Itt vagy most

Rivális kitekintő: Újpest

Ismét jelentkezik a kitekintő rovat, ezúttal az Újpest elleni meccsről esik majd szó. A bajnokság feléhez érkeztünk, ellenfelünk pedig a legutóbbi írás óta a 9. helyről felkúszott az 5. pozícióba, közvetlenül elénk. Ez köszönhető az elmúlt 2 forduló teljesítményének, amikor is pont ellentétes utat jártak be a csapatok. DVTK: 2 vereség, Újpest: 2 győzelem.

A bajnokság folyamán úgy látszik, hogy az átigazolási tilalom lejártával a játékoskeret kezd összecsiszolódni a többi csapat kárára. Az elmúlt 5 fordulóban ugyanis az Újpest csak 1 alkalommal szenvedett vereséget, a Fradi otthonában kaptak ki 1-0-ra. Emellett a listavezető Vidivel játszottak döntetlent, a Vasast és legutóbb a Honvédot is legyőzték. A formára tehát nem lehet panasz a klub háza táján, illetve a tabellán elfoglalt 5. helynek is örülhetnek a szurkolók. A tavalyi gólgazdag meccsekhez képest szembetűnő, hogy a védelem magára találni látszik, hiszen a 20 góllal a 4. legjobb védelem címét nyerték el egyenlőre (a Debrecen is mindössze 1 góllal kapott kevesebbet), csak a dobogós csapatok tudnak náluk kevesebb kapott gólt felmutatni. A támadósor viszont már nem remekel ennyire, a 21 lőtt góllal csak az alsóházi csapatokat előzik, a környezetükben lévő csapatok mind 28-32 gólt szereztek már. Talán köszönhető ez annak is, hogy mindössze 1 csatár lép pályára általában, ritka látvány, hogy 2 klasszikus támadó játsszon egyszerre.

A szurkolói körökben több téma is pörög párhuzamosan. Először is mindenki a kapus Banai felépülését kívánja, akit váratlanul műteni kellett. Másodsorban a csapat szereplése a fő téma, míg a szurkolók egyik fele rózsaszín ködben látja a világot és már a dobogóról álmodozik, addig a másik fele röhög rajtuk, illetve balgaságnak tartja, hogy az elmúlt 3 meccs alatt szerzett 7 pont elvakítja a többieket. Úgy vélik, hogy egy kudarc esetén megint az edző lesz a hibás. Apropó edző. A héten felröppent a hír, hogy a Vojvodina visszahívná Vignevicset. A klub egy hivatalos közleményben közölte, hogy szó sincs ilyesmiről. Na ez a szurkolóknak olaj volt a tűzre, ismét olyan hangok érkeznek, ráadásul egyre erőteljesebben, hogy milyen rossz az edző és mennyire utálják a drukkerek. Az összhang tehát nincs meg, amit csak tetéz, hogy néhányan még most sem törődtek bele az új címerbe. Ami viszont már minket is érint, hogy a szurkolók győzelmet várnak ellenünk, reálisnak látják, hogy végre pontokat szerezzenek, még akkor is, ha idegenben játszanak. Sőt egyesek olyan magabiztosak, hogy már a meccs utáni interjúkat várják, hogy meghallgathassák Bódog Tamás kifogásait a vereség miatt. Igazán szimpatikus kezdés.

A szurkolók tehát bizakodnak, nagyon úgy néz ki, hogy a liláknál valami elindult, a fiúknak fel kell kötni a gatyát, ha nem akarnak egy újabb vereségi sorozatba kezdeni, itt a lehetőség, hogy bebizonyítsák a Balmaz és Puskás elleni meccsek csak egy botlás részei voltak, és igenis hazai pályán, igaz a Miskolc táblától messze, de meg tudják mutatni, hogy innen bizony senki nem vihet el pontot. Az újpesti szurkolók és edző közötti viszály pedig remélhetőleg kihatással lesz a csapatuk teljesítményére is.

 

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK