Itt vagy most

Meccsváró: Debrecen -Diósgyőr

Vészesen közeledik a szezon vége, csak az a gond, hogy a kiesést jelentő vonal is sebesen érkezik, a kérdés csupán annyi, hogy fölötte tudunk-e maradni. A helyzet siralmas, mindössze 4 mérkőzésünk van hátra, ebből egyik sem az a könnyen nyerhető találkozó. Az első állomás Debrecen, ahol nagyon de nagyon régen diadalmaskodtunk utoljára. Ezekkel a nem túl pozitív előjelekkel vágunk hát neki a hétvégének, és lassan már ott tartunk, hogy Bacsa Patrik szavaiban bízhatunk csak, aki ígéretet tett rá, hogy a csapat meg fog halni a pályán. (Hiszem, ha látom.)

A Nagyerdei Stadionban már lassan otthon is érezhetjük magunkat, bár ezentúl inkább már csak vendégségbe fogunk oda látogatni, ugyanis az új aréna minden elvárást teljesít, így nincs tovább szükség albérletre. A hazai csapat kezd kissé magára találni, a tavasz eleji botladozós szezonkezdet után azt lehetett jósolni a csapatnak, hogy nem a dobogó elérése lesz a cél, csupán a tisztes helytállás, azonban a mezőny annyira szoros, hogy akár még a dobogó is benne lehet a csapatnak, ha kijön a lépés a végjátékban. Ennek első lépése volt a múlt heti fordulóban elkönyvelt siker, aminek a szenvedő fele a Honvéd gárdája volt. Valahol várható volt, hogy egyszer kijön végre a lépés a Lokinak, ugyanis a fölényes Paks elleni győzelem után összejött egy döntetlen a Fradi ellen,  és éppenhogy kikaptak a Vidi otthonában. Ebbe a sormintába csak a Vasas elleni vereség nem illik bele. Ami további érdekessége lehet a találkozónak, hogy a Debrecen a hazai pályáján, ha nem számolnánk az utolsó 5 mérkőzést, akkor minden bizonnyal jobban állna. A szezon folyamán 6 vereséget szenvedtek otthonukban, ebből 4! az elmúlt 5 mérkőzésükön jött össze. Ráadásul szinte mind egy közvetlen riválisunktól:Balmazújváros, Mezőkövesd, Vasas, csupán az Újpest nem illik a mintába. A tényekre tehát alapozni jelen helyzetben nem biztos, hogy érdemes, meglátjuk mit hoznak az ígéretek.

Mit várhatunk ellenfelünktől?

A kapuban minden bizonnyal  Nagy Sándor áll majd, a szezon folyamán mindössze egyetlen olyan összecsapás volt, amikor nem ő áll a debreceniek kapujában, stabil tagja tehát a csapatnak. Ami kis érdekesség lehet, hogy hálóőr létére sikerült már összeszednie 4 sárga lapot, kár, hogy az előző fordulóban nem tudott még egyet begyűjteni.

A védelem egy egész összeszokott egységnek mondható, nagyjából stabilak a kezdő emberek, akik sorban a következők lehetnek: Kinyik Ákos, Szatmári Csaba, Bényei Balázs és a fiatal Barna Szabolcs. Magyar szinten nem kiemelkedő játékosok, de mégis stabilan képesek játszani, ugyanis a Debrecen kapta a 4. legkevesebb gólt a bajnokság folyamán, mindössze olyan csapatok előzik őket ebben a mutatóban, akik a tabellán is előrébb állnak.

A középpálya már nem hoz ekkora magyar fölényt, ami a kezdések számát illeti, mindössze Tőzsér Dániel és Bódi Ádám játszik szinte mindig, a másik két játékos légiós. Egyikük Aleksandar Jovanovic, aki már évek óta Magyarországon játszik, tehát nem ismeretlen a közönség számára, 3 meccs kivételével mindig a pályán volt. A negyedik középpályás Filip Ioan lehet, akit adott esetben a támadó szellemű Sós Bence válthat, ha szükség van az előrejáték segítésére a mérkőzés alakulásának folyamán. Ebben az egységben azért már mindenki rutinosnak mondható, nem lesz egyszerű átjátszani a Loki középpályásait az “aranylábú” fiainknak.

A támadók közül az egyik az ex-diósgyőri Takács Tamás lehet, aki eddig 8 gólt szerzett a szezonban, többet, mint diósgyőri pályafutása alatt összesen és akkor csak a futó szezonról volt szó. A másik klasszikus csatár Könyves Norbert lehet, akiről szintén nem érdemes sokat beszélni, róla is tudhatjuk, hogy hosszú évek óta meghatározó játékosa az élvonalbeli labdarúgásnak, remek képességekkel rendelkezik, amit bizonyít az általa megszerzett 8 gól is.

A mieinknél már kevésbé rózsás a helyzet, bár még 5-6 fordulóval ezelőtt itt is mindenki a dobogóról álmodott, mára ott tartunk, hogy pontegyenlőséggel állunk a már kieső Vasas előtt. A lélektelen játék meghozta a gyümölcsét. Edzőbuktatásról azért nem beszélek, mert az új edző, Fernando sem hozott semmi újat, azóta talán még kilátástalanabb is kicsit a játékunk, a saját térfelünkön is csak nézzük, ahogyan adogat az ellenfél. A maradék 4 fordulóban játszunk még a jelenlegi 3 dobogóssal, és a mumusnak számító Debrecennel. Többet nem is mondok, mert szépet nem tudnék, rosszat pedig nem szeretnék.

Várható kezdőcsapatok:

Debrecen: Nagy – Barna, Kinyik, Szatmári, Bényei – Bódi, Tőzsér, Jovanovic, Filip – Takács, Könyves

Diósgyőr: Antal – Eperjesi, Karan, Tamás, Forgács -Vela, Busai, Kocsis – Ugrai, Bacsa, Ioannidis

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK