Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – Ferencváros

Bár reménykedtünk benne, hogy a soron következő bajnokinak már az új arénánk ad otthont, szombaton ismét útra kel a csapat, ezúttal viszont csak Debrecenig váltunk jegyet, ahol a listavezető Ferencvárost fogadjuk.

Thomas Doll együttese meggyőzően kezdte a tavaszi szezont, a címvédő Budapest Honvéd együttesét győzték le hazai pályán 5-2 arányban. A statisztika, ami számunkra talán nagyobb jelentőséggel bír, ellenfelünk idegenbeli mérlege, amiben a legjobbnak számítanak az NB1-ben: tíz találkozójukból ötöt is megnyertek “házon kívül”, mindössze két vereség, 16-11-es gólkülönbség mellett. Az előző három bajnoki fordulóban egyébiránt a Honvéd – Vasas – Videoton hármast verték meg, összesen 10 alkalommal vették be ezeken az ellenfelek kapuját.
A ferencvárosiak keretében három fontosabb változás történt a télen, leigazolták Dejan Georgijevicset, valamint kölcsönbe (újra)megszerezték korábbi játékosukat, Nagy Dominiket a Legia Varsótól (beszakadt alatta a lengyel ugródeszka). Bognár István ellenkező utat járt be, visszatért egykori csapatához, Mezőkövesdre. Be kell vallanom, nagyot tévedtem vele kapcsolatban. Amikor a Fradihoz igazolt, meg voltam győződve róla, hogy felsül, és a kertek alatt elzavarják Paksra. Most valószínűleg örülne Tolna megyének, mint az elmúlt három fordulóban gólképtelen matyóknak…

Mit várhatunk ellenfelünktől ?

A kapuban nincs kérdés, az NB1 talán legjobb kapusa néz majd farkasszemet Nikoszékkal, Dibusz Dénes ráadásul duzzadó önbizalommal várhatja a találkozót, a Honvéd ellen tizenegyest hárított.

A védelem jobboldalán a Kispestről szerződtetett Botka Endre, a baloldalán pedig az a Marcos Pedroso szerepel majd, aki az InStat adatai alapján ősszel az NB1 legjobb játékosa volt, így a széleken előreláthatólag nehéz lesz feltörni a vendég-védelmet. A két középsővédő valószínűleg a nigériai-magyar Kenny Otigba, illetve a Honvéd ellen gólt szerző Miha Blazic lesznek.

A középpálya közepén két fontos hiányzója is van Thomas Doll vezetőedzőnek, a két veterán, Gera Zoltán és Hajnal Tamás sem állnak a német tréner rendelkezésére. A támadásaink szűréséért így a magyar-brazil Leandro illetve a macedón Stefan Spirovski felelnek majd. Előttük a középpályás támadótrió két szélén a hétvégén szintén kapuba találó Fernando Gorriarán, valamint a két gólpasszt (illetve idén már 13 gólt ) is jegyző Varga Roland, míg középen az a Paintsil szerepel majd, akinek láthatóan nem tetszik, hogy csapata nem engedte Belgiumba szerződni. Ez remélhetőleg a ghánai támadó formáján is érződik majd, ellenkező esetben akár egyedül is képes lehet eldönteni a három pont sorsát…

Az egyetlen csatár természetesen Böde Dániel lesz. Az eddig eltelt 20 fordulóban már/még csak 6 gólt szerzett, ezek közül kettőt az előző játéknapon.

Breaking: Bódog Tamás haragszik. Nincs vele egyedül. Rég volt már, hogy akár csak minimálisan is, de elégedettek lehettünk csapatunk támadójátékával. Ebben a(z előző évekhez képest) mérsékelt fejlődésben nyilvánvalóan szerepet játszik az új, letámadásra épülő taktika is, ami miatt azonban csak az nem íveli be a labdát a feltolt – és lassú – védelmünk mögé, aki nem akarja. Ha ehhez hozzátesszük még, hogy a kezdő kapusunk szívfájdalom nélkül rúgja szét az ellenfél csatárát a meccs első percében, piroslapot és tizenegyest érően (még ha Solymosi valamit elképesztő csoda folytán nem is vette észre), nos, nem a lehető legjobb előjelekkel várjuk ezt a Fradi elleni ütközetet sem. Kérdés, vajon hétvégén lesz e már Eperjesi, hogy Brkovic visszakerülhessen természetes közegébe, a védelem tengelyébe, illetve az is nagy jelentőséggel bírhat, hogy felépül e Diego Vela, ezzel jó eséllyel a padra száműzve a Pakson szinte láthatatlan Bacsát. (Szerk.: Felépült, és eldöntötte a váci kupameccset.)
A mérkőzéshez fűződő hír továbbá, hogy jön a Fradi tábor, a jó hangulat garantált, remélhetőleg ezúttal csak verbálisan fognak “szurkálódni”.

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Antal – Brkovic, Lipták, Karan, Tamás – Vela, Kocsis, Busai, Shestakov – Ugrai, Ioannidis
Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, Otigba, Marcos Pedroso – Leandro, Spirovski – Varga, Paintsil, Gorriarán – Böde

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK