Beharangozó: Diósgyőr – Haladás

dvtk haladás beharangozó

A hétvégén a szezon egyik, ha nem a legfontosabb mérkőzése vár ránk. “Hazai” pályán fogadjuk a szombathelyi együttest. Mondhatni, hogy a bajnokság véghajrájára fordulunk rá ezzel a meccsel, ezért kiemelten fontos, hogy milyen eredményt érünk el. A forduló választ fog adni arra, hogy mik lesznek a célok a hátralevő néhány mérkőzésen. Cél a tabella eleje vagy a bennmaradás?

Soron következő ellenfelünk a Szombathelyi Swietelsky Haladás tehát, a kiesőzóna egyik tagja, kettő ponttal a vonal alatt. Egy győzelem így számukra is nagy jelentőségű, tekintve, hogy az eddigi idegenbeli mérlegük messze a legrosszabb a mezőnyben. Viszont ha győzelemre nem is futná az erejükből, már a pontszerzés is sokat jelenthet a végelszámolásnál, mivel az utolsó 5 csapat mindössze 2 pontra van egymástól. Hozzáteszem mi is csupán 6 ponttal vagyunk előttük, így egy esetleges vereség minket is a veszélyzónába sodorna. A Haladás az ősz vége felé edzőt váltott, ennek lett is eredménye, hiszen az addigi gyászos mutatók javulni kezdtek, a frissen átadott stadionjukban például ők is elverték a Ferencvárost, a jelenlegi listavezetőt. Nem árt tehát vigyázni!
Számunkra a motivációt az jelentheti, hogy idén már 2 alkalommal sikerült 3 góllal felülmúlni őket, verhető csapatról van tehát szó, illetve a kieső zóna is veszélyes közelségbe kerülhet.

Mit várhatunk ellenfelünktől?

A kapuban minden bizonnyal a rutinos hálóőr, klublegenda Király Gábor áll majd. Mivel a Hali keretében 2 kapus van összesen, így nincs nagy konkurenciája, hiszen ellenfele csak a fiatal Gyurján, aki 1 alkalommal védhetett, amikor Király sérült volt. Úgy gondolom, hogy nem kell bemutatni a hálóőr képességeit tehát, ennek ellenére ellenünk már szerencsére sikerült potyagólt kapnia, reméljük holnap sem lesz ez másként.

A védelemben az utóbbi hetekben nem volt jelentős változtatás, Bosnjak Predrag, Kolcak Kristian, Stef Wils és Schimmer Szabolcs szerepeltek a legutóbbi fordulókban. Az elmúlt 3 fordulóban ebben a felállásban nem voltak túl szerencsések, hiszen 1 pont jött össze csak, ellenben a Vasas kivételével az éven minden csapat betalált a hálójukba, így hiába lehetnek összeszokva ezek a játékosok, komoly ellenállást úgy tűnik, hogy nem tudnak kifejteni a csatárokkal szemben, így talán mi is mondhatjuk kötelezőnek a gólszerzést. De mégsem mondható katasztrofálisnak a védelem, hiszen ugyanannyi a kapott góljaik száma, mint több más csapaté (köztük a mienk) és van még 2 olyan együttes, akik többet kaptak.

A középpálya általában a stabilitásra törekszik, Jagodics Márk gyakran játszik közvetlenül a védelem előtt, viszont egyedül szűri a támadásokat. A többi középpályás, számszerint 4 fő, pedig egyvonalban igyekszik segíteni a támadásokat. Ebben az egységben viszont már jelentős a rotálás, szinte nincs két olyan meccs, amikor ugyanazok a játékosok lennének ott a kezdő sípszónál. Talán a mérkőzés fontossága miatt, a rutinos Halmosi Péter lehet az egyik kezdő, mellette, a középpálya közepén Mészáros Karol és Rácz Barnabás kaphat szerepet. az utolsó ember pedig Kovács Lóránt lehet. Erről az egységről annyi mondható el, hogy a csapat védekezését nem segítik túlzottan, de legalább gyatrák a támadások előkészítésében is.

A támadósor általában 1 személyben merül ki. Az ősz folyamán a szurkolók kedvence David Williams játszott, ő volt a csapat húzóembere, ám a hírek szerint kikerült az edző kegyeltjei közül és gyakran a kispadon foglal csak helyet, annak ellenére, hogy a maga 5 találatával ő a házi gólkirály. A helyén mostanában a brazil Myke kap lehetőséget, aki 16 meccsen 4 gólt szerzett. Tekintve, hogy a mezőnyben a Haladás szerezte a legkevesebb gólt, nem túl hatékonyak az előrejátékban, így remélhetőleg az ingatag védelmünk könnyebben állja majd a sarat.
Szerk.: A Haladás vezetőedzője a nap folyamán elárulta, Ramos sérülés miatt nem lesz bevethető, helyét a kezdőben valószínűleg a 28 éves cseh válogatott, Michael Rabusic veszi át.

Számunkra a hétközben lejátszott szégyenteljes kupamérkőzés jelenthet némi nehézséget, hiszen a játékosok ennyivel fáradtabbak lesznek, de ha meg szeretnék menteni a szezont, akkor kötelező lenne a 3 pont begyűjtése. Komoly sérülés vagy eltiltás nem súlyosbítja a helyzetünket, illő lenne megmutatni, hogy mire is vagyunk képesek és el lehetne kezdeni a törlesztést  a hétközi produkcióért…

Várható kezdőcsapatok:

Diósgyőr: Antal – Brkovic, Karan, Lipták, Shestakov – Vela, Busai, Hasani, Ugrai – Bacsa, Ioannidis

Haladás: Király – Wils, Bosnjak, Kolcak, Schimmer – Jagodics, Halmosi, Mészáros, Rácz, Kovács – Rabusic

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

Written írta: 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK