Itt vagy most

Meccsváró: Diósgyőr-Mezőkövesd

Végre!

Ez volt az első gondolatom, ami a hétvége kapcsán az eszembe jutott. Na nem azért, mert végre játszik a csapat, mert őket isten tudja mikor láttuk játszani… Végre hazaköltözünk! Eljött a várva várt első tétmérkőzés, melyet a teljesen megújult szentélyben játszhatunk le, nem pedig az omladozó lelátókon kell a drukkereknek ugrálni. A másfél év rendkívül hosszú idő volt, de sok kitartással, és néhány ezer kilométer utazással sikerült kibekkelni!

A hétvégén egy grandiózus megnyitó ünnepség is szerepel a programban, a körítésre sem lehet panasz. A fő attrakció azonban maga a mérkőzés lesz, amin nagyon könnyen eldőlhet, hogy ki őrizheti meg, vagy legalábbis kerül közelebb MB1-es tagságának megőrzéséhez. Mondhatnánk, hogy egy ilyen jellegű avatáshoz nem is illik jobban egy csapat, mint a sereghajtó, legalább méltón lehet gálázni ellenük. Azonban most ez sajnálatos módon nem így van, ugyanis a Mezőkövesd nem fog feltartott kezekkel ide érkezni, mert annak ellenére, hogy egy tragikus szezont futnak, csupán 2 pont választ el minket egymástól. Úgy gondolom, hogy ez ránk nézve nem éppen hízelgő mutató… A vendégek az elmúlt 5 bajnoki mérkőzésükön egyaránt győzelmek nélkül maradtak, mindössze 2 pontot szedegettek össze, ami meglepő módon több, mint ami számunkra összejött, mivel egy 4! vereségből álló szériát sikerült az utolsó fordulókban produkálnunk, ezzel jelentősen visszacsúszva a táblázaton. Ami egy kis reményt adhatna, az a Kövesd idegenbeli mérlege, de még itt sincs szerencsénk, ugyanis a kisebbik borsodi gárda jobban szerepel vendégként eddig, mint a saját otthonában. Verték például a Debrecent és az Újpestet is nem olyan régen. Ami egyedül reménykeltő lehet, az az, hogy a matyók még tőlünk is több gólt kaptak összességében, de a túráikon is betalált általában az ellenfél. Zárásképpen csupán annyit tudok mondani, hogy a hangulatban lehet a legfőbb reményünk, illetve abban, hogy Fernando csodát tett egy hét alatt és lesz valami tudatosság a játékunkban.

Mit várhatunk ellenfelünktől?

A kapuban minden bizonnyal Dombó Dávid áll majd, aki alapvetően egy nagyon jó képességekkel megáldott hálóőr. Képes nagy bravúrokra, azonban ha rossz napot fog ki, akkor benne van a hiba a játékában. reméljük, hogy a hétvége nem arról fog szólni, hogy válogatott formába lendítsük.

A védelem egy-két kivételtől eltekintve egy négy főt számláló egység, ennek ellenére nem túl stabil a kövesdi csapat sem. Az edző nem szokott sokat variálni az összeállításon, A délvidéki Farkas Dániel alapembernek számít, rajta kívül Hudák Dávid is kihagyhatatlan része a védelem tengelyének, de az utóbbi időben gyakran kap lehetőséget Matija Katanec is. A széleken pedig általában Vadnay Dániel szűri a támadásokat. Ez az egység magyar szinten rutinosnak mondható, valami viszont mégsem teljesen kerek, mert sorra kapják a gólokat, még akkor is, ha képesek voltak a Vidi ellen 0-0-ás eredménnyel kihúzni.

A középpálya egész magyaros az elmúlt időszakhoz képest, Iszlai Bence szűri leginkább a támadásokat, nyáron az ő neve is felmerült, mint lehetséges igazolás. A környékén még Cseri Tamás és Tóth Bence tűnhet fel, utóbbi már inkább a támadásokat igyekszik majd segíteni. A negyedik magyar ebben az egységben a korábbi diósgyőri játékos, aki egy csereüzlet kereteiben távozott a fővárosba, majd ott a tartalékcsapatbeli szereplést megunva, játéklehetőséget keresve, Mezőkövesdre visszatérő Bognár István lehet. Mivel eligazolása nem volt zökkenőmentes Miskolcról, nem vagyok benne biztos, hogy a szurkolók barátságosan fogják fogadni. Utolsó emberként pedig egy légiós is szerephez juthat a hétvégén, Frano Mlinar, aki eddig ugyan szerzett egy gólt, de a sárga lapok tekintetében jobban áll társaihoz viszonyítva, rajta még megakadhat néhány támadás.

A csatársor igazándiból csatárrá olvad, miután 1 kiadó hely maradt a kezdőcsapatban. Az elmúlt fordulókban egy új “üdvöske” Stefan Drazic kapott lehetőséget, aki hat meccsén kettő alkalommal be is talált az ellenfelek hálójába, ami azért annyira nem is rossz mutató, bár elmarad a házi gólkirály Koszta kilenc találatától. Reméljük, hogy nem most fogja elkezdeni üldözőbe venni csapattársát a játékos.

A hazai oldalon inkább nem bocsátkoznék találgatásokba, hiszen az elmúlt héten is mondhatni egy nem várt kezdőcsapat futott ki a gyepre, több, de inkább kevesebb sikerrel. Ami fontos lehet a szemszögünkből, hogy Lipták Zoltán, a csapatkapitány vállsérülés miatt minden valószínűség szerint ebben az idényben már nem lép pályára, nem kis fejtörést okozva ezzel a szakmai stábnak. Ez főként akkor lehet probléma, ha Brkovic sem lesz teljesen egészséges.

Várható kezdőcsapatok:

Diósgyőr: Antal – Eperjesi, Karan, Brkovic, Tamás – Vela, Busai, Kocsis – Ugrai, Ioannidis, Bacsa

Mezőkövesd: Dombó – Farkas, Hudák, Katanec, Vadnay – Bognár, Tóth, Iszkai, Cseri, Mlinar – Drazic

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK