Itt vagy most

Visszafejlődünk: DVTK – Újpest értékelés

Valahogy az utóbbi időszakban elvesztette az igazi arcát a csapat, nem pörgünk 100%-on az első perctől kezdve, a csapatjáték is akadozik, támadásaink esetlegesek, leginkább egyéni megoldásokon alapulnak. Ez a tendencia folytatódott a mai meccsen is, sikerült a saját középkezdésünk után fél perccel gólt kapnunk. Mintha fejben nem lettünk volna ott, de nem ébresztett fel minket a bekapott találat, ugyanolyan pontatlanul és enerváltan játszottunk. Az alacsony színvonalú meccsbe Ugrai egyéni alakítása hozott egy kis színt, de ahelyett, hogy a szerzett gólunk feldobta volna a csapatot, ugyanúgy folytatódott a találkozó tovább, Soma második gólja pedig ismét megmutatta, hogy nemcsak a támadásépítéssel vannak gondok, hanem a védelem is borzasztó formában van.

Bódog Tamás is hasonlóan láthatta az első félidőt, mert kettőt is cserélt, de sajnos ők sem hoztak változást, nem pörögtünk, nem harcoltunk, nem küzdöttünk úgy, ahogy elvárja a Diósgyőrtől a sok ezer szurkoló. Az Újpest egyre jobban átadta a területet, nekik feküdtek a kontrák, így idővel meddő mezőnyfölénybe kerültünk, de igazi helyzeteket nem tudtunk kialakítani, így elmaradt az egyenlítés. Az idő szorításával egyre többet kockáztattunk, Bacsa is beállt, akinek a fáradó védők ellen a gyorsasága hatékony fegyver lehetett volna. A hangsúly a volna szócskán van, sok minden lehetett volna ezen a meccsen, ha megfelelő hozzáállása lett volna mindenkinek a kezdő sípszótól kezdve. Bár az utolsó 10 percben volt néhány lehetőségünk az egyenlítésre, de egy győzelemre hajtó csapattól ez kevés, a betömörülő Újpest pedig nem igazán akart már semmit, csak betömörülni és túlélni.

Így nem is lehetett más a vége, mint egy újabb vereség, ahol nem is igazán a vereség a fájó, hanem a mutatott játék és a játékosok mentalitása, hozzáállása. Nem a végén kell az eredmény után futni, hanem az elejétől figyelni kell, mert 20-30 perc jó játékkal még ebben a gyenge NB1-ben sem lehet pontot szerezni. Jövő héten lehet javítani!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK