Itt vagy most

Meccsváró: Diósgyőr – Vác

Hosszú hónapok böjtje után végre újra tétmeccsen szurkolhatunk kedvenceinknek, méghozzá a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A két sorozat közül jelenlegi talán már fontosabb, mint a bajnokság, tekintve, hogy itt nagyobb eséllyel érhetünk el jó eredményt, mivel a honi mezőny két legkiemelkedőbb tagja, a Fradi és a Videoton már kiestek.

Ellenfelünk a fehérvári csapatot előző körben kiejtő másodosztályú Vác lesz, amely az NB2 ötödik helyét foglalja el. Huszonegy bajnoki forduló után 9-6-6-os mérleggel, 29-20-as gólkülönbséggel állnak. Utolsó két tétmérkőzésükön két  győzelmet arattak a Kazincbarcika, majd a Videoton ellen, legfrissebb felkészülési mérkőzéseik pedig egy Balmazújváros elleni 4-4-el, egy Gyöngyös elleni 3-0-ás diadallal, majd a Rákosmente 6-1-es lelépésével végződtek.
A tél folyamán négy új játékossal bővült fiatal keretük, Kiliti Róbert, Varga Szabolcs, Szekszárdi Tamás és Lassú Zsombor érkeztek Vácra.


Mit várhatunk ellenfelünktől ?

Bár a felkészülési mérkőzéseken Abu Attila védte a váci kaput, ellenünk már valószínűleg újra elfoglalhatja helyét a gólvonal előtt a Videoton-nevelés Halasi Péter.

A védelem rendszerint négy emberből áll Csongrádi Ferenc vezetőedzőnél, a 32 éves Hegedűs Csaba, az egyaránt húszéves Szabó Norman és Major Máté, valamint a 25 esztendős Tóth Ferenc pályáznak legjobb eséllyel a kezdő pozíciókra, tehát egy nem kifejezetten tapasztalt egységgel találják majd szemben magukat Ugraiék.

A középpályás védekezésért ketten felelnek a vendégeknél, egyikük jó eséllyel D’ Urso Giuliano, aki egzotikus neve ellenére magyar játékosként szerepel, társa pedig Tóth Gergely lesz.

 Előttük valószínűleg a Kákonyi Dániel – Varga Szabolcs – Zsolnai Richárd hármas támogatja majd az egyszem támadót, aki nem lesz más, mint korábbi csatárunk, az U20-as VB-t is megjárt, sőt, azon gólt is szerző Balajti Ádám, aki nem mellesleg keddi ellenfelünk házi gólkirálya, az idei szezonban már 8 alkalommal vette be aktuális ellenfelük kapuját.
Vácott szerepel egyébiránt egy másik volt játékosunk, Búrány Zoltán is, ám ő sérülés miatt valószínűleg kénytelen lesz kihagyni a Kupa-párharcot.

Ami pedig minket illet, végre újra tétmeccsen szurkolhatunk majd, egyelőre továbbra is Mezőkövesden, ám a hírek szerint jól fogynak a jegyek, a szokásos hangulat már-már garantált. Ehhez remélhetőleg a srácok is hozzáteszik a részüket, a Fradi – Videoton páros kiesésével ugyanis jó esély mutatkozik egy esetleges Kupagyőzelemre. A három téli érkező az előzetes hírek szerint képvisel olyan minőséget, hogy akár az sem lenne meglepetés, ha valamennyiükkel a kezdőcsapatban találkoznánk kedden, érdekes lesz látni, Bódog Tamás hogyan keveri a kártyákat.  Az ellenfelet nem lenézve (és tanulva ezzel a Videoton hibájából), a “kötelező győzelmeket” a legnehezebb begyűjteni, ám pozitívum, hogy az oda-visszavágós párharcokban könnyebben kijöhet a csapatok közötti osztálykülönbség, így akár az sem tűnik előzetesen elképzelhetetlennek, hogy már az első találkozón eldöntjük a továbbjutás kérdését.

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Antal – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás – Vela, Busai, Kocsis, Óvári – Ugrai, Ioannidis
Vác: Halasi – Hegedűs, Szabó, Major, Tóth – D’Urso, Tóth – Kákonyi, Varga, Zsolnai – Balajti

 

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK