőhelyen álló Haladást, az elmúlt öt bajnokijukból pedig egyet sem tudtak megnyerni, ez pedig nem sokat segített a helyzetükön. Az előző három hazai mérkőzésükön döntetlent játszottak a Vasassal és Ferencvárossal, illetve vereséget szenvedtek a Pakstól, ezek mellett pedig kikaptak a Honvédtól és a Videotontól is idegenben. Látható tehát, hogy hazai pályán lehet inkább keresnivalójuk aktuális ellenfelükkel szemben, ami a szurkolói támogatás hiányában minimum érdekesnek hat. Egyebek mellett 20 rúgott és 25 kapott góllal állnak, a harmadik legtöbb szerzett góllal büszkélkedő támadóink tehát ismét lubickolhatnak a nem túl acélos hazai védelem tagjai között.

Mit várhatunk a hazaiaktól ?

A kapuban a korábbi MTK hálóőr, Hegedűs Lajos áll majd, bár a Honvéd elleni négy kapott gól után az sem lenne meglepetés, ha az a Branislav Danilovic állna a gólvonal előtt, aki bár Felcsúton csak tartalék, jó eséllyel az NB1-es klubok nagy részénél kezdő portás lenne, képességeit ismerve.

A védelem a tavalyi évhez képest komoly vérátömlesztésen esett át, méghozzá kifejezetten jól csengő nevekkel lett feltöltve, más kérdés, hogy ennek ellenére képesek voltak a 3. legtöbb (25 – akárcsak mi) gólt kapni. Szintén az MTK-tól szerződtették a jobb-bekk Poór Patrikot, illetve Szombathelyről a Haladás fiatal tehetségét, a középsővédő Hegedűs Jánost. Mellette szerepel az egyébként miskolci Vanczák Vilmos (aki még Svájcban azt nyilatkozta, ha hazatér Magyarországra, akkor vagy Újpestre, vagy Diósgyőrbe igazol, ezúton is köszönjük neki), aki a rutint testesíti meg, a kezdő balhátvéd pedig érdekes módon Újpesten még középső középpályásként szereplő Balogh Balázs lesz.

A középpályáról – szerencsénkre – a Honvéd elleni mérkőzés hajrájában beszedett piros, illetve 5. sárga lap miatt hiányozni fog a csapat gerincét jelentő páros, a válogatott kerettag Márkvárt Dávid, és korábbi játékosunk, az NB1 egyik – ha nem a – legjobb szűrője, Patrick Mevoungou. Távollétükben a pálya közepén jó eséllyel Zsidai László és a horvát Bacelic-Grgic jut majd szóhoz, előttük pedig az egykori debreceni ikon, Szakály Péter, a Mezőkövesdről szerződtetett szélső, Molnár Gábor, illetve a hozzá hasonlóan tehetséges Prosser Dániel támogatják majd a centert.

Azt a centert, aki kétséget kizáróan a horvát korosztályos válogatott támadó, Josip Knezevic lesz. Képességeit kár lenne alábecsülni, 9 találatával már a góllövőlista 3. helyét foglalja el Varga Roland és Lanzafame mögött, ráadásul kifejezetten jó formának örvend, a Honvéd elleni mérkőzésen duplázni tudott. Igaz, ezt megelőzően 1 hónapig nem szerzett gólt, akkor a Ferencváros kapuját vette be, azt is “csak” büntetőből. Érdekes módon eredetileg középpályás, de 9 rúgott gólja alapján jó ötlet volt egy sorral előrébb vezényelni.

Ami minket illet, a lendületünk némileg megtörni látszott a Balmazújváros elleni újabb vereség alkalmával. Lipták Zoltánt kiállítása miatt most mindenképpen kénytelenek leszünk hiányolni, emellett viszont a legfontosabb kérdés Busai Attila esetleges szereplése lesz. Az újonc ellen ugyanis öt sárga lapja miatt nem játszott, és ez meg is látszódott mind a középpályás védekezésben (illetve annak hiányában), mind az akadozó támadójátékban, bár inkább előbbi volt hangsúlyos. Az ezt követő eseményekkel valószínűleg mindenki tisztában van, kérdés, Bódog Tamás meg tud e bízni ezután játékosában, vagy Makraihoz hasonlóan a korábbi Fradi középpályás is nevelő célzattal a tartalékba kerül. Én személy szerint remélem, hogy pályára lép Felcsúton, és a tőle eddig is látott megalkuvás nélküli játékával segíti majd társait visszatalálni a győzelmek útjára.

Várható kezdőcsapatok:
Puskás Akadémia: Hegedűs – Poór, Hegedűs, Vanczák, Balogh – Zsidai, Bacelic-Grgic- Molnár, Szakály, Prosser – Knezevic
Diósgyőr: Antal – Eperjesi, Karan, Kocsis, Forgács – Vela, Busai, Nono, Ugrai – Szarka, Ioannidis

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK