Itt vagy most

Rivális kitekintő: Vasas

Szombaton egyik kedvenc ellenfelünkkel, a Vasassal mérkőzünk meg Újpesten, a Szusza Ferenc stadionban. Ennek megfelelően szétnéztünk riválisunk háza táján.

A fővárosiak kapcsán talán a legfontosabb hír volt a héten, hogy 9 forduló után tudtak újra bajnokit nyerni, ráadásul rögtön a címvédő Honvéd ellen. A szurkolókban a kilátástalan játék miatt már az is felmerült, hogy a játékosok talán – régi magyar szokás szerint – edzőt akarnak buktatni, illetve, hogy a kispestiek ellen akár utoljára láthatják majd a padon Michael Oenning vezetőedzőt. A csapat azonban két nappal a mérkőzés előtt új taktikai elemeket, illetve a korábbi 3-4-3-as felállás helyett egy 3-5-2-es hadrendet kezdett alkalmazni, ami rögtön az első megmérettetés alkalmával eredményesnek bizonyult.

A 2-1-es siker többek között korábbi játékosunknak, Barczi Dávidnak az érdeme, aki góllal járult hozzá győzelemhez, rajta kívül James Manjrekar, és a Lengyelországból hazatérő Egerszegi Tamás lehet még ismerős szombaton.

A legfontosabb vélemény talán, amit hétvégi ellenfelünkkel kapcsolatban megfogalmaztak Michael Oenningtől származik, aki a győztes bajnokit követően azt nyilatkozta, visszatért a csapat önbizalma. Egy nagyon tehetséges kerettel rendelkező klubnál ez talán a leglényegesebb körülmény, számunkra pedig nem sok jóval kecsegtet. Más kérdés, hogy “hagyományosan” jól megy nekünk ellenük, az előző három meccsünket megnyertük, ráadásul az egyik legjobbjuk, a középhátvéd Kire Ristevski, valamint egy másik alapember, a fiatal támadó, Ádám Martin eltiltás miatt nem lesznek ott a pályán.

A találkozó kapcsán felmerült, hogy veszélyben lehet annak megrendezése a szombati csapadékos időjárás és hideg idő miatt, de erre egyelőre csekély az esély.

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK