Itt vagy most

Meccsváró: Diósgyőr – Honvéd, avagy Bódog a pontbitorló

Valljuk be, hogy sokan vagyunk, akik nem bánjuk, hogy vége a válogatott szünetnek. Bemutatkozott az új kapitány, sokkal gyengébben edző nélkül sem játszott volna a “csapat” szerintem, de ez jutott nekünk, egy bukott edző, újra… Bár az sem biztos, hogy nekünk diósgyőrieknek jó lenne, ha a belga idejekorán távozna, ugyanis Bódog Tamás neve is felmerült, mint lehetséges jelölt, a válogatott kispadjára. Ezzel mi annyira nem járnánk jól minden valószínűség szerint.

Most azonban térjünk vissza a hazai pontvadászatra, hiszen hétvégén újabb forduló következik, immáron a huszonnegyedik. Aktuális ellenfelünk éppen előttünk áll a tabellán, 2 egységgel gyűjtöttek többet, mint mi, igaz egy Videoton elleni meccsel még adósak, hogy ugyanannyi mérkőzésük legyen, akárcsak a többi együttesnek. Ez viszont most lényegtelen, ami sokkal fontosabb, hogy egy esetleges győzelemmel máris előttünk lehetnénk a rangsorban. Ez annyira nem is földtől elrugaszkodott gondolat, hiszen amióta Bódog Tamás az edző, azóta megfordult a szerencse, a vereségek után átvettük az irányítást, és az eddigi 3 mérkőzésen 7 pontot is szereztünk a tavalyi bajnok ellen, akik idén már más célokért kénytelenek pályára lépni. Ha a szezonban mutatott szereplésüket próbáljuk kielemezni, akkor egyfelől ingadozó forma, másrészt kiegyensúlyozottság jellemzi őket, hiszen 9 győzelem mellett ugyanennyi vereség szerepel a nevük mellett, a maradék 4 meccset döntetlenre adták. Rúgott gólokkal nem állnak rosszul, 22 meccs alatt csak egy találattal szereztek kevesebbet, mint mi, szám szerint 36-ot, ez 1,63 találat meccsenként, ami tekintve kapusaink teljesítményét, könnyen jelenthet veszélyt a győzelmünkre, főleg ha Lanzafame is a pályán lesz. Kapott gólokat tekintve pedig pontosan ugyanott tartunk, 38 szerepel mindkét csapat neve mellett, nem lehetetlen tehát a gólszerzés sem ellenük.

Mit várhatunk ellenfelünktől?

A kapuban kicsi a valószínűsége a változásnak, az eddigi meccseken Gróf Dávid állt a vonal előtt. A kapott gólok száma nem biztos, hogy jelen esetben jól jellemzi a hálóőr képességeit. Egy remek játékosról van szó, aki a válogatott ajtaján is kopogtathat a jövőben, ha nem kap olyan emlékezetes potyagólokat a félpályáról, mint tette azt az Újpest ellen.

A védelem rendszerint 4 fős egység, itt viszonylag állandó szereplőket találhatunk, Baráth Botond, Bobál Dávid és Ivan Lovric, ha nincsenek eltiltva, vagy nem sérültek, akkor összhangban működhetnek együtt, de Djordje Kamber is egyre többet játszik hátvédet. Ebben a csapatrészben még lehet egy ütőkártyája a Honvédnak, Ikenne King ha egészséges, akkor a védekezésen kívül az ellenfél kapujára is veszélyes játékos, így nem lenne probléma, ha ő kihagyná a soron következő meccset, nagyon agilis játékos. Annak ellenére, hogy ez a védelem viszonylag hosszabb ideje együtt játszik, az idei teljesítményük hagy némi kívánnivalót maga után…

A középpályán is négyen szerepelnek a Honvéd játékosai, lehetőséget teremtve a klasszikus 4-4-2-es felállásnak. Itt már kicsit nagyobb a változatosság, hogy ki jut szóhoz. A fiatal szabály miatt is talán, vagy pedig tehetségből, ezt nem tudhatom, az egyik szélen Banó-Szabó Zoltán rendszeresen játszik, gólt még nem szerzett. Legutóbbi egymás elleni meccsünkön, amit Pesten játszottunk Nagy Gergő adott remek lehetőséget a pontszerzésre, aki akkor kiállíttatta magát, egy félidőnyi emberelőnyt biztosítva számunkra, amit sajnos nem sikerült kihasználni. Gazdag Dániel is azok közé tartozik, aki állandó játékos a középpálya közepén, 10 meccsenként átlagban góllal is hozzájárul csapata sikeréhez, szépen beépült az együttesbe az ifisták közül. A másik szélen pedig egy légiós, Danilo rohamozhatja a kaput, aki a maga 4 találatával a legeredményesebb középpályásnak számít a Honvédban.

A támadó szekcióban túl nagy meglepetésre azt hiszem, hogy nem számíthatunk, a csapat 2 gólfelelőse Eppel Márton és Davide Lanzafame szerepelhet majd, akik együtt összesen 21 gólt szereztek, ami több, mint a csapat góljainak a fele, tehát erre a két játékosra nagyon oda kell figyelnie az ingatag védelmünknek, könnyen áthámozhatja magát mindkét játékos a fiúkon.

A saját portánkon is sepregessünk kicsit. A csapatban egyre többen bevethetőek, a sérültek gyógyulgatnak, az eltiltások lejárnak, Bódog Tamás egy erős csapatot küldhet pályára a hétvégén. Remélhetőleg nálunk is lesz végre olyan játékos, aki hosszú-hosszú évek óta először 10 gól, vagy a fölé jut egy bajnoki szezonban, talán Ugrai Rolandnak a válogatott meghívó lendületet ad és végre gólt, gólokat szerez klubszinten is. Mivel ő volt egyedül távol a csapatból, így volt idő és lehetőség rendezni a sorokat, a kiszámíthatatlan forma helyett ugyanis ha stabilabb eredményeket tudnánk felmutatni, akkor a szezon végén a dobogó sem lenne elérhetetlen messzeségben, ehhez viszont fejlődni kell még, azt gondolom. A lehetőség adott, hétvégén megláthatjuk, hogy tudunk-e élni vele.

Várható kezdőcsapatok:

Diósgyőr: Antal – Nagy, Karan, Lipták, Brkovic –  Vela, Kocsis, Busai, Shestakov – Ugrai, Ioannidis
Honvéd: Gróf – Baráth, Lovric, Kamber, Bobál – Banó-Szabó, Gazdag, Nagy, Danilo – Eppel, Lanzafame

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK