Beharangozó: Puskás Akadémia – Diósgyőr

Szinte még fel sem ocsúdhattunk a felcsúti vereségből, azonnal vissza is térhetünk a Pancho Arénába, kiköszörülni a csorbát. Na persze nem a Videoton, hanem a stadion valódi tulajdonosa, a Puskás Akadémia elleni kupa negyeddöntő – odavágó keretein belül.

Pintér Attila együttese idén nem brillírozik, egy-egy Mezőkövesd és Debrecen elleni gólnélküli bajnokikat követett hétvégén egy paksi 3-1-es vereség, a góllövéssel tehát igencsak hadilábon állnak. Teszik ezt annak ellenére, hogy a télen megszerezték a Videotontól Ezequiel Hentyt is. Hazai pályán egyébiránt a mérlegük 4-3-4, 10-13-as gólaránnyal, tehát bár kellemetlen ellenfél vár ránk, akár egy idegenbeli győzelem sem elképzelhetetlen számunkra. A Magyar Kupa előző fordulójában a másodosztályú Zalaegerszeg együttesét ejtették ki, ám csak hosszabbításban sikerült felülkerekedniük Artner Tamás csapatán.

Mit várhatunk ellenfelünktől ?

Vendéglátóink összeállításának megtippelése valószínűleg Bódog Tamáséknak is nehézséget okoz, Felcsúton ugyanis az elmúlt évek során igen mély keretet sikerült összegereblyézni. A kapuban jó eséllyel Hegedűs Lajossal találkozunk majd, az ex-MTK hálóőr azt a Branislav Danilovicot szorította ki a gólvonal elől, aki az elmúlt évek egyik legjobb NB1-es kapusa, és akivel nem mellesleg a pletykák szerint minket is szóba hoztak télen.

A védelem két szélén egy szlovén párossal, Denis Klinarral és Dejan Trajkovskival találják majd szemben magukat támadóink, a két centerhalf pedig egy magyar srác, Spandler Csaba, illetve a volt újpesti, eredetileg csatárként Magyarországra érkező – így a kapu előtt sem teljesen elveszett – belga Jonathan Heris lesznek.

A középpályás védekezésért az elmúlt esztendők talán legjobb diósgyőri szűrője, Patrick Mevoungou, illetve a horvát, egykori MTK légiós Bacelic-Grgic felelhetnek majd. Más kérdés, hogy korábbi kameruni játékosunkat Pintér Attila hétvégén már a félidőben lecserélte Pakson, amennyiben ez sérülés miatt történt, helyét a kezdőben Zsidai László veheti majd át.

A középpálya támadótriója a Henty – Knezevic – Perosevic hármas lehetnek, a gólképtelenségre tekintettel azonban egyikük helyét a hosszú sérüléséből visszatérő Radó András is átveheti akár. Ha a korábbi szövetségi kapitány frissíteni akar csapatán, akár a volt mezőkövesdi szélső, Molnár Gábor is szóba jöhet alternatívaként, ám edzője jól láthatóan nem bízik benne. A csapatrészből kerül ki egyébiránt a Puskás házi gólkirálya, a horvát Josip Knezevic idén tétmérkőzésen már 10 gólnál jár.

Az egy szem csatár pedig jó eséllyel a mali támadó, egykori Ferencváros játékos Ulysse Diallo lesz, idén bajnokin már 6 találatot jegyez.

Ami minket illet, nehéz mérkőzésen vagyunk túl, ám ez nem lehet mentség a holnapi kupamérkőzésre nézve. A legnagyobb változás valószínűleg a Lipták – Brkovic páros visszatérése lesz, de vezetőedzőnk elmondása szerint rajtuk kívül is lesznek – a szombati meccshez képest – új nevek a kezdőben.

Várható kezdőcsapatok:
Puskás Akadémia: Hegedűs – Klinar, Spandler, Heris, Trajkovski – Mevoungou, Bacelic-Grgic – Henty, Knezevic, Perosevic – Diallo
Diósgyőr: Rados – Nagy, Lipták, Brkovic – Busai, Tóth – Vela, Hasani, Shestakov – Ugrai, Ioannidis

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK