Itt vagy most

Meccsváró: Diósgyőr – Újpest

A hétvégén az Újpest együttesét fogadjuk, akik a legutóbbi 2 fordulóban nyújtott teljesítményükkel pont elénk ugrottak a tabellán. Pesten tehát rendeződni látszanak a dolgok, az igazolási tilalom után újra elkezdtek csapatot építeni. Az idei szereplésből a tavalyihoz hasonló következtetések vonhatóak le, sok döntetlent játszik ellenfelünk. Ami figyelemre méltó még, hogy az éllovasok mögött 3. helyen állnak a vereségek elkerülésében. Hétvégén így hát nem lesz egyszerű a feladat, hogy újra győztesen hagyjuk el a pályát. A pályát, mely még mindig nem a sajátunk, de remélhetőleg ez a helyzet a tél végeztével jobbra fog fordulni. Ez jelenthet még annyiban problémát, hogy egyre kevesebben indulnak útra Miskolcról, így csapatunk kisebb hátszéllel támadhat majd neki ellenfelünknek, akiknél nincs nagy barátság a szurkolók és a klubvezetés, illetve az edző között. Ennek reményében Pestről még kevesebben fognak lejönni. Meglátjuk jelent-e valamit a támogatás, ugyanis nem mi leszünk, akik jobb formában vártjuk a meccset. Ha a Magyar Kupa küzdelmeit is figyelembe vesszük, akkor az Újpest legutóbbi 4 meccsén nem is kapott ki, sőt csak egyet adott döntetlenre. Ezzel szemben úgy tűnik, hogy mi ellentétes utat járunk be, újra a hullámvasút alacsonyabbik részén száguldunk.

Mit várhatunk ellenfelünktől?

A kapuban Banai Dávid nemrég esett át műtéten, bár eddig nem kapott lehetőséget, így az eddig az összes meccsen védő Pajovic Filip állhat a gólvonal előtt. Egy csapat kapott góljainak számában ugyan nagy szerepe van a védelemnek is, de ezen a téren sokat fejlődött ellenfelünk, csak 20 gólt kaptak összesen, ami a 4. legjobb mutató a ligában.

A védelemben általában 4 ember szerepel, itt nem szokott túl sokat rotálni Vignjevic. Pauljevic Branko, Litauszki Róbert és mostanában Pavkovics Bence az állandó szereplők, mellettük a középpályáról visszarendelt Balázs Benjámin vagy Mohl Dávid kap lehetőséget. Ezzel a csapatrésszel nincs különösebb probléma, évek óta együtt játszanak, összeszokott egységről van szó, három gólt is csak egy alkalommal kaptak, az összes többi esetben 0, 1, 2 góllal letudták a meccseket, ami rólunk már sajnos nem mondható el, így tehát hiába vannak formában támadóink, meg kell majd izzadniuk a sikerért.

A középpálya felállását nehéz megtippelni, hiszen 4-4-2-ben és 4-2-3-1-ben is tud játszani ellenfelünk. Ennek függvényében 4 vagy 5 emberrel lehet számolni a pálya közepén, így nem biztos, hogy nálunk célravezető lenne a 3 középpályásos játék, hiszen folyton létszámhátrányban lennénk. Nagy valószínűséggel Windecker József és Sankovic Bojan fogják szűrni a támadásokat, illetve az ő feladatuk lesz főként a labdaszerzés. A támadásokat pedig a széleken Simon Krisztián és Nwobodo Obinna kísérik majd, a csatár mögött pedig a 4 gólos Nagy Dániel fogja irányítani a csapatot. Nagy egyébként a csapat második legeredményesebb játékosa.

Az egyszem csatár valószínűleg a tőlünk távozó Novothny Soma lesz, aki a házi góllövő listát vezeti 6 találattal. Az Újpest a körülötte elhelyezkedő csapatokhoz képest kevesebb gólt szerzett, ez annak is betudható, hogy a stabil védekezésre építenek, így az egyetlen támadónak nehéz dolga van az ellenfél védői között, ha meg akarja mutatni valódi képességeit.

Ha a saját portánkon nézünk szét, akkor nem túl rózsás a helyzet. Zsinórban 2 vereség, ami remélhetőleg most megszakad és nem kezdünk bele egy újabb lejtmenetbe. A csapat készül, sérülések szerencsére nem sújtották mostanában együttesünket (Antal előző fordulóban történt esete nem tűnik komolynak), így jó esély mutatkozik rá, hogy egy erős kezdőt tud összerakni Bódog Tamás. Ha fejben is sikerül mindenkinek odatennie magát, akkor lehet esély a győzelemre, de a pontszerzés mindenképpen elvárható egy ilyen csapat ellen.

Várható kezdőcsapatok:

Diósgyőr: Antal – Eperjesi, Karan, Lipták, Forgács – Vela, Busai, Nono – Ugrai, Szarka, Ionnidis

Újpest: Pajovic – Pauljevic, Litauszki, Pavkovics, Balázs – Windecker, Sankovic, Simon, Nagy , Obinna – Novothny

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK