Itt vagy most

Instat – A számok bűvöletében V. rész

A passzok és cselek után ideje újra egy másik témakört elővenni. Szabálytalanságok. Jó kiindulópont, hogy melyek azok a játékosok, akikben akkora lendület van 1-1 meccsen, hogy szabályos módszerekkel megállíthatatlanok, vagy csak nagyon nehezen tartóztathatóak fel. A következő összeállításban a számunkra “pozitív” szempont következik, a diósgyőri játékosok ellen elkövezett szabálytalanságokról essék hát szó. Íme a legharcosabbak:

Elszenvedett szabálytalanságok:

Korábban megfigyelhető volt, hogy Bódog Tamás nagy hangsúlyt fektet a megnyert párharcokra. Ez néha azzal is járt, hogy csak szabálytalanul tudták a játékosainkat megállítani. Ehhez képest az idei szezonban már jóval kevesebb az ellenünk elkövetett szabálytalanság. A kérdés csak az, hogy nem vállalunk fel annyi párharcot, mint korábban, vagy esetleg annyival hatékonyabbak vagyunk, hogy nem tudnak szabálytalankodni sem az ellenfél játékosai. Mindenesetre 1 mérkőzés kivételével az összes fordulóban az elsők között voltak néhányan az elszenvedett szabálytalanságokat tekintve. Egy érdekesség, hogy a szezont szinte ketté lehetne bontani, amíg az elő részben a 2 spanyol volt a szenvedő alany, addig az ősz második felére már Nikosz és Ugrai került előtérbe ezekben az összefoglalásokban. A szezon első, nagyobbik felében 3 olyan meccs volt, amikor valaki kiemelkedett a mezőnyből, mert feltűnően sokszor állították meg szabálytalanul. a 16. fordulóban Nikoszt 8 alkalommal rúgták fel, míg a 10. játéknapon Nono ellen, a 15. összecsapáson pedig Vela ellen követtek el 7 szabálysértést. A többi meccsen már kicsit “jobb” a helyzet, 3-5 szabálytalanság szerepel a dobogósok neve mellett. Az már kérdéses, hogy a sikeresség miatt nem tudták szabálytalanul sem megállítani ezeket a fiúkat, vagy annyira kevésszer futottak neki az 1-1 elleni csatáknak, hogy ha akarták volna sem sikerülhetett volna többször felrúgni őket. A listán egyébként 12 olyan játékosunk van, aki legalább 1 alkalommal odafért a listára, itt a kapusok kivételével minden csapatrész képviselteti magát, ebből is látszik, hogy együtt él mindenki a támadásokkal. A következőkben jöjjön hát egy sorba rendezés aszerint, hogy hány szabálytalanságot követtek el az illető ellen, amikor a toplistán szerepelt, így egyeseknél valószínűleg nem a teljes szám fog szerepelni, de ebből már lehet egy sorrendet kreálni, hogy ki mennyire harcolt a pályán.

Elszenvedett szabálytalanságok:

1. Diego Vela 40

2. Nono Villar 35

3. Nikolaos Ioannidis 32

4. Ugrai Roland 15

5. Forgács Dávid 9

5. Óvári Zsolt 9

7. Bacsa Patrik 8

8. Tamás Márk 7

8. Busai Attila 7

10. Eperjesi Gábor 6

11. Szarka Ákos 3

12. Tóth Barnabás 2

A lista alapján olyan nevek is feltűnnek, akik nem voltak nagy közönségkedvencek, sőt kritikát is kaptak eleget, mégis úgy néz ki, hogy amikor pályán voltak, akkor nehéz volt őket megállítani.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK