Itt vagy most

Dusan Brkovic Diósgyőrben !

Idén úgy tűnik, korábban jött hozzánk a Karácsony, és Bódog Tamás (többek között) téli erősítések elmaradásáról szóló nyilatkozata után leigazoltuk a tavalyi szezon egyik legmegbízhatóbb NB1-es védőjét.

A 28 éves szerb Dusan Brkovic bár Lettországból érkezett, magyarországi hírnevét Debrecenben alapozta meg, ahol a 13/14-es szezonban bajnoki címet ünnepelhetett, tavaly pedig megkapta az év legjobb Loki játékosának járó Zilahi-díjat. A védő az előző pontvadászatban mindössze három mérkőzést volt kénytelen kihagyni a debrecenieknél. Bár sok szépet és jót lehetne elmondani róla (ahogy az új játékosokkal általában tesszük, aztán tudjuk, legtöbbször mi a vége…), én mégis inkább olyan személyek meglátásait szeretném most bemutatni, akik éveken keresztül testközelből, hetente figyelhették a játékát. Debreceni vélemények következnek, a lokiblog.eu nevű szurkolói oldal szerkesztőitől:

Nélküle elképzelhetetlen a DVSC védelmének összeállítása már négy éve, és ha belegondolunk, légiósként kevés ilyen meghatározó védője volt a Lokinak az elmúlt 10-15 évben, mint ő. Abszolút joggal kapta meg a Zilahi-díjat is, és jelen formában én is szeretném elismerni a DVSC-ért tett eddigi erőfeszítéseit. Nagyon remélem, hogy még évekig láthatjuk őt Loki mezben.

Brkovic azonban csupán három meccset hagyott ki az egész szezonban, végig közepes-jó-kiváló teljesítményt mutatott, abszolút kihagyhatatlan és elképzelhetetlen nélküle a DVSC. Nem mellesleg példamutató magatartásával és alázatos hozzáállásával sokak példaképe lehet, teljes joggal.

Jelen pillanatban Dusan nélkül elképzelhetetlen a DVSC védelme. E derék szerb lovag éberen őrködött tizenhatosunk előtt egész szezonban (kivéve mikor el volt tiltva), és még egy olyan fontos gólt is szerzett a Gyirmót ellen, ami később rendkívül sokat számított a végelszámolásnál. De a végső érv, ami miatt a szavazatom az övé az az, hogy minden más jelölttel ellentétben elmondható róla, hogy egész szezon során stabilan minimum megfelelő, de inkább pozitívba hajló teljesítményt nyújtott.

Nem véletlenül kapta meg a Zilahi díjat is. Idén azért ő is elmaradt a kimagasló teljesítményekkel, de így is nagy érvágás lenne, ha nem tudnánk hosszabbítani vele.

Természetesen nem az én tisztem eldönteni, hogy Brkovic (amennyiben persze megfelel az orvosin) milyen szerepet fog kapni a csapaton belül, az azonban bizonyos, hogy egy ilyen kaliberű játékos méltán pályázhat állandó helyre a kezdő tizenegyben. Érdekes lesz látni, Bódog Tamás hogyan dönt, és vajon a Lipták – Karan páros egyik tagja a kispadra kerül e, netalán Kapitányunkat előrevezényli a középpályára, vagy akár a hátsó alakzatot stabilabbá teendő, kipróbálja a háromvédős felállást, amely lehetőséget nyújtana arra is, hogy egyel kevesebb (lefelé kilógó…) támadót kelljen a pályán tartani. Ezt jó eséllyel csak tavasszal láthatjuk majd, így viszont új szerzeményünknek lesz lehetősége végigcsinálni a téli felkészülést, és összeszokni új csapattársaival.

Isten hozott Diósgyőrben, Dusan !

 

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK