Itt vagy most

Se Vela, se nélküle… gólt lőni nem tudunk

Ha dalba kellene szedni a Mezőkövesd elleni borsodi rangadót, akkor nagyjából így lehetne összefoglalni. Pedig nem kezdtük rosszul a találkozót, egészen ígéretesen alakult az első 15 perc, kontrolláltuk a meccset, csak pontatlanok voltunk, ezért nem tudtunk komolyabb lehetőségeket kialakítani. Aztán valahogy a kezdeti lendület elfogyott, és egyre inkább tanácstalanok lettünk, hiányzott a középpályáról a kreativitás, Ugrai egyedül pedig nem oldhatott meg mindent. Talán, ha Vela nem tölti éppen az eltiltását, akkor más képe lehetett volna a mérkőzésnek, de ez már a múlt, ahogyan az is, hogy elég színvonaltalan, gyenge volt az első félidő második fele.

Bódog Tamás sajnos nem talált semmi pörgős zenét, amivel felrázhatta volna a szünetben a társaságot, így a játék képe nem igazán változott, csak annyiban, hogy a szórványos mezőkövesdi kontrákból és támadásokból idővel egyre több lett. Igazi helyzetünk azonban nekünk adódott, de Ugrait annyira meglepte, hogy 20 méterről az üres kapura kellene begurítania a labdát, hogy elszerencsétlenkedte az óriási ziccert. A másik oldalon is akadtak lehetőségek, de a védelem jól blokkolta a lövéseket, illetve Karan részéről volt egy gyanús mozdulat, amiért akár büntetőt is ítélhettek volna ellenünk, szerencsére ez elmaradt. Felépített támadásunk nem nagyon volt, de Tamás fejében ott lehetett volna 3 pontot érő gól, ha pontosabban céloz egy szabadrúgás után, de ma valahogy elátkoztak minket ilyen tekintetben.

A végeredmény 0-0 lett, de mennyire lehetünk ezzel elégedettek 3 vereség után? Nekem erős hiányérzetem van, mert a hozzáállásunk már sokkal jobb volt, mint például egy hete, de a csapatjátékunk egyre döcögősebb, vajon elfáradtunk így a szezon végére fejben? Hiányozni fognak ezek a pontok nagyon a végén, mert brutális tavaszunk lesz, kétszer játszunk a kupában már nem érdekelt Ferencvárossal és Videotonnal, és nem vagyok benne biztos, hogy nem kell majd hátrafelé tekintgetnünk.

Olyan eredmények születnek az utóbbi fordulókban, amik alátámasztják, hogy ebben a bajnokságban bárki megverhet bárkit, az egyetlen aggasztó dolog, hogy 4 fordulóval ezelőtt nekünk 21 pontunk volt, a tabella végén kullogó Haladásnak 11, a Balmazújvárosnak 10 és a Mezőkövesdnek is 10. Most pedig nekünk van 22, a Haladásnak 17, a Balmazújvárosnak 18, a Mezőkövesdnek 15. Nem szeretnék számolgatni. Üssük meg a Lokit az utolsó őszi fordulóban, télen hozzunk 1-2 igazolást, akik valódi erősítést jelentenek, aztán önbizalommal telve vágjunk neki a tavasznak.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK