Itt vagy most

Rivális kitekintő: Újpest-Diósgyőr

Az utóbbi hetek rossz teljesítménye nem maradt megtorlatlanul, a csapatot megbüntették több módon is, bár úgy tűnik, hogy ez nem volt túl célravezető taktika. A klubot és környékét a teljes fejetlenség, hozzá nem értés jellemzi jelenleg. Ennek ékes példája az egyik pillanatról a másikra érkező döntés: Bódog Tamásnak mennie kell.  Az, hogy telefonon közölték vele ezt a hírt, már csak a hab a tortán. Ez az ember ambíciózusan jött ide, megtett mindent a csapat sikeréért, látszott rajta az elszántság, a hit, erre ezek a footballk*rvák egy év leforgása alatt kicsinálták. A vezetés is érezte, hogy az indulatok itt rövid időn belül elszabadulhatnak, így az egyik korábbi ász érkezett a padra Fernando személyében. Mondjuk úgy, hogy ő sem egy tapasztalt edző, mert a spanyol negyedik vonal azért már ott sem túl acélos, de Bódog Tamás is 0 tapasztalattal érkezett ide, mégis bent tartotta a csapatot. Csak a történelem nehogy megismételje önmagát…

Jelen írás viszont nem rólunk kell, hogy szóljon, hanem aktuális ellenfelünk, az Újpest háza táján néztünk szét kicsit. Ebben a bajnoki évben lejárt a lilákra kiszabott átigazolási tilalom, és ez kezd meglátszani a teljesítményükön is. Velünk ellentétben ők hagyják dolgozni a vezetőedzőt, akinek a munkája beérni látszik, ugyanis a szoros versenyfutásban a dobogó legalsó fokán áll a gárda. A tavalyi évhez hasonlóan ugyan tartják a döntetlenkirály szerepét, csak éppen a győzelmek számában javultak fel az előző évadhoz képest, amiben jelentős szerepet vállalt eddig az ex-diósgyőri Novotny Soma, aki szívesen maradt volna nálunk, ha nincsenek a vezetőségben egyesek, akik ezt nem tették lehetővé számára. Soma nem kevesebb, mint 15 gólnál jár, amire például Diósgyőrben emberemlékezet óta nem volt példa… De térjünk vissza a csapat mutatóira. Az Újpest ereje még ennek ellenére sem a támadósorban rejlik, hiszen 6 olyan együttes van, aki több gólt szerzett (köztük mi is), hanem sokkal inkább a stabil védekezés hozta a pontokat, ugyanis a 2 éllovas mögött ők kapták a legkevesebb gólt a mezőnyben. Igaz, hogy ez 11 alkalommal csak döntetlenre volt elég, de ezek a pontok sokat érhetnek a végelszámolásnál.

Áttérve a szurkolókra, ők nem is igazán foglalkoznak az eredménnyel, hogy mi fog történni a hétvégén. Inkább őket is a klub körül kialakult helyzet érdekli. És ami még ennél is meglepőbb, hogy nem kárörvendően állnak a dologhoz. Van ugyan, aki megemlíti, hogy a történelmünk során csak a 70-es évek végén volt jó csapatunk, és a Szivics-gárda is erőn felül teljesített, de nem ez a jellemző. Inkább már ők is a kihirdetett bojkottot vetik fel, hogy most volna esély leszurkolni minket, még akkor is, ha ők is jelenleg egy szedett-vedett társaság. Szóba került továbbá az edzőváltás, Ferenandot úgy nézik, hogy egy megközelítőleg MB3-as erősségű csapattól érkezik, tehát nem jelentős veszélyforrás. Egyes kommentek pedig egyenesen sajnálnak minket, hogy mire meglesz az új stadion, addigra kiesünk vele a második vonalba, a helyünkbe pedig egy hagyományokkal ugyan rendelkező MTK lép, viszont szurkolásban, lelátói hangulatban sokkal inkább ránk lennének kíváncsiak, nem pedig a politikusok csapatait néznék 0 hangulat mellett.

Összességében az mondható el, hogy egy nehéz mérkőzés vár ránk, annak ellenére is, hogy az Újpest az elmúlt 5 bajnoki mérkőzéséből 1 győzelmet tud felmutatni, Ez még mindig több, mint amit mi tudunk… Remélhetőleg Fernando és a magával hozott új impulzus felrázza ezt a csapatnak nem igazán nevezhető bandát, és pontot tudunk elhozni a manapság kevésbé acélos liláktól, még annak ellenére is, hogy egy széthulló félben levő gyülekezet vagyunk.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK