Itt vagy most

Meccsváró: Soroksár – Diósgyőr

Hétközi forduló következik. A magyar kupa újabb kanyarjához értünk, csapatunk újra alacsonyabb osztályba sorolt ellenféllel találkozik. A Soroksárral találkozunk, amik tavaly nagyon közel jártak ahhoz, hogy az élvonalba jussanak, a végső elszámoláskor viszont 4 ponttal lemaradtak a 2. helyről. Idén korántsem ilyen rózsás a helyzet, úgy látszik, hogy egynyári csoda volt a jó szereplés, mindössze a középmezőny legvégén szerénykedik a csapat, 4 ponttal előzve a már kieső helyen álló Csákvár együttesét. A forma kijelenthető, hogy még a miénknél is rosszabb, ugyanis a Soroksár az elmúlt 7 bajnoki meccsén nyeretlen maradt és mindössze 2 pontot szerzett és azokat sem túl acélos csapatok ellen gyűjtve be. Az elmúlt 8 meccséből az egyetlen győzelme a Magyar Kupa előző fordulójában a Cegléd ellen volt (a bajnokságban már kikaptak tőlük a közelmúltban), akik viszont a 3. helyen állnak a pontvadászatban, de már most jelentős hátrányban a feljutó helyek mögött. Így tehát nehéz megállapítani, hogy mire is számíthatunk tőlük, mert képesek nagy győzelmekre, viszont a bajnokságban elég gyengén teljesítenek.

Legutóbb a Békéscsaba nyert ellenük idegenben 2-0-ra.

Mire számíthatunk?

A kapuban minden bizonnyal A még fiatalnak számító, 23 éves Kovács Dániel áll majd. A szezonban 3 meccs kivételével mindig ő állt a kapuban, ahogy tette ezt az MK legutóbbi fordulójában is. Az elmúlt 10 meccsén 4 alkalommal tudott kapott gól nélkül zárni, ami a csapat szereplését tekintve nem is olyan rossz mérleg.

A védelmet, kiindulva az előző kupameccsből és a bajnoki mérkőzésekből is, a Dvorschák Gábor, Valencsik Dávid, Fülöp Noel és Romic Danijel alkothatják, attól függően, hogy mekkora jelentőséget tulajdonítanak a soroksáriak a meccsnek. Annak tükrében, hogy mindössze 4 ponttal előzik a már kieső helyen álló csapatokat, nem biztos, hogy a hétvégi forduló előtt a legerősebb sor fog kiállni, még annak tükrében sem, hogy a keretben nincs túl sok védő.

A középpályán már jobbak a lehetőségek, a szűrő pozíciójában nagy valószínűséggel a szebb napokat látott Gyömbér Gábor kezd majd, aki a kisfradiba száműzetett, miután a nagyoknál nem tartottak rá igényt. Szerepet kaphat még a korábbi DVTK játékos Huszák Tamás is, mellettük András Ádám és a Gera Dávid/Lakatos István páros egyik tagja szerepelhet nagy valószínűséggel. A középpályáról általánosságban elmondható, hogy nem túl termelékenyek, a legeredményesebb játékos is csak 2 alkalommal talált be.

A csatársorban Frőhlich Roland mellett egy támadóbb felállás esetén Pál András tudását térképezhetjük fel a pályán. A csapat szereplését remekül mutatja, hogy egyikük sem tudott több gólt szerezni a középpályásoknál, a 2 gólos teljesítmény eléggé vérszegény, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a házi góllövő listát az a Gyepes vezeti 4 találattal, aki 36 évesen, védőként, már csak levezet a másodosztályban…

Azt is el kell viszont ismerni, hogy nálunk sem túl rózsás a helyzet. A nagyon rövid győzelmi sorozatunkat sikerült folytatni 3 vereséggel, és ezeken a meccseken a mutatott játék sem közelítette meg a korábban tapasztalhatót, mintha kicsit hitevesztetté vált volna a csapat. A klub részéről még nem érkezett hivatalos nyilatkozat azzal kapcsolatban, hogy mi az elvárás az MK-ban, viszont ha a múlt évet nézzük, ahol Bódog Tamás annak ellenére, hogy jócskán a kiesést jelentő vonal alatt voltunk, nem adta könnyen a továbbjutást, joggal várhatunk továbbjutást. Idén kissé más a helyzet, nem vagyunk közvetlen veszélyben, ami az első osztályú tagságunkat illeti, viszont a kupában is olyanok szerepeltek eddig, akik a bajnokságban kevesebb lehetőséghez jutottak. A csapatnak viszont most nagy szüksége volna egy önbizalomnövelő sikerre, amihez adott a lehetőség, csak élni kell vele, ennek ellenére nem lesz könnyű mérkőzés, azt gondolom, hogy nem fognak potyogni a gólok.

Várható kezdőcsapatok:

Soroksár: Kovács – Dvoschák, Valencsik, Fülöp, Romic – Gyömbér, Huszák, András, Gera – Frőhlich, Pál

Diósgyőr: Antal –  Eperjesi, Kocsis, Nagy, Forgács – Kitl, Tóth, Szabó, Óvári – Szarka, Bacsa

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK