Itt vagy most

Meccsváró: Újpest-Diósgyőr

A címben rögtön egy visszásságra lettem figyelmes. Meccsváró. Az elmúlt hetek teljesítménye után, illetve a klub körül kialakult helyzetben elgondolkodtam. Lehet, hogy nem is a meccset várom, inkább csak a stadion megnyitására vagyok már kíváncsi? Szűk a határvonal a két érzés között, mindenesetre most hétvégén még be kell érni egy idegenbeli fordulóval, hogy aztán ismét hazaköltözhessenek primadonnáink. Az ultrák bojkottot hirdettek, teszem hozzá teljes joggal, a csapat száguld a kiesés felé, az edzőváltás pedig kompetenciabeli kérdéseket is felvet a vezetőség köreiben…

Ezekkel a nem éppen biztató előjelekkel utazunk a dobogós Újpest csapatához. Ahhoz a csapathoz, akik az elmúlt években megragadtak középcsapatnak, idén viszont, a szurkolóik akármennyire is elégedetlenkednek a lélektelen játék miatt, csak felértek az érmes pozícióba. Továbbra is rengeteg döntetlent játszik az Újpest, kevés vereségük viszont a szoros mezőny elejére tolta őket. Az elmúlt fordulókban azonban ott is alábbhagyni látszik a lendület, a legutóbbi 5 összecsapásukból csupán a Vasas gárdáját tudták egy gólgazdag mérkőzésen felülmúlni. A maradék 4 mérkőzésből 3 remivel zárult, gyengébb és erősebb ellenfelek ellen is, a Videoton viszont kissé megszórta őket. Ott sem minden megy tehát a leggördülékenyebben, a talán következő hullámvölgyet kihasználhatjuk a friss lendülettel, és új impulzussal, amit Fernando hozhat magával. Egy dolog nagyon valószínű: gólokban nem lesz hiány. Az elmúlt 11 összecsapásunkon 10 alkalommal is betalált mind a két fél, nem is olyan régen pedig még egy 4-4-es eredmény is összejött. Ebből egy következtetés vonható le: az egyébként harmatos védelmünknek nem fogják megkönnyíteni a dolgát a pestiek.

Mit várhatunk ellenfelünktől?

A kapuban Filip Pajovic állhat majd, aki az összes eddigi bajnoki mérkőzésen a pályán volt. Balajcza Szabolcs távozása után ismét egy rutinos hálóőr védi a lilák kapuját, különösebb panasz nem érheti a teljesítményét, hiszen a bajnokságban csak az előttük álló csapatok kaptak kevesebb gólt.

A kevés bekapott gól azonban a védők érdeme is lehet. A középpálya széléről védővé faragott Balázs Benjamin, és a klub színeiben sokat látott Litauszki Róbert játéka szinte biztosra vehető, ők ketten stabil kezdőjátékosok a csapatban. Az elmúlt fordulókban a védelem másik felét pedig 2 légiós, Mijusko Bojovic és Dzenan Burekovic alkották. Ha jól megnézzük ezt a rövid névsort, akkor észrevehető, hogy a védelemben és a kapuban szereplő játékosokkal máris elérték a maximális létszámot, ami a légiós ajánlást illeti. De úgy látszik, hogy csak nálunk számít jelentősen a költségvetésben az ajánlásból befolyó pénz…

A középpályán a stabilitás a legfőbb cél, ennek érdekében 5 játékos is ezeken a posztokon játszik. Az elmúlt fordulókban elég változatos volt a felhozatal ezen a területen, a hétvégén talán Nagy Dániel játszhat a pálya közepén, körülötte pedig egy nemzetközi “válogatott” passzolgathat. Nwobodo Obinna játéka tűnik a legvalószínűbbnek még, mindössze 2 alkalommal hiányzott a csapatból, Illetve Bojan Sankovic is gyakran megkapja a lehetőséget. Az egyik szélen Branko Pauljevic segítheti a támadásokat, míg a másik oldalon a fiatal magyar, Zsótér Donát osztogathat a támadóknak.

A támadóknak, akik a mérkőzés alakulásától függően válthatják egymást. A házi gólkirály Novothny Soma lesz ott a kezdő sípszónál minden valószínűség szerint. Ha úgy alakulna a mérkőzés, hogy bajban lennének a hazaiak, akkor sem biztos, hogy kétségbe esnének, mert a cserepadról akár Tischler, akár Simon be tud állni és veszélyes lehet a kapunkra, magyar szinten jó nevű játékos mind a három csatár.

A mieink portáján inkább most mellőzném az okfejtést, meglátjuk mit hoz az edzőváltás és a kiesés veszélye, beszéljenek a tettek a pályán(már ha hajlandóak játszani a “fiúk”).

Várható kezdőcsapatok:

Újpest: Pajovic – Balázs, Litauszki, Bojovic, Burekovic – Pauljevic, Sankovic, Nagy, Obinna, Zsótér, Novothny

Diósgyőr: Antal – Eperjesi, Lipták, Karan, Brkovic – Vela, Busai, Shestakov, Bacsa, Nikosz, Ugrai

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK