Itt vagy most

Az ígéret szép szó… : Debrecen – Diósgyőr értékelő

…Ha betartják úgy jó. Bacsa Patrik a nyílt levélre válaszolva azt ígérte, hogy a hétvégén küzdeni fog a csapat. Hisszük ha látjuk! Az elmúlt fordulókban annyira lélektelenül “játszott” ez a csapatnak nem nevezhető 11 ember a pályán, hogy az ígéretek itt már nem számítanak. Beszéljenek a tettek!

32372887_2037084729943136_4608609254180388864_n

A mérkőzés be kell látni, borzalmasan indult. Alig telt el 20 másodperc, Tamás utolsó emberként taszított picit az ellenfelén, aki annak rendje és módja szerint el is esett. Piros lap. Lényegében már ekkor borítékolható volt, hogy a mumus Debrecen ezt a meccset is behúzza, tovább lökve minket a kiesés felé. Érdekes módon az első 10 percben ugyan a mi térfelünkön folyt többet a játék, de mégis nekünk sikerült kreatívabb támadásokat vezetni. Különösen szép jelenet volt, amikor a debütáló Varga (ezúton is gratulálunk az első mérkőzéshez!) futott be egy olyan labdát, ami nem tűnt elérhetőnek, beadását Ugrai azonban mellé lőtte. Nem tűnt hát elveszettnek a mérkőzés, látszott némi tudatosság a játékunkban. Aztán eljött a 10. perc, amikor is fordult a kocka, a Debrecen nagyobb nyomást tudott helyezni a kapunkra, ennek pedig alig kettő perc alatt eredménye is lett, egy szöglet után Tabakovic betalált. 1-0. A helyzet nem jó, de legalább rossz… Viszont a bekapott gól mintha kissé felrázta volna a csapatot, 10 emberrel sem őriztük az egy gólos hátrányt, a lehetőségekhez képest próbálkoztak a fiúk, akármennyire is meglepő ez az elmúlt fordulók tükrében. A játékrész első felében 2 dolog figyelhető meg még. A Debrecen a  széleken a megfogyatkozott védelem mögé tud kerülni, illetve  a felíveléseink kicsit céltalanok néha. A 22. percben végre sikerült a hazai csapat tizenhatosának előtérbe kerülni, ahol csak szabálytalanul tudták megakasztani a támadást. A szabadrúgást Ugrai végezte el, aki Forgácsnak gurított lövésre, azonban próbálkozásába Ioannidis még beleért, ami így lett igazán veszélyes, de Nagy Sándor bravúrral védett. Ez a támadás gólt érdemelt volna, de helyette egy debreceni kontra lett belőle, ami szöglettel zárult. Pár perccel ezeket a jeleneteket követően egy nem várt kontrát vezettünk, ahol sajnos még az égiek sem voltak velünk, ugyanis Ugrai lapos lövése 16-17 méterről a kapufán csattant. Nem telt el még talán két perc sem, a középpályák gyors átjátszása következtében már a Loki került helyzetbe, Rados pedig annak ellenére, hogy már régóta nem játszott tétmeccset, nem először védett bravúrral. Fél óra elteltével ki lehet mondani, hogy emberhátrányban sem játszunk alárendelt szerepet, viszont a kiállítás úgy látszik, hogy megpecsételi a sorsunkat. Illetve a játékvezetés igyekszik ezt a helyzetet még jobban nehezíteni. Miután Ugrai cselezte ki Kinyiket, a debreceni egyértelmű sárga lapot érően rúgta fel a támadót, mégis Ugrai kapott lapot reklamálásért. A játékrész hátralevő része nyugalmasabban folydogált, majd a semmiből jött a Loki, kipasszolták szépen a védelmet és Tabakovic megszerezte a második találatát is, ezzel talán el is döntve a mérkőzést. Nem valószínű, hogy 2 gólt le tudna dolgozni ez a csapat emberhátrányban.

A fordulást követően 1 percen belül mind a két oldalon akadt 1-1 lehetőség, viszont egyik csapat sem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel. Annak ellenére, hogy a helyzetünk kilátástalan, jó látni, hogy végre játszik valamennyit a csapat, nem álltunk vissza őrizni a hátrányt, hanem igenis próbálkoznak a fiúk az egyenlítéssel. Ehhez annyi megjegyzést fűznék hozzá: nincs egy kicsit késő elkezdeni játszani? Ha 10 emberrel képesek vagyunk majdhogynem egyenlő játékerőt képviselni, mint a Debrecen teljes létszámmal, akkor eddig miért nem csináltuk ezt??? Alig telt el 10 perc a második játékrészből, amikor is komikus jelenetek zajlottak, ugyanis egy debreceni támadás során esett el saját játékostársában a támadó, ráadásul büntető helyett (ami nem is lett volna jogos)  Farkas játékvezető műesést ítélt egy sárga lap kíséretében. A következő percekben megélénkült a játék, a gólhoz a Debrecen járt közelebb, de Jovanovic lövése a kapufáról kifelé pattant. Egy óra elteltével ismét Ugrai jelezte, hogy nem adjuk fel, lövését azonban Nagy kiütötte. Ezt követte egy csere: Varga József. Első mérkőzésén ügyesen játszott, képességei megvannak ahhoz, hogy a későbbiekben a felnőtt csapatban többet szerepelhessen. Szép volt Józsi! Ezt követően szép kontrába lendültünk, Vela lőtte volna be az üres területre a labdát Ternovánnak, Barna azonban lefülelte az átadást, igaz kézzel, úgyhogy sárga lap lett a jutalma, mi viszont a kapott szabadrúgást elszórtuk, így nem jött össze a szépítés. Eddig egész pozitív benyomást keltett a csapat, viszont abban továbbra sem sikerült fejlődni, hogy végre megtámadjuk azt a kib@szott labdás embert, ugyanis a Debrecen percekig gurigázott a mi térfelünkön, egyetlen védőtől sem zavartatva, mert a labdától viszonyítva 5 méteres távolságban nem láttam diósgyőri játékost. Sikerül hát az eddigi dicséreteket semmissé tenni 10 perc leforgása alatt. Úgy, hogy 20 perc van hátra, ismét egy hitehagyott banda van a gyepen. A Diósgyőr mezében ismét olyanok vannak a pályán, akik nem hiszik el, hogy nyerhetnek.
Majd beállt Bacsa Ioannidis helyére, és alig 2 perc alatt megrúgja a szépítő gólt! Hosszú gólcsend tört így meg. Van még hátra negyed óra, és az örök ígéret, a sokszor magasztalt és temetett Bacsa adta vissza a hitét ennek a szedett-vedett bandának, újra látszott valamennyi tudatosság a játékunkban. Az egyenlítés lehetőségét megérezték a játékosok. A lelátóról zúg a Harcoljatok! A következő pár perc lendületével nagyon nem tudott mit kezdeni a hazai csapat, nekünk viszont nem sikerült az enyhe fölényt gólra váltani. Az utolsó néhány percre a Debrecen már felvette a ritmust, kiegyenlítődött a játék. A rendes játékidőben ugyan akadt 1-2 lehetőség, de egyiket sem tudtuk gólra váltani, maradt hát a tisztes helytállás. A ráadásban még Tiszát ellökték a büntetőterületen belül, a síp néma maradt, ellenben kontrát sem sikerült vezetni a labdaszerzés után. A védelmünk már egyre jobban fellazul, próbálnak támadni a fiúk, a labdavesztések után a hazaiak veszélyeztettek még kissé. A végeredmény azonban már nem változott, maradt az 1 gólos Loki siker.

Összességében a mérkőzést az első perces kiállítás határozta meg, a különbséget pedig Tőzsér forintos labdái jelentették a két együttes között. Az emberhátrány ellenére sem játszott rosszul a csapat, az elmúlt fordulókban nem tapasztalhattunk ilyesfajta tudatosságot, végre játszott a csapat. Külön kiemelendő, hogy Rados milyen jól védett, a kapott gólokról nem tehetett. Ha ezt a formát sikerül átmenteni a jövő hétre, akkor a Paks elleni pontszerzés már nem is tűnik annyira lehetetlen vállalkozásnak.
A többi mérkőzés is kedvezően alakult, így továbbra is tartjuk a 10. helyet.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK