Itt vagy most

Öreg Gyuri és a henger!

A válogatott szünet után, ismét bajnoki fordulóra kerül sor a Mennyeiben. ,,Hazai pályán” fogadjuk a Honvéd gárdáját.

A budapesti, piros-, fehér-, feketék ellen ez lesz a 103. mérkőzésünk. Az eddigi 102 tétmérkőzés, sajnos nagy Kispest fölényt mutat, hiszen 54 Honvéd győzelem mellett, eddig 24-szer nyertünk mi és ugyanennyi a döntetlenek száma is.

A hétvégi meccs eddig mindösszesen annyiban hozta lázba a vendégszurkolókat, hogy előzetesen 2300 forintért juthattak volna belépőhöz, amit-teljesen jogosan- felháborítónak tartottak. A két klubnak végül sikerült megegyeznie, hogy a kispestiek is ugyanúgy 500 forintért tekinthetik meg a mérkőzést.

A tavalyi bajnokcsapat ősszel nem azt a produkciót nyújtotta, amit elvárt a vezér, Szabó György és a szurkolók. Így távozott a roppant ellenszenves, holland Erik van der Meer és a helyére visszaigazolták Supka Attilát. A honi edzőkeringő egyik jeles képviselője már ült a Honvéd kispadján máskor is, 2007-ben kupát is nyert csapatával, 2008-ban pedig döntőt játszottak.

Az eddigi tavaszi fordulókban kissé nyögvenyelős volt a Kispest játéka, reméljük, hogy nem most fognak megtáltosodni. A fradi ellen simán kikaptak, majd a Vasas is felülmúlta őket, 2:1-re, viszont a Haladás gárdáját ugyanilyen arányban legyőzték. A válogatott- ,,rendkívül sikeres” két mérkőzése- miatti szünetben játszottak a piros-feketék a szlovákiai Trencin csapatával egy edzőmérkőzést, ami 2:2-es döntetlennel végződött.

A találkozón sok fiatal kapott lehetőséget soros ellenfelünknél, így nem is rossz eredmény, amit elértek, hiszen nem játszott Lanzafame, Eppel, Gazdag, Bobál, aki összeszedett egy kisebb sérülést.

Nem verhetetlen csapat a Kispest, de nagyon kell figyelnünk az Eppel-Lanzafame kettősre. Ha őket sikerül semlegesítenünk, akkor meg lehet a várva-várt győzelem, hiszen a védelmük az utóbbi időben nagyon könnyen zavarba hozható.

Remélve, hogy beindul az Ugrai-Vela-Ioannidis-Makrai henger, ezért a tippem:

DVTK-Honvéd 3:1

 

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK