Itt vagy most

Gyémántcsillogás

Egy friss hírről szeretnék beszámolni a csapat életében. Egy felhasználónk, aki szeretné megőrizni névtelenségét egy hangfelvételt juttatott el hozzánk, amin Bódog Tamás hallható, amint egy kollégájával beszélget, és a jövőbeni terveit vázolja fel. Az alábbiakban idézünk a beszélgetésből:

“Ezt csak neked mondom el, légy szíves ne add tovább senkinek, maradjon köztünk, nem akarok balhét.

Ha sikerül bent tartani ezt a falábú bandát, akkor itt maradok, és annak ellenére, hogy a Diósgyőr játéka sosem az edzőtől függött, hanem a szurkolók elvárásainak kellett megfelelni változtatok ezen. Ennek a korszaknak vége, én fogom uralni az öltözőt, de lehet, hogy még ezeket az analfabéta öltönyösöket is, akik az élén pöffeszkednek ennek a porfészeknek. A saját elgondolásom alapján, a saját kitalált játékrendszeremet fogom rájuk erőltetni, aki pedig nem hajlandó alkalmazkodni, azt rövid úton elzavarom a csapattól valami kitalált indokkal, vagy visszazavarom őket a tartalékcsapathoz, mint Makrait is.

Mindenképpen meg kell tartani a négy védőt, hiába vannak elegen, zavarják egymást a pályán. Gondold el, ha csak hárman lennének, hogy rohanna át rajtuk mindenki, azt sem tudnák merre fussanak. Bár ez most sem mindig tiszta nekik. Amint látod a tavalyi szezonhoz képest nincs jelentős javulás, rengeteg gólt kapnak a remek felépítésű kapusaink ellenére is. Az nem baj, hogy Lipi lassan kiöregszik, amilyen vehemens a pályán, jól jön még, ha néha leb*assza a bírót. Mellette Karan párszor ugyan rosszul játszik, de így is úgy is letarol mindenkit maga körül. Ha már mi nem nyerünk, legalább a többieknek legyen könnyebb dolga az okozott sérülések miatt. Az eddigi rövid időszakban, amikor igazolhattam, legalább egy jó játékost is ide tudtam hozni. Nem számít, hogy Brkovic középső védő, majd én kinevelek belőle egy rohangálós szélsőt. Már csak az a bajom, hogy a másik szélre nem tudok kit tenni, olyan fogalmatlanak ezek, hogy még Tamás is jobban csinálja, aki világ életében csak középen tudott játszani. Fogalmatlan itt mindenki.

És most jön az újítás lényege. Nem kell ide három csatár, úgyis csak elveszik egymástól a labdát. Kell inkább négy ember a középpályára, ami pedig még fontosabb, gyémánt alakban. Ők lesznek az én kis ékszereim. Elöször is azt kell meglátni, hogy egy rombuszban elhelyezkedő formában hogyan tudunk védekezni, mert ha belegondolsz, azt a négy embert is három sorba osztva már rögtön van több védelmi vonal, akiken át kell jutni az aktuális ellenfél barmainak. Először is kell egy olyan valaki, aki védekező felfogású. Ott van a Busai. Amikor sz*rban voltunk játszott ő belső védőt is. Igaz, hogy köze nem volt a meccshez, de legalább a pályán volt. Na majd őt megtanítom rá, hogy hogyan adjon forintos labdákat a többieknek. Aztán elé kell valaki, aki szervezni is tud. Ugrai most egyébként sem találja önmagát, fel se fog tűnni senkinek, ha pár meccsen nem rúg még gólt, belőle is csinálunk majd egy szervezőt, cselezni legalább szokott, akkor is ha nem tud. A két szélre nincsenek nagy elvárásaim, fizikálisan bárkit fel lehet készíteni, úgyhogy jó is, hogy jött ez az ukrán csávó, az majd elfutkározik a vonal mellett. A másik oldalra ott van a kis spanyol gyerek, Vela. Még beadni is tud, meg gyors is. Szóval ezek ha jól tudnak együtt mozogni, akkor könnyen kontrázzuk le a magyar mezőnyt, csak pislog majd mindegyik. A védekezést meg megoldjuk valahogy, ha mást nem is tudunk csinálni, akkor majd felrugdaljuk őket, ahhoz van elég favágónk.

A két csatár pedig már nem is vet fel kérdéseket. Nikosz jó gyerek, megtartja a labdákat, ameddig ezek feldöcögnek mellé. Aztán ott van a Bacsa, az még ha a labdával nincs is jóban, mert legtöbbször csak zavarja, de legalább lefutja a védők nagy részét, látod most a Honvédosok is csak fellökni tudták, lett is belőle egy büntetőnk. Ha meg elfárad, akkor becserélem ezt a nagy melák Szarkát, az ha hasznosat nem is csinál, de legalább felborít mindenkit, addig is áll a játék és nem kapunk gólt.”

A fenti kitalált monológgal kívánunk minden kedves Diósgyőr szurkolónak kellemes húsvéti ünnepeket! Az már csak hab a tortán, hogy idén ez április elsejére esett 🙂

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK