Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – Puskás Akadémia

Pár héttel ezelőtt nagy bravúrt hajtottunk végre a Ferencváros debreceni legyőzésével. Ki gondolta volna, hogy az azt követő öt fordulóban egyszer sem leszünk képesek begyűjteni a három bajnoki pontot, ráadásul egy falusi csapat “hazai pályán” ejt ki minket a Kupából ?

Már-már sorsszerű, hogy éppen az említett kiscsapat, régi jó ismerősünk, a Puskás Akadémia ellen adatik meg számunkra a lehetőség, hogy kijöjjünk a negatív spirálból, és visszataláljunk a győzelmek útjára. Pintér Attila gárdája úgy tűnik, nem csak a kupagyőzelmet, de a bennmaradást is komolyan gondolja, az előző három körben a Videotonnal és a Honvéddal is ikszeltek, a Vasast pedig idegenben győzték le, ráadásul ezalatt velünk, és a Debrecennel is feltörölték a padlót, tehát -Liptákékkal ellentétben- kifejezetten jó formában várják a szombati találkozót.

Ellenfelünk tehát még több sorozatban is érdekelt, így kifizetődő lehet, hogy gyakorlatilag képesek két, szinte azonos képességű csapatot kiállítani.
A kapuban ennek ellenére vélhetően nem lesz változás, Hegedűs Lajos teljesítményéven maximálisan elégedett lehet a felcsúti szurkolótábor stáb.
A védelemben hét közben a PoórHegedűs – Spandler – Trajkovski négyes játszott, ellenünk azonban az eredetileg balbekk Spandler Csaba helyett jó eséllyel a belga Jonathan Heris szerepel majd.
Pintér Attila csapata hosszabb ideje játszik két védekező középpályással, egyikük a kihagyhatatlan Balogh Balázs lesz, párja pedig valószínűleg a horvát Bacelic-Grgic, ő ugyanis az előző két tétmeccset végigpadozta, nyilván nem ok nélkül (a Debrecen ellen konkrétan az eredetileg jobbhátvéd Osváth Attila játszott a helyén). A támadások szervezéséért a korábbi hajdúsági csapatkapitány, Szakály Péter felel majd, akit a szélekről két horvát, Antonio Perosevic, illetve a házi góllövőlistát továbbra is vezető Josip Knezevic segít.
Az egyszem csatár minden bizonnyal az az Ezekiel Henty lesz, aki a debreceniek elleni két góljával gyakorlatilag fél óra alatt kupadöntőbe lőtte a Puskás Akadémiát, fennállása során első alkalommal.

Ami minket illet, az elmúlt hetek teljesítménye után nem tudnám megmondani, a csapat hullajtja gyorsabb ütemben a pontokat, vagy ezt látva Bódog Tamás a hajszálait. Jó hír, hogy Dejan Karant nem tiltotta el az MLSZ, rossz, hogy nincs információnk Brkovic esetleges szerepléséről. A jó formában lévő felcsúti támadók ellen mindkettejükre szükségünk lesz. Érdekes lesz látni továbbá, hogy a büntetések megteszik e hatásukat, és csökkenek e az egyéni hibák, amelyek valamilyen koncentrációs problémára utalnak. Egy esetleges vereséggel akár pontazonosság is kialakulhat a már kieső helyen lévő Mezőkövesddel, így mondanom sem kell, milyen jelentőséggel bír a szombati bajnoki.

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Antal – Eperjesi, Brkovic, Lipták, Tamás – Vela, Busai, Kocsis, Óvári – Ugrai, Ioannidis
Puskás Akadémia: Hegedűs – Poór, Hegedűs, Heris, Trajkovski – Bacelic-Grgic, Balogh – Perosevic, Szakály, Knezevic – Henty

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK