Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – Puskás Akadémia

A szezon eddigi legfontosabb mérkőzéséhez érkeztünk. A szurkolók többségében valószínűleg még élénken él a pár évvel ezelőtti kupadöntő hangulata, az utolsó percben szerzett Bacsa-gól utáni extázis, majd a sorsdöntő büntetőpárbaj. Az eredménytől függetlenül is elmondható, aki ott volt aznap, sosem feledi azt a meccset, most pedig reális lehetőségünk van arra, hogy adott esetben újra átélhessünk majd egy ilyen összecsapást, szerdán ugyanis biztosíthatjuk helyünket a Magyar kupa elődöntőjében.

Az odavágón, Felcsúton egygólos előnyhöz jutottunk, Nikosz találatának köszönhetően. Ha a visszavágón érintetlen marad a kapunk, biztosan bejutunk a legjobb négy közé. Erre pedig minden esélyünk meg is van, a felcsútiak ugyanis a Debrecent leszámítva a legrosszabb formában vannak az Nb1-es együtteseket figyelembe véve, az elmúlt öt bajnokijukon három döntetlenjük és két vereségük van, mindössze 2 rúgott gól mellett (cserébe kaptak hatot, ami annyira nem tragikus, játszottak a Videotonnal, Fradival, Pakssal és Debrecennel is).

 

Mit várhatunk ellenfelünktől ?

Pintér Attila egy igen bő kerettel dolgozhat, pechjükre a rendelkezésükre álló anyagi forrásokat inkább a mennyiségre, mint minőségre költik.
Kapus poszton magyar szinten két korrekt hálóőr is rendelkezésükre áll, a nálunk esetleges érkezőként felmerült Branislav Danilovic azonban már olybá tűnik, valósággal hozzáragadt a kispadhoz, Hegedűs Lajos helye a kezdőben megingathatatlan.

A védelem hétvégén öt emberrel állt fel, ellenünk valószínűleg nem fog, a vendégeknek ugyanis futniuk kell az eredmény után. Denis Klinar és Jonathan Heris a Videoton ellen rápihentek a kupameccsre, ők jó eséllyel kezdeni fognak, a fiatal Hegedűs Jánossal és a balbekk Dejan Trajkovskival kiegészülve. Az egység hétvégi jó teljesítményét látva Osváth Attila vagy Poór Patrik feltűnése sem lenne meglepő.

A középpályás védekezés kapcsán érdekes lesz, hogyan gondolkozik Pintér Attila. Mivel hátrányban vannak, tudják, ha betalálunk ellenük Kövesden is, nekik már két rúgott gólra lesz szükségük, ezért vélhetően nem fognak fejjel rohanni a falnak, és a szokásosnál is nagyobb hangsúlyt fektetnek a stabil védekezésre. Úgy gondolom, éppen ezért két szűrővel fognak felállni, a korábbi válogatott Zsidai Lászlóval, és a nálunk is megfordult Patrick Mevoungouval, aki pihent hétvégén a Videoton ellen. Előttük jó eséllyel a jelenlegi házi gólkirály, idén már tíz bajnoki találatot jegyző Josip Knezevic játszik majd (nekünk tízgólos emberünk 2007 óta nincs, de egy falunak van, ami valahol elég szomorú).

A támadótrió vélhetően egy kontrákra berendezkedett hármas lesz, a sérüléséből éppen felépülő Radó ezért az én fiktív csapatomból kimaradna, helyén a bajnokikról frissen eltiltott Hentyvel, a jó fizikumú Dialloval és a fiatal Prosser Dániellel a szélekről támogatva, akik a lassú, fordulékonynak legnagyobb jóindulattal sem nevezhető diósgyőri védelemnek nem kevés gondot tudnának okozni.

Mi hat, a Puskás csak két pontra van a kiesőzónától, a következő két fordulóban pedig a Vasassal, és a Honvéddal találkoznak, amikben bőven benne van egy felcsúti nullázás, talán okosabb döntés lenne részükről elengedni a kupát, hogy minden figyelmüket a bennmaradásra tudják fordítani a bajnoki hajrában.

Érdekes lesz látni, hogy sakkozik a szerephez jutókkal Bódog Tamás, elvégre hétvégén a Szombathelyt fogadjuk, egy esetleges győzelemmel pedig akár 9 pontra is eltávolodhatnánk a kiesőktől, ami már jó eséllyel elég lenne ahhoz, hogy az utolsó két fordulóban majd (a bajnokesélyesek ellen) ne kelljen hátrafelé tekintgetni. Valamint adott esetben nyugodtan készülhetnénk egy kupadöntőre…

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Antal – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás – Vela, Busai, Kocsis, Óvári – Ugrai, Ioannidis
Puskás Akadémia: Hegedűs – Klinar, Heris, Hegedűs, Trajkovski – Mevoungou, Zsidai – Diallo, Knezevic, Prosser – Henty

Ez történt legutóbb:

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK