Itt vagy most

Rivális kitekintő: Videoton

A Fradi elleni bajnokit követően forog Felcsúton a Mission Impossible diósgyőri verziójának folytatása, ugyanis szombaton a másik bajnokaspiráns, a Videoton otthonában vendégszereplünk majd.

Ennek rendje és módja szerint szét is néztünk aktuális ellenfelünk háza táján, ahol a hét talán legfelkapottabb témája az elmaradt bajnoki és az azt követő atrocitás volt. Történt ugyanis, hogy a Bozsik Stadion pályájának játékra alkalmatlan volta miatt elhalasztották a Honvéd – Videoton bajnokit, mely döntés után a vendégcsapat buszát a hazaiak szurkolói megdobálták. Személyi sérülés nem történt, de a buszban anyagi kár keletkezett, ezért a Videoton feljelentést tett. A két tábor bár nem ápol jó viszonyt egymással, ilyen mérvű reakcióra talán egyik klub részéről sem számítottak, talán az elmaradt mérkőzés miatti elkeseredettségük, vagy a tavalyi szezonban kialakult ellentét ( a tavalyi pontvadászat utolsó fordulójában Honvéd – Videoton meccset rendeztek, melynek végén előbbi nyerte a bajnokságot) volt az eset kiváltója.
A Honvéd tulajdonasának, George F. Hemingwaynak blogbejegyzése az ügyről: “Persze azért nem minden megy ilyen békésen és normálisan Pannóniában. Amikor a játékvezető bejelentette a mérkőzés elhalasztását, biztonsági szolgálatunk leállította a stadionba való beáramlást. A kint rekedt szurkolók egy része ezt zokon vette. Egy csoport a stadionon kívül gyülekezett, és a stadionba be nem engedett pirotechnikai eszközöket használni kezdte. Ekkor érkezett a távozni kívánó Videoton busz, melyet szintén elért egy pár pirotechnikai eszköz. Biztonsági szolgálatunk megállította az ellenfél buszát még a stadionon belül, amely csak azután hagyta el a stadion területét, miután a rendőrség feloszlatta a stadionon kívül összegyűlő renitens szurkolói csoportot. Annak ellenére, hogy a stadionon belül semmilyen rendbontás nem történt, és a stadionon kívül csak a rendőrség, és nem a mi biztonsági szolgálatunk intézkedhet, klubunk, és személy szerint én is nagyon sajnáljuk, hogy a szombat este ettől lett emlékezetes. Sem a Videoton személyzete, sem mi nem találunk semmi mosolyogtatót az incidensben. Remélem, az elkövetők megbűnhődnek.”

Szintén fontos eseménye volt a hétnek, hogy egybehangzó sajtóértesülések szerint harmadszor is kineveznék a Partizan Belgrádnál Marko Nikolic szakvezetőt, akihez azonban ragaszkodik a fehérvári klubvezetés, így nehezen képzelhető el a távozása, pláne idény közben. A vezetőedző a tavalyi szezonban bajnokságot és kupát nyert a Partizannal. Kérdés, ez megzavarja e hétvégi ellenfelünk felkészülését.

Végül, de nem utolsó sorban említést érdemel a Videoton egyik új igazolása, a magyar bajnok Huszti Szabolcs, aki Kínából igazolt haza télen, és jó eséllyel szombaton mutatkozhat be új csapatában. A tapasztalt szélső egyébként miskolci születésű, de piros-fehér mezt – legalábbis hivatalosan, tétmeccsen – soha nem öltött.

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK