Itt vagy most

Instat – A számok bűvöletében IV. rész

Az előző 3 részben elég alaposan kiveséztem a passzokat és a hozzájuk tartozó adatokat. Ideje kicsit másabb vizekre evezni, következzenek hát az egyéni képességek. Az első ilyen szempont ma a cselezés lesz. A következő összeállításból kiderül, hogy kik azok, akik a legtöbb alkalommal próbáltak önállóan boldogulni. Ha tippelni kellene, fogadok, hogy a legtöbben Ugrai Rolandot tennék ennek a rangsornak az élére. Íme, hogy valójában hogyan fest ez a sor.

A hangzatos bevezetőben Ugrait írtam a tippek első számú várományosának. Felesleges kertelni, messze a legtöbbet cselező játékosunkról van szó, csapaton belül utcahosszal vezeti az efféle rangsorolást. A jó hír, hogy minden fordulóban volt miskolci játékos a toplistán, nem esett szégyenfolt a csapaton, sőt, az utolsó őszi fordulóban, a Debrecen ellen csak a mieink kerültek fel a ranglistára. A 13. és 14. forduló továbbra sem értékelhető, így a fennmaradó 17 mérkőzésre fog kiterjedni a statisztika. A meccseken még a legjobb 5 között is sokszor nagy különbségek alakultak ki, itt példának tudnám hozni, hogy ameddig Ugrai 13 kísérletből 8 alkalommal sikeres volt, ezzel az aktuális lista élére állva, a harmadik Bacsa összesen 3 alkalommal próbálkozott, amiből 2 alkalommal tudta megverni ellenfelét. Az ősz folyamán 11 alkalommal végzett diósgyőri a 22 játékosból álló lista elején, viszont csak 6 alkalommal voltunk többségben a rangsorolásnál. Ebből viszont már az rajzolódik ki, hogy kevesen merték felvállalni az 1-1- elleni párharcokat, többnyire Ugrai agilisségén múlt a sikerünk, 8 alkalommal végzett a lista élén a fiatal támadó. Rajta kívül 3 olyan ember is volt, aki maga mögé tudta utasítani a többieket, Nikosz, Óvári, sőt még Forgács is végzett az elsők között. Ami szembetűnő, hogy mindössze 3 olyan játékos volt, aki 10 alkalomnál többször próbálkozott, tovább szűkítve a kört, pedig már 1 név marad, aki 10-nél többször sikeresen végre is hajtotta az elképzelését. Nem is kérdés, hogy Ugrairól van szó, mellette Nikosz és a védelmet majdhogynem egyedül képviselő Forgács tudott maradandót alkotni. A legtöbb sikeres cselt nem is kell mondanom, hogy ki jegyezte.

A következő felsorolásban pedig egymás mögé állítom a játékosokat, az első szám az összes kísérlet lesz, a második a sikeres cselek száma. Itt csak azok szerepelnek, kik valamelyik meccsen befértek a legjobbak közé. Ebben a mutatóban már jóval nagyobb szerep jut a támadósornak, de elvétve 1-1 védő is felfért a listára, bár részükről 2 alkalomnál többször senki nem tudott ezen a téren maradandót alkotni, a kettő toplista is Forgács nevéhez fűződik.

Sikeres cselek:

1. Ugrai Roland  130/92

2. Diego Vela 50/33

3. Nikolaos Ioannidis 60/32

4. Nono Villar 19/12

5. Óvári Zsolt 14/11

6. Forgács Dávid  16/8

7. Eperjesi Gábor 9/5

8. Bacsa Patrik 6/4

9. Tamás Márk 4/3

10. Makrai Gábor 4/2

11. Lipták  Zoltán 3/2

 

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK