Itt vagy most

Meccsváró: Diósgyőr – Paks

3 forduló és 3 olyan csapat, aki a nemzetközi kupaszereplésre pályázik. Ennyi maradt az idei szezonból. 3 kőkemény meccs és az elkeseredett harc az élvonalbeli tagság megőrzéséért. Mondhatni, hogy a helyzet nem túl ideális. A Debrecen ellen voltak már biztató jelek, de a játékunk még nem az igazi, van hova fejlődni.

A következő ellenfelünk, a Paks gárdája lesz. Azt hiszem, hogy nem attól kell ma tartani, hogy leszurkolnának minket, sokkal inkább a pályán nyújtott teljesítményük lehet meghatározó, ugyanis ebben a szezonban még nem sikerült legyőznünk őket. A csúnyábbik 2-4-re végződő meccsről ne is beszéljünk sokat, a tavaszi nyitányon pedig szintén egy olyan produkciót láthattunk, ami említést sem nagyon érdemel. Lélektelen játék volt, akárcsak a tavasz második felében. A hétvége folyamán egy olyan gárda lesz a vendégünk, aki a szezon második felében (talán a szoros mezőnynek is köszönhetően) felzárkózott a dobogót jelentő 3. hely mögé 1 pontra. Sőt egy ideig voltak is a két éllovas mögött, de az előző fordulóban elszenvedett vereség miatt visszacsúsztak. Az atomvárosi csapat tehát kemény dió, idegenben is értek el szép sikereket, tehát a feladat nem a legkönnyebb, a megoldása azonban nem lehetetlen, mégiscsak volt 5 olyan együttes, akinek azért sikerült otthon tartani a pontokat a paksiakkal szemben. Volt viszont másik 9, akinek ez nem jött össze. Ami meglepő lehet, hogy a Paks még így is alig kapott kevesebb gólt, mint mi (3), továbbmegyek, mindössze 2 góllal szereztek többet, mégis van 12 pont különbség a csapatok között.

Mit várhatunk ellenfelünktől?

Kis érdekesség, hogy a kapuban mind a 3 hálóőr védett már legalább 4 meccsen, azonban a legtöbb lehetőséget egy ex-diósgyőri, Verpecz István kapta, aki Debrecenből tette át a székhelyét az Atomvárosba.

A védelem általában 4 tagból áll, Gévay Zsolt és Szabó János kirobbanthatatlanok a kezdőből, ők minden valószínűség szerint kifutnak a gyepre hétvégén. Szabó eddig mind a 30 fordulóban szerepet vállalt a csapat mérkőzésein, ami védő létére nem rossz, hiszen ez azt is jelzi, hogy nem szedett össze túl sok sárga lapot, ami eltiltást eredményezhetett volna. A másik két védő a fiatal Lenzsér Bence és a szintén Diósgyőrben megfordult Vági András lehetnek. Megjegyzem Vági ritka alattomosan képes ellenünk játszani…

A középpálya stabilitását az egységesség jelentheti, ugyanis annyi játékos játszik mondhatni rendszeresen, hogy minden posztra jut 2 azonos képességű labdarúgó. A hétvégén a Kecskés Tamás, Kulcsár Dávid, Bertus Lajos, Papp Kristóf és Bartha László fémjelezte sor kaphat szerepet. Magyar szinten kevés a kiemelkedő szintű labdarúgó, mégis annyira összhangban vannak a focisták, hogy nem tud mit kezdeni velük az ellenfél. A gólokat is ez az egység termeli szép számmal, ugyanis a házi góllövő listát 2 középpályás vezeti.

Az egy szem csatár minden bizonnyal Hahn János lesz, akinek nevéhez 5 gól fűződik. Nem lehet alábecsülni a képességeit, de futott már jobb szezont is. Reményeink szerint nem most akar elkezdeni harcolni a csapat legjobbja címért.

Kicsit áttérve magunkra. Túl sok releváns információt nehéz mondani a csapatról, Fernando még keresi azt a 11 játékost, akikkel egy nyerő csapatot tudna összehozni, így kissé nehéz megjósolni, hogy a hétvégén kiket fog a kezdőcsapatba jelölni. A meglepő húzásai vegyes sikerrel járnak, a múlt héten ugyan Varga jól szerepelt, viszont az előző fordulókban nem láthattuk, hogy a meglepetés erejével próbálkozó tréner túl jó boltot csinált volna. Jutott a hétre egy jó hír is, Brkovic felépülni látszik a sérüléséből, ami annak tükrében fontos információ, hogy Lipták sérült, Tamás pedig eltiltását tölti.

Várható kezdőcsapatok:

Diósgyőr: Rados – Nagy, Brkovic, Karan, Forgács – Vela, Busai, Kocsis, Ugrai – Ioannidis, Bacsa

Paks: Verpecz – Szabó, Gévay, Lenzsér, Vági – Bertus, Kecskés, Kulcsár, Papp, Bartha – Hahn

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK