Itt vagy most

Beharangozó: Ferencváros – Diósgyőr

A világbajnokság végeztével végre útjára indul a labda az NB1 2018/2019-es szezonjában, számunkra talán a lehető legnehezebb mérkőzéssel az első körben. Ahhoz a Ferencvároshoz látogatunk ugyanis, amely jelenleg a legértékesebb kerettel bír a magyar élvonalban, nyáron nem csak mennyiségben, minőségben is előreléptek. Ami mellettünk szólhat, hogy csütörtök este még tétmeccset játszottak Izraelben, ráadásul néhány alapember sérüléssel bajlódik. Az Európa Liga selejtezők első körében már búcsúzni kényszerült ellenfelünk, ám azt egyelőre korai lenne megállapítani, hogy számunkra ez előny vagy éppen hátrány: motiválhatja őket, hogy javítsanak hazai közönség előtt, de mentálisan vissza is foghatja őket a kiesés ténye, könnyen beragadhatnak a rajtnál.

Mit várhatunk ellenfelünktől ?

A kapuban minden bizonnyal Dibusz Dénes áll majd. A pécsi hálóőr már negyedik szezonját kezdi a fővárosban.

Otigba Kenneth és Botka Endre kiesésével a védelem összeállításánál nem sok variációs lehetősége marad Thomas Doll vezetőedzőnek, a széleken Lovrencsics Gergő és a német Marcel Heister, középen Miha Blazic és a germán bekkhez hasonlóan szintén új szerzemény ghánai, Abraham Frimpong kezdhetnek vasárnap. Heister alapvetően középpályás, kényszerből kell a védelemben helytállnia.

A középpályás védekezésért a macedón Stefan Spirovski és az uruguayi Fernando Gorriarán felelnek. Előbbi a Maccabi elleni EL odavágón a Ferencváros egyetlen gólját szerezte, de defenzív szerepe ellenére tavaly a mi kapunkat is bevette.

A támadókat a szélekről egyrészt egy új igazolás, a Sahtar Donyecktől kölcsönvett ukrán Ivan Petriak, másrészt Bőle Lukács támogatja majd. Petriak – aki egyébként az NB1 jelenlegi legértékesebb játékosa – Varga Roland sérülése miatt juthat szóhoz a kezdőcsapat tagjaként. A tény, hogy a magyar válogatott szélső továbbra is a ferencvárosiakat erősíti már csak annak fényében is érdekes, hogy az előző szezonban nyújtott teljesítménye alapján menedzsere többször elmondta, nyáron biztosan légiósnak áll. Bőle az Európa Ligában mindkétszer kezdő volt, így a kellően mély keretnek köszönhetően az sem lenne meglepetés, ha a stáb Amadou Moutarinak szavazna bizalmat a helyén.

A támadósorban újfent a bőség zavarával kell(ene) “megküzdenie” Thomas Dollnak, talán egyedül az újonnan szerződtetett Davide Lanzafame helye lenne biztos, azonban ő is kisebb sérüléssel bajlódik, így vélhetően Böde Dániellel és a korábbi izlandi válogatott Kjartan Finnbogasonnal nézhetnek farkasszemet Liptákék.

Ami minket illet, az előző, rémálomszerű szezont követően újabb lehetőséget kapunk a javításra. Bódog Tamás távozott, a szégyenletesen teljesítő keret nagy része azonban együtt maradt, egyelőre csak remélhetjük, hogy Fernando harmonikusabb kapcsolatot alakít ki a játékosokkal, mint elődje. A Maccabi Netanya elleni edzőmérkőzésen már az a csapat futott ki a pályára, amely fog hétvégén is a Groupama Arénában. Két dologban is bízhatunk a találkozót megelőzően, hiszen vendéglátóink csütörtökön még nemzetközi kupameccset játszottak, mi pedig évek óta győzelemmel kezdjük a bajnoki pontvadászatot. Más kérdés, hogy a Ferencvároshoz nem győzni járunk. Vajon vasárnap melyik tendencia folytatódik majd ?

Várható kezdőcsapatok:
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Heister – Petriak, Spirovski, Gorriarán, Bőle – Böde, Finnbogason
Diósgyőr: Antal – Eperjesi, Brkovic, Lipták, Forgács – Mazalovic, Hasani, Busai – Makrai, Bacsa, Ugrai
A találkozó játékvezetője Andó-Szabó Sándor lesz.

Ez történt legutóbb

 

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK