Itt vagy most

Rivális kitekintő: Mezőkövesd

Ha a bajnokságban így folytatjuk a szereplésünket, akkor lassan tényleg riválissá válik a kisebbik borsodi csapat. Riválissá, mégpedig a kiesés elleni harcban. Nem akarok borúlátó lenni, de be kell látni, hogy a dobogó és a kiesést jelentő 11. hely már ugyanolyan távolságban van számunkra. Ezért is lenne fontos, hogy pontokat gyűjtsünk a Mezőkövesd ellen.

Aktuális ellenfelünk idén az anyagi lehetőségeihez képest jelentősen alulteljesít, ennek ellenére nem lehet lebecsülni őket, hiszen a Honvéd otthonából legutóbb elhozták a 3 pontot. Ez annak tükrében számít főként, hogy a szezon folyamán mindössze ez volt a 3. győzelmük, a fővárosiak pedig a dobogóra hajtanak. A Kövesd formája sincs a csúcson, igaz az elmúlt 2 meccsüket már nem veszítették el, előtte viszont beleszaladtak a Vidi ellenében egy 0-4-be. A csapat hazai pályás szereplését tekintve reális esély mutatkozik pontok szerzésére, ugyanis az eddigi 8 hazai meccséből csak egyet nyert meg az együttes. Gólok számában sem járnak az élen, mindössze 11 alkalommal találtak be otthon, ennél rosszabb mutatót csak a Puskás és a Paks tudhat magáénak. Kapott gólok tekintetében már hosszabb a listájuk, jelenleg a liga legrosszabb védelmével kell megküzdenünk, összesen 36, míg hazai környezetben már 20 gólt “zsebeltek be” , így meccsenként átlagban több, mint 2 gólt kapnak.

A következő sorokban arról lenne szó, hogy mit gondolnak ellenfelünk szurkolói. De csak lenne, ugyanis nemigazán sikerült olyan drukkert találni, aki írásban is hangot adna véleményének. A közösségi médiában szinte teljes a csend a csapat körül, az egyetlen komment is csak a játékvezetővel foglalkozik. Kezd feltűnni az illetőnek, hogy Szabó úr feltűnően sok meccset fúj a Kövesdnek. Egy másik hozzászólás, amit sikerült megtalálni, pedig egyenesen a mi táborunkból származik, szép magyarsággal megfogalmazva, számonkérve, hogy a korábbi meccsekkel ellentétben a miskolciak miért nem vehetnek jegyet a hazaiba, csak és kizárólag a Mezőkövesd által kiadott klubkártya birtokában. Kiindulva tehát abból, hogy ennyire nem olvashatóak sehol sem vélemények, illetve a legnépszerűbb közösségi oldalon már van olyan fórum, ahová a szerkesztők október óta nem tettek közzé bejegyzést, eléggé elkeseredettek lehetnek a matyók. Jól mutatja továbbá a letargiát, a nemtörődömséget  az a tény is, hogy a hivatalos honlapon is néhány fordulóval ezelőtti tabella van fent, így a külső szemlélő azt gondolhatja, hogy kicsit már feladták ezt az első osztály dolgot Mezőkövesden.

Összességében tehát egy nem túl acélos csapathoz látogatunk, akik már az előző körben búcsúztak a Magyar Kupától, így kissé frissebben tudnak majd szombaton kiállni ellenünk. Kérdés, hogy a taktikával, illetve az erőnléttel ki tudjuk-e domborítani a két csapat közti különbséget, vagy újra közelebb csúszunk a kieső zónához.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK