Ferencváros – Diósgyőr értékelő

Munchkin pets

Az idei szezonból 2 mérkőzés maradt hátra. Mondhatni, hogy egy új bajnokság kezdődik. A végjátékban még 4-5 csapat is a kiesés elől menekül. Mivel akár 1 szerzett egység is a jövő évi tagságot érheti ezeknél a csapatoknál, így minden alakulat extra motiváltan küzd a bennmaradás kiharcolása érdekében. Az már csak egy mellékszál, hogy ehhez a harchoz olyan ellenfelek társulnak, akik a bajnoki címért, vagy a dobogó legalsó fokáért játszanak.

A mérkőzés kezdetén a Fradi kezdett aktívabban, ahogy az várható volt, a nem túl acélos védelmünket kóstolgatták az első percekben. A játékvezetés kevesebb, mint 8 perc alatt éreztette, hogy ma itt nem mi leszünk a kedvezményezett fél. Történt ugyanis, hogy az első hazai szögletnél Böde a földre tette Tamást, ami még csak szabadrúgást sem ért, majd alig 2 perc múlva következett Bacsa lekönyökölése, aki vérző fejjel feküdt a pályán, de mily meglepő, ez sem volt szabálytalan. Lovrencsics pedig, mint aki jól végezte a dolgát, gyorsan elsétált a tett helyszínéről. Még tartott a támadó ápolása, amikor Bárdos beragadt egy beadásnál, így Böde nem volt lesen és középen teljesen üresen kapott labdát, amit Rados mellett a kapuba lőtt. Lényegében 10 perc elteltével máris hátrányban a csapat, egy olyan mérkőzésen, ahol az ellenfél 12 emberrel kezdett, és a győzelem az elfogadható csak számukra, ha versenyben akarnak maradni a bajnoki címért. Bezzeg Busai első szabálytalanságáért sárgát kap néhány perccel később. Látható, hogy nagyon paprikás a hangulat a pályán, mind a 2 csapat küzd a saját céljáért. Az első gólt követően viszont nem ébredtek fel a srácok primadonnák, továbbra is maradt a ferencvárosi mezőnyfölény. Ennek az eredménye, hogy újabb 10 perc elteltével addig adogattak a hazaiak, míg maradt a szélen egy üres ember, Gorriarán, aki pontosan Paintsil fejére rúgta a labdát, így a fejest követően máris 2 gól a fővárosiak előnye. Ahhoz képest, hogy Doll eltiltását tölti és nem ülhet ott a padon, a csapata játszik… Eltelt a játékrész fele, és lényegében 2-3 olyan alkalom volt, hogy egyáltalán a félpályán át tudtuk vinni a labdát, folyamatos védekezésre kényszerül a csapat. Amennyiben Fernando nem tud kitalálni valamit, itt nagyon úgy néz ki, hogy a nagy verés elkerülése maradhat a kitűzött cél. Fél óra elteltével változott a kép, kissé át tudtuk venni a kezdeményezést, amit nem feltétlen a csapat tudásának tulajdonítanék, sokkal inkább annak, hogy a Ferencváros a kényelmes vezetés tudatában nem hajtja ki magát teljesen és vissza álltak védekezni, majd labdaszerzés után gyors kontrákat vezetni. A kinyíló védelem mellett egy szögletet ki is harcolt így a Fradi, ami után Botka fejesét védte Rados bravúrral, ezzel is megpróbálva meccsben tartani ezt a szétesett csapatot. Az első félidő tanulsága, hogy a hazai csapat nem térképezte fel Nagy Tibor fogalmatlanságát, így a támadásaikat szinte csak Bárdos oldalán vezették, aki ugyan próbált tisztességesen helyt állni, de még így is csúnyán átjátszották jónéhány alkalommal a rutinosabb pesti támadók. A maradék negyed órában a hazai csapat félgőzzel játszott, nem alakultak ki komolyabb lehetőségek, mi pedig kapura lövés nélkül zárjuk a félidőt. A hosszabbításban ugyan Ugrai labdát szerzett, de a nagy lendületben, amivel a kapu felé indult, el is hagyta a játékszert, majd mikor megtalálta, akkor a passza lesen érte Bacsát, így Dibusznak annyi dolga volt a félidőben, hogy egy kósza beadást lehúzzon.

A fordulást követően Szarka váltotta Bacsát, a játékunk azonban nem lett meggyőzőbb. Sőt egy eladott labda után Paintsil sétálhatott a kapuig a labdával, szerencsénkre az ordító ziccert mellé rúgta. A következő percek fontosabb események nélkül zajlottak, a Fradi kényelmesen passzolgat, ha pedig sikerül labdát szerezni, akkor sem igazán tudunk mit kezdeni vele. Mielőtt elértük volna az 1 órás játékidőt, kényszerűen meg kellett szakítani a játékot, ugyanis a fővárosi ultrák pirotechnikájának felhője leereszkedett a pályára, így lényegében semmit nem láttak a játékosok és a bíró sem. Remélhetőleg Fernando adott pár hasznos tippet ebben a mini-szünetben. Pár perc múlva, ahogy oszlott keveset a köd a labda is útjára indult. Mintha csak a Ködös Albionban folyna a játék. A biztos vezetés tudatában annyira visszaállt és elkényelmesedett a Ferencváros és annyira ötlettelen, minden kreativitást nélkülöző focit mutatott be a Diósgyőr, hogy ezt már nézni is rossz. Semmi nem történik. Ugyanez nem mondható el a többi pályán, ugyanis a korábban kezdődő meccseken érdekes módon a Vasas és a Balmazújváros is a hosszabbításban szerzett győztes gólt, ezzel az utolsó helyre taszítva a csapatot. Tekintve, hogy a kapura 101%-ban veszélytelenek vagyunk, így ez az állás nagyon úgy néz ki, hogy nem is fog változni. Tehát az egyetlen esélye ennek az elképzelés, akarat és önbizalom nélkül vergődő “csapatnak” arra, hogy jövőre is az első osztályban bohóckodjanak az, ha a listavezető és bajnokaspiráns Videotont legyőzik. A második játékrész záró félórája annyira lassan, érdektelenül és helyzetek nélkül zajlik, hogy az már az értékelhetetlen szintet súrolja. 10 perccel a vége előtt olyan színvonaltalan lett a mérkőzés, hogy az értékelés itt be is fejeződik, ugyanis nincs mit értékelni…

Hozzászólások

Written írta: 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK