Itt vagy most

Továbbjutás!

A déli harangszóra indult útjára a labda, a mai Soroksár-Diósgyőr Magyar Kupa találkozón, ahol már a legjobb tizenhat közé jutás volt a tét.

A Fradi kisöccse, eddig nem túl sikeresen szerepel a másodosztályú bajnokságban, ahol mindösszesen csak a tizenötödik helyen szerénykednek, a Lipcsei Péter által vezetett sárga-feketék.

Mondhatni jól indult a mérkőzés, hiszen az első negyedóra végén, egy kipattanó után, Oláh Bálint megszerezte a vezetést. Aztán itt mintha megállt volna a tudomány. Volt némi mezőfölényünk, de azoktól a játékosoktól, akik most lehetőséget kaptak a bizonyításra, nem érezhettük azt az ,,ide nekem az oroszlánt is” érzést, teljesítményt. Bódog Tamás felhívta a figyelmét mindenkinek, hogy a Soroksár nagyon veszélyes pontrúgások után, de ez nem jutott el minden érintetthez, mert egy ártalmatlan szituációt csak úgy sikerült megoldani, hogy az oldalvonal közelében szabálytalankodtunk az ellenféllel szemben. Ennek következtében hatalmas pálfordulás következett, hiszen egyenlített a ,,Sori”. Kezdhettünk mindent elölről.

A második félidőben ismét vártuk az oroszlános témát, de helyette csak nyuszikat láttunk. Bár, ha Gyalog galopp féle vérnyulak lettek volna, a mi fejünk sem fájdult volna bele ebbe a mérkőzésbe. A második játékrész tizedik percében kettőt cseréltünk, ami eleinte nem hozott nagy változást, pedig ekkor lépett pályára Ugrai és Ioannidis. Ebben a periódusban veszélyesen kontrázott a fővárosi csapat, de érezhető volt, hogy fogy náluk a szufla.

Aztán az utolsó húsz percben végre azt láttuk, amit az egész mérkőzésen szerettünk volna. Kapujukhoz szorítottuk ellenfelünket, percenként alakítottunk ki veszélyesebbnél veszélyesebb akciókat. Ugrai kapufája után sejteni lehetett, hogy nem sok kell már az újabb gólunkhoz. Egy szép támadás végén hiába védett parádésan Fülöp Noel, mégis mi szereztünk vezetést. Azt azért nem árt tisztázni, hogy nem Fülöp nevével kezdődött a Soroksár összeállítása. Ugrai úgy lőtte a tizenegyest, ahogy kell. A kapuba. Ezek után már csak az volt a kérdés, hogy rúgunk-e még gólt, ha igen, akkor pedig mennyit. Roli még egyszer villant, így kialakítva a 3:1-es végeredményt.

Megérdemelten jutottunk tovább, ezért jár a szép volt, Fiúk! Viszont nem lehetünk teljesen elégedettek, mert ez a meccs is bebizonyította, hogy vannak még lyukas posztok nálunk. Sajnos. De bízzunk benne, hogy ezt a téli átigazolási időszakban orvosolják, a hozzáértő szakembereink.

Végül pedig szeretnénk gratulálni minden olyan szurkolótársunknak, aki a helyszínen tekintette meg ezt a mérkőzést, ebben a majdhogynem lehetetlen időpontban. Mondhatnánk, hogy köszönjük ugyanezt a soroksáriaknak is, de ritka visszataszító volt, amit a lelátón műveltek, szurkolás címén!

Ne feledjétek, este tíztől sorsolás az M4-en!

Se ki, se be, Sényő!

Magyar Kupa 8. forduló

Soroksár SC – Diósgyőri VTK 1-3 (1-1)

Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző. Játékvezető: Németh Ádám (Vígh-Tarsonyi Gergő, Szalai Balázs).
Soroksár: Kovács D. – Fülöp N., Gyepes, Valencsik, Silye – Gyömbér, Huszák T. – Albert, Tamási, Frőhlich – Pál A. Vezetőedző: Lipcsei Péter
DVTK: Antal – Nagy T. Lipták, Tamás, Forgács – Vela, Nono, Tóth B., Oláh  – Szarka, Bacsa. Szakmai igazgató: Bódog Tamás

Csere: Frőhlich helyett Gárdos a 14., Gyepes helyett Csillag a 22., Szarka helyett Ugrai és Nono helyett Busai az 56., Silye helyett Derekas a 62., Bacsa helyett Ioannidis a 73. percben.
Sárga lap: Nagy T. a 89. percben.
Piros lap: Fülöp a 84. percben.
Gólszerző: Oláh B. (0-1) a 15., Pál A. (1-1) a 37., Ugrai (1-2, 11-esből) a 85., Ugrai (1-3) a 89. percben.

 

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK