Itt vagy most

Instat – A számok bűvöletében VI. rész

Idáig a pozitív dolgokról esett szó, arról szólt mind az 5 cikk, hogy ki miben volt a legjobb. Most ezt a trendet megtöröm kicsit. Annak jártam utána, hogy kiknek a nevéhez fűződik a legtöbb szabálytalan belépő, vagyis ki volt képtelen megengedett eszközökkel megállítani az ellenfél támadóit. A kérdés csupán annyi, hogy a taktikai szabálysértéseket elkövetők, vagy inkább a másikat feltartóztatni nem tudók állnak-e jobban ebben a mutatóban, erre ugyanis nem terjed ki a statisztikai mutató, egyformán kezeli az összes faultot.

Elkövetett szabálytalanságok:

Összességében elmondható, hogy szerencsére nem volt olyan mérkőzés, amikor csak miskolci játékos szerepelt volna a negatív toplistán, ellenben a Paks elleni meccsen csak az ellenfél játékosai voltak megtalálhatóak, közülük is kiemelkedik a forduló nyertese Vági, aki annak ellenére, hogy tartalmas időszakot töltött itt el, az egyik legalattomosabban szabálytalankodó ember volt ellenünk. Szerencsére elmondható, hogy mindössze 4 olyan forduló volt, amikor ezt a “megtisztelő” címet diósgyőri focista szerezte meg. Három ilyen játékos volt, közülük egyedül Szarkának sikerült az a bravúr, hogy a kevés játéklehetőség ellenére duplázni tudjon.

A lista mondhatni kissé meglepő, ugyanis személy szerint én a védőket vártam volna az első helyekre, hiszen elég sok dolguk volt az ősz folyamán. Ennek ellenére az rajzolódik ki, hogy a középpálya és a támadósor sokkal aktívabb volt. Kisvártatva leesett, hogy ez valahol logikus, hiszen a letámadásos taktika részeként már korábban megpróbáljuk visszaszerezni a labdát, így a védőkig nem is mindig jut el az ellenfél támadása. Ennek szellemében néhány játékos nem is mindig fogta vissza magát, 2 olyan alkalom is volt, amikor 6 elkövetett szabálytalansággal sikerült az élen zárnia a tettesnek. Máskor viszont még ha diósgyőri is került az élre, holtversenyben többen is küzdöttek ezért a kiemelésért, ha már a fociban nem tudnak maradandót alkotni, legalább valamilyen statisztikai mutatóban legyenek ők az élen.

A ranglista első 5 helyezettje közé azonban 16 miskolci is odafért legalább 1 alkalommal. A statisztikákat böngészve 2 név emelkedik ki a többi közül. Amikor értelmes, mérhető mennyiségű időt töltöttek a pályán, Szarka és Nagy voltak azok, akik rendszerint a listán szerepeltek. Mivel nem mindenkinek jutott azonos játékmennyiség, nézzük hát, hogy a szezon folyamán kinek sikerült “maradandót” alkotnia:

1. Szarka Ákos 22

2. Nagy Tibor 18

3. Diego Vela 15

3. Eperjesi Gábor 15

5. Busai Attila 13

6. Dejan Karan 13

7. Nono Villar 10

8.Lipták Zoltán 8

9. Óvári Zsolt 6

9. Kocsis Gergő 6

11. Ugrai Roland  5

12. Nikolaosz Ioannidis 4

12. Tamás Márk 4

14. Tóth Barnabás  3

15. Oláh Bálint 2

15. Bacsa Patrik 2

15. Forgács Dávid 2

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK