Itt vagy most

Rivális kitekintő: Diósgyőr – Haladás

A hétvége nagyon fontos lesz számunkra. Most eldőlhet, hogy az utolsó 8 fordulóban mit is várhatunk el a csapattól. A csúfos kupakiesés után álljanak talpra, és próbáljanak az élmezőnyre tapadva kiharcolni egy nemzetközi kupát érő helyezést, vagy annak ellenére, hogy innentől megszűnik a kettős terhelés, a kiesés ellen kell majd hétről-hétre harcolni. A szoros bajnokságnak tehát megvannak az előnyei és a hátrányai is.

A következő ellenfelünk a Szombathelyi Haladás gárdája lesz. Az ősz folyamán a csapat mélyen a tudása alatt teljesített, gyorsan vissza is csúsztak a kieső zónába. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ők sem a saját stadionjukban játszották “hazai” meccseiket, Sopronig kellett utazniuk, hogy otthonra leljenek. Talán a gyenge szereplésnek ez is lehetett az egyik oka. A másik viszont nagyon valószínű, hogy a csapat edzője volt, ennek szellemében még az utolsó őszi fordulókban érkezett is az erősítés, Michal Hipp személyében. Hogy a valódi tudást hozta-e ki a játékosokból, vagy csak ők akarták megmutatni, hogy nem kell leírni a csapatot az kérdés, de szépen sorban elkezdték gyűjteni a pontokat. A tavasz közepe felé közeledve viszont úgy néz ki, hogy a lendület elveszőben van, az utóbbi idők eredményei már nem mutatnak annyira jól az együttes neve mellett, annak ellenére, hogy meccseiket nem világverő csapatok ellen játszották, legutóbbi 3 mérkőzésükön nyeretlenek maradtak. Amit még talán érdemes megemlíteni, hogy a ligában messze a leggyengébb idegenbeli mutatóval rendelkeznek, az 1-1-9-es mérleg nem jósol nekik sok sikert a hétvégére. Főként úgy, hogy ezen a 11 meccsen mindössze 8 alkalommal találtak be, ellenben 19 gólt kaptak.

A szurkolói berkekben még kitart a felháborodás az előző forduló miatt. Ugyanis meccsüket nem más, mint a “legjobb” magyar bíró, Kassai Viktor vezette. Szerintem az utóbbi időkben nyújtott teljesítményét nem kell ecsetelni, elég annyit mondani, hogy sikerült még 1 csapat szurkolóit magára haragítania. Aki pedig éppen nem a múlt héten kesereg, azok közül sem mindenki velünk foglalkozik, hanem az együttes helyzetével. A mezőny nagyon szoros, a magyar szurkolók kedvenc fegyveréhez nyúltak hát a szimpatizánsok, a matematika kezd előtérbe kerülni. A szoros bajnokságban bárki megverhet bárkit, így a jelenlegi számításaik szerint még nekik is kell egy idegenbeli győzelem, amit éppen ellenünk kívánnak megszerezni, mondván, hogy a mi csapatunk is kezd gödörbe kerülni és ezt kellene kihasználni. A szurkolók többi része már megosztott. Az egyik fele bízik a pontszerzésben, a többiek viszont tartanak tőle, hogy újabb vereségbe fognak beleszaladni a hétvégén. Egy dologban azonban konszenzus született, nagyon hiányolják a csapat legjobbját, Williams-et, aki körön kívülre került és szinte csak a kispadot koptatja.

Összességében nem túl bizakodó az ellenfél, nagy a káosz és a riadalom a csapat körül, ami jól jöhet még nekünk. A csapatunknak pedig meg kellene mutatni, hogy jobban is tudnak játszani, mint a kupában, különben igen nagy baj van nálunk is, és hosszú még ez a 9 meccs, a szoros bajnokság miatt pedig közel van az a bennmaradást jelentő vonal is. Igaz egy nemzetközi szereplés elérése sem lehetetlen, ehhez viszont a győzelem elengedhetetlen.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK