Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – Videoton

A szezon eleji sorsolást látva azt hiszem, volt egy dolog, ami valamennyi diósgyőri fejében megfordult: Csak az utolsó két fordulóra dőljön el a bennmaradásunk…

Ez sajnos nem jött össze, ráadásul ha nem lennénk elég nehéz helyzetben, három másik meccstől is függ, elérjük e célunkat. A Vasas – Balmazújváros – Haladás hármasból legfeljebb az egyiknek szabad begyűjtenie a három pontot, ami tekintve, hogy a Honvéddal, Ferencvárossal és a különösen jó formában lévő Mezőkövesddel játszanak, akár még kedvezően is alakulhat számunkra.

Hétvégi ellenfelünk, a Videoton már megnyerte a bajnokságot, ami talán az egyetlen esélyünk lehet, így ugyanis számukra már tét nélküli a találkozó, ráadásul a hírek szerint erősen tartalékosan érkeznek Miskolcra. Más kérdés, hogy jó eséllyel az eddigi perememberek is bizonyítani akarnak majd a szakmai stábnak a nyári játékosmozgások előtt.

Mit várhatunk ellenfelünktől ?

A következőkben szokásunkhoz híven megkíséreljük megtippelni az ellenfél kezdőcsapatát, azonban jelenleg Marko Nikolic mellett jó eséllyel csak egy igen szűk kör tudja, kik azok, akik egyáltalán elutaznak hétvégén, ezért a továbbiakat kezeljétek fenntartásokkal.
A kapuban Kovácsik Ádám helyett ezúttal valószínűleg Tomas Tujvel áll majd.

Előtte egy tartalékos védelemre lehet számítani, ahol Fiola Attila testesíti meg a rutint, mellette az a 19 éves Tóth Bence, aki a nem túl dicsőséges andorrai vereség alkalmával a válogatott kezdőjében kapott helyet, a széleken pedig Bolla Bendegúz és az Olaszországból hazatért Tamás Krisztián szerepelhetnek. Adott esetben az is alternatíva lehet, hogy Fiola a jobbszélen jut szóhoz, középen pedig Tóth párja Mocsi Attila lesz.

A középpályás védekezésért a mindössze 19 éves Réti Patrik valamint a rutinos ex-debreceni, Varga József felelnek majd, a támadások szervezése pedig jó eséllyel Kovács István feladata lesz.

A támadótrióban is kezd majd egy tehetséges fiatal Géresi Krisztián személyében, mellette pedig valószínűleg Stefan Scsepovics és Elvir Hadzic juthatnak szóhoz. A kisebbik Scsepovics testvér idén öt bajnoki gólig jutott, Elvir Hadzic, a nagyobb-nevű Anel öccse viszont mindössze 26 játékperccel rendelkezik az NB1-ben.

Ami minket illet, elérkeztünk az utolsó utáni szalmaszálhoz, amit még megragadhatunk. Persze, mondhatjuk, hogy nincs helyünk az elsőosztályban, ezzel pedig még vitatkozni is felesleges, és kétségkívül lehetne előnye egy másodosztályú kitérőnek is, valahogy mégsem tudunk ezért szorítani…
Hosszú évek óta jellemző ránk, hogy ha beharangozzuk sorsdöntőnek a következő találkozót, a srácok fejben már azelőtt összeomlanak, hogy kiérnének a gyepre. Talán nehezünkre esik elképzelni, hogy hosszú hetek kilátástalansága után  majd éppen most, a “leghosszabb napon”, a legjobb magyar gárda ellen sikerül fizikálisan és mentálisan csúcsra járatva teljesíteni, de ha mi sem hiszünk a csapatban, akkor ki fog ?
Fernando a hírek szerint majd’ mindenkire, így az eltiltásából visszatérő Lipták Zoltánra is számíthat, az egyetlen kivétel Nagy Tibor, aki ötödik sárgáját kapta a múlthéten.
Ideje élni, vagy halni hagyni…

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Rados – Eperjesi, Lipták, Brkovic, Bárdos – Varga, Busai, Kocsis, Ugrai – Bacsa, Ioannidis
Videoton: Tujvel – Bolla, Fiola, Tóth, Tamás – Réti, Kovács, Varga – Géresi, Scepovic, Hadzic
A találkozó játékvezetője Iványi Zoltán lesz, akivel 2014 óta nem nyertünk meccset.

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK