Beharangozó: Ferencváros – Diósgyőr

Ha nem is oly’ rég képesek voltunk rá, meg tudjuk csinálni most is ? Természetesen a Fradi-verésről beszélek, amelyre senki nem fogadott volna lassan három hónappal ezelőtt, ám fel tudtuk szívni magunkat, és felforgattuk a papírformát. Ami akkor még csak egy izgalmas rangadó, egy felejthetetlen nap volt, az most gyakorlatilag a klub jövőjéért folytatott élet-halál harccá vált…

Ahhoz a Ferencvároshoz utazunk ugyanis a kiesést elkerülendő, amely ha nem nyer szombaton, elbúcsúzhat a bajnoki címtől, ami kétségkívül nagy csalódás lenne nekik, miután súlyos milliárdokat öltek a csapatba. Drága lesz az az ezüstérem, így plusz egy okuk lesz nyáron még mélyebben a zsebükbe nyúlni, és hazahozni Dzsudzsák Balázst.

Thomas Doll – aki eltiltás miatt nem lesz ott a pálya szélén – csapata nincs jó formában, az elmúlt 5 bajnokijukból csak egyet tudtak megnyerni négy döntetlen mellett, annak rendje és módja szerint gyorsan rá is fogták a bírókra, hogy idén sem nyernek bajnokságot. Hazai pályán idén kiemelkedőek voltak, 16 Groupama-béli meccsükből 12-t is megnyertek 4 döntetlen mellett 43-13-as gólaránnyal, otthon tehát még veretlenek. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az elmúlt három hazai bajnokin csak a Haladást tudták megverni, a Vasassal és a Pakssal is megosztoztak a pontokon. Az előző körben Kispesten játszottak 1-1-es döntetlent.

Mit várhatunk ellenfelünktől ?

A kapuban minden bizonnyal Dibusz Dénes áll majd, ehhez kétség sem férhet. Előtte lesz egy komoly hiányzó, Leandro ugyanis megkapta ötödik sárgalapját, így a szlovén Miha Blazic párja jó eséllyel Batik Bence lesz. A széleken a korábbi Honvéd-játékos, Botka Endre, és a német Janek Sternberg kaphatnak szerepet. Érdekesség, hogy úgy tűnik, utóbbi kiszorította a védelem baloldaláról azt a Marcos Pedrosot, aki az őszi szezon InStat adatai alapján az NB1 legjobb játékosa volt.

A középpályás védekezésért valószínűleg a macedón Spirovski és az uruguayi Gorriarán felelnek majd, előttük pedig az a Paintsil kap szerepet, akit a hírek szerint nyáron Premier League együttesek kísérelnek majd meg leigazolni (vagy csak a menedzsere próbálja meg ilyen és ehhez hasonló pletykákkal feljebb tornázni ügyfele értékét).

A támadótrió a középpályával ellentétben jó eséllyel csak magyar játékosokból áll majd, Böde Dánielt a jobbszélről Varga Roland, a balról a Lengyelországból hazatérő Nagy Dominik támogatja majd. Ha hozzátesszük, hogy ezt a csapatrészt olyan játékosokra tudja cserélni a hazai stáb, mint Lovrencsics Gergő vagy Amadou Moutari, elmondhatjuk, a szélsővédőinknek talán a legjobb tavaszi teljesítményükre lesz szükség, hogy ponttal távozhassunk a fővárosból szombaton.

Ami minket illet, lesz egy fontos (?) hiányzónk Lipták Zoltán személyében, bár amennyire benne van a hiba a csapatkapitány játékában hónapok óta, talán még jobban is járunk, hogy a Brkovic – Karan páros kezd majd Rados előtt. Csak remélni tudom, hogy Fernando lassan rájön, jobb-bekk poszton Eper a jobb megoldás, a fiatal Bárdos viszont jól játszott a Paks ellen, ő vélhetően szombaton is kezdeni fog. A középpályán, ami talán legjobb formájában is az NB1 leggyengébb ilyen csapatrésze, nem gondolom, hogy lenne változás, a támadósorban viszont nem lepne meg, ha Nikosz váltaná Bacsát, utóbbi ugyanis csereként jóval hasznosabb tud lenni, mint a kezdőcsapat tagjaként.
Nagy Tibor, Forgács Dávid és Ioannidis négy sárgás, ha ők újabb lapot kapnak, a zárófordulót ki kell hagyniuk.

Várható kezdőcsapatok:
Ferencváros: Dibusz – Botka, Batik, Blazic, Sternberg – Gorriarán, Spirovski – Varga, Paintsil, Nagy – Böde
Diósgyőr: Rados – Nagy, Brkovic, Karan, Bárdos – Kocsis, Busai – Varga, Hasani, Ugrai – Ioannidis

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK