Itt vagy most

Harvey Dent, a Diósgyőr!

Vegyes érzéseink voltak a mai, Loki elleni meccsel kapcsolatban. Azért éreztünk így, mert ugye azt mindenki tudta, hogy a Debrecen általában nyerni járt hozzánk, illetve azért, mert nem tudtuk, hogy mire számíthatunk kétarcú csapatunktól. Eddig olyanok vagyunk, mint Batman híres ellensége, Harvey Dent.

Viszont a Srácok átérezték a mérkőzés súlyát és hatalmas elánnal kezdték a mérkőzést. A megszokott sokfutásos, agresszív játékot láthattuk újra. Ez bizony nagyon jó előjelnek számított, aminek egy bedobás után, Ugrai, fordulásból leadott lövése után meg is lett az eredménye. Egy null ide. Ezek után sem álltunk le. Fáradhatatlanul mentünk előre, aminek Ugrai szabadrúgása után, Karan fejese jelentette a sikert, így már kettő nulla volt ide. Takács szépített, Antal hibáját követően. Egy szabálytalanság után Ioannidisz a földön maradt, amit nem fújt le Bognár játékvezető és meg sem állította a játékot. A Loki pedig volt annyira ,,sportszerű”, hogy tovább folytatta a támadást. Miután semmi nem lett az akcióból, a játékvezető lefújta az első félidőt. A játékosok, levonulás közben összekaptak valamin, amiből kialakult némi dulakodás, aminek az lett a következménye, hogy Jovanovicsot kiállította Bognár.

Így egy félidőt emberelőnyben játszhattunk, de megint olyan volt, mintha inkább hátrányban lennénk. Ez már nem az első alkalom, amikor azt érezzük, hogy az előny inkább minket zavar, mint az ellenfelet. Jött előre a Loki, Ferenczi révén lőttek is egy bődületes kapufát, majd nem sokkal utána, egy szász százalékig kijátszott kontratámadás végén Busai büntetett. Egy tizenegyesből szépített Tőzsér, majd a kapufát jegyző Ferenczit is kiállították a végén, teljesen jogosan.

2009 után nyertünk ismét a Cívis városiak ellen, nem érdemtelenül. Lehetett volna nagyobb is a különbség, de megint elszórakoztunk rengeteg jobbnál-jobb helyzetet. Tudom, hogy sokaknak nem fog tetszeni, amit írok, de Ugrai egymaga megnyerhette volna ezt a meccset, akárcsak múlt héten. Nagyon jól teljesít hétről-hétre, de képes olyan ordító helyzeteket kihagyni, hogy még nézni is rossz. Az jön le, hogy időnként gondja akad a koncentrációval. Nehogy azt gondolja bárki is, hogy ráhúzom a vizes lepedőt, hiszen egy klasszisnak tartom, itt az nb1-ben. Ami viszont óriási öröm, minden Diósgyőr szurkoló számára, hogy Bacsa Patrik visszatért! Hihetetlen küzdés és akarat jellemzi a játékát. Büszkék vagyunk rád, Pepe! Csak így tovább!

Véleményünk szerint erőn felül teljesítettünk, de még így is bosszankodhatunk, hiszen rengeteg pontot hullajtottunk el, vagy vettek el tőlünk. Legalább tíz pont maradt bennünk, illetve a játékvezetőkben, MLSZ-ben. Ha tavaszra tudnánk egy kicsit erősíteni, ami Brkovic leigazolásával már elkezdődött, akkor merészebb álmaink is lehetnek, mert ebben a gyenge, színvonaltalan NB1-ben, bárki megverhet bárkit. Kapus, védekező-középpályás és egy szervező, oda középre bizony nagyon elférne, illetve egy baloldali támadó-középpályás sem ártana. Bár a héten láthattuk vezetőedzőnk, Bódog Tamás nyilatkozatát, amiben beárazott minket. Előrevetítve azt, hogy bizony itt ismét a kiesés elől fogunk menekülni, igaz ezt eddig nagyon jól csináljuk.

Nem bánnánk, ha végre kiállna valaki, mondjuk a klubvezető és elmondaná őszintén, nem mézes-mázas szavakat puffogtatva, hogy mire is számíthatunk a tavasszal. Nem lehetünk elégedetlenek, de van hiányérzetünk, nem is kicsi. De reméljük a legjobbakat, hogy tavaszra tökéletesen kiegyenesedik ez a csapat.

Annyit még azért megjegyeznék, hogy az eddig szimpatikus Debrecen, egy életre leírta magát előttem. Hihetetlenül sportszerűtlen, durva, alattomos focit játszottak, pedig Herczeg András csapatairól ez eddig nem volt elmondható.

Bízunk benne és nagyon örülnénk, ha Bódognak nem menne el a kedve, mint ahogy egyszer már Egervárinak elment attól, hogy beleunt az itt zajló sumákságtól. Ígérgetésben már annyira jók ott fent, hogy szerintem már itt játszik Messi és Ronaldo is. Kitartást neked, nektek Tamás! Rajtunk semmi sem fog múlni, mert nálunk nem csak szavak vannak, mint a vezetőknél, mi tényleg hiszünk benne, hogy együtt vagyunk ,,győzni fogunk!”

Csak annyit szeretnénk kérni, mint a híres angol komédia sorozatban, folytassa, csodálatos Diósgyőr! Tavasszal találkozunk, addig is hajrá Diósgyőr!

ui.: Békés, boldog karácsonyt szeretnénk kívánni az egész csapatnak!

Diósgyőri VTK – Debreceni VSC 3-2 (2-1)

Mezőkövesd, Városi Stadion, 1655 néző. Játékvezető: Bognár Tamás (Buzás Balázs, Kóbor Péter; Szilasi Szabolcs; Zierkelbach Péter).
DVTK: Antal – Nagy T., Lipták, Karan, Tamás – Vela, Busai, Kocsis – Ugrai, Ioannidis, Bacsa. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.Szakmai igazgató: Bódog Tamás.
DVSC: Novota – Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi J. – Bódi, Jovanović, Varga K. – Takács T., Könyves.  Vezetőedző: Herczeg András.

Csere: Varga K. helyett Filip a 46., Takács T. helyett Mengolo a 71., Ioannidis helyett Szarka a 74.  Bényei helyett Sós a 86., Busai helyett Eperjesi a 88., Ugrai helyett Tóth B. a 90+4. percben.
Sárga lap: Ugrai a 45+1., Vela és Könyves az 54., Kinyik az 55., Kocsis a 73., Szatmári a 87.percben.
Piros lap: Jovanović a 45+1., Ferenczi a 90+5. percben.
Gólszerző: Ugrai (1-0) a 11., Karan (2-0) a 16., Takács T. (2-1) a 36., Busai (3-1) a 77., Tőzsér (3-2, 11-esből) a 82. percben.

 

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK