Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr- Puskás Akadémia

Nem indult túl fényesen a szezon csapatunk számára, annak ellenére, hogy a statisztikai mutatókban nem volt jelentős a hazai fölény, mégis egy csúnya vereségbe sikerült beleszaladni. A mutatott játék még hagy némi kívánni valót maga mögött, az egyéni hibák igen gyorsan megpecsételték a sorsunkat.

A Puskás Akadémia sem kezdte sokkal jobban az idényt, hazai pályán szenvedtek 1 gólos vereséget a Debrecen ellen, a győztes gólt Calvente szerezte, akinek a neve korábban pletyka szinten itt is felmerült. A legfontosabb változás a csapat életében, hogy a Diósgyőrhöz ezer szállal kötődő Benczés Miklós vette át az edzői széket, immáron második alkalommal ül le a falusi csapat kispadjára. Ennek talán annyi hozadéka lehet az együttesre nézve, hogy, ha nem is sokkal, de közelebb kerülnek az eredeti célt hirdető “mottójukhoz”, miszerint az a céljuk, hogy minél több fiatal, magyar, tehetséges játékos szerezhessen értékes tapasztalatot a hazai bajnokság legerősebb osztályában. Benczés szereti játszatni a fiatalokat, talán idén több lehetőség nyílik számukra is. A keretben, a tavalyi év összeállításait figyelembe véve, meglepő arányok jöttek ki, 13 magyar focistára jut 11 légiós, ami még mindig 1 fővel több, mint az MLSZ ajánlása az idei évre, így olybá tűnik, nem mindenkinek van szüksége az anyagi előnyökkel is járó együttműködésre. A hétvégi fordulóban régóta nem látott számú, 7 hazai játékos is a pályán volt. Azt nem mondom, hogy ennek köszönhető a gyatra szereplés, de a Loki ellen mindössze 4 kapura lövési kísérletük volt, amiből 1 talált kaput. A Debrecen ezzel szemben 10 alkalommal is nekirugaszkodott és 5 próbálkozással el is találták a pálya végében felállított ketrecet.

Mit várhatunk ellenfelünktől?

Annak ellenére, hogy van egy fiatal, 20 éves hálóőr is a csapatban,  valószínűleg a 3 portás közül ő állhat a sor végén, előtte két rutinos játékos is sorban áll a hétvégi szereplés reményében. Közülük Hegedűs Lajos kapta meg a bizalmat az előző fordulóban, aki az mögöttünk hagyott szezon döntő többségét végigvédte a csapatnál, mindössze 3 találkozót hagyott ki, idén is alapembernek fog számítani minden bizonnyal.

A Puskás csapata 4 védővel a kezdőben indult neki a pontvadászatnak, a legtöbb felállás, amit kicsiny hazánkban az edzők alkalmaznak, nagyon hasonlóan kezdődik. Az egyik legstabilabb pont, a tavalyi évben Újpestről szerződtetett Jonathan Heris lehet a szezonban, mellette a fiatalok Osváth Attila és Spandler Csaba fognak szerepelni minden valószínűség szerint, a negyedik védő pedig a már kissé rutinosabb légiós, Dejan Trajkovski lesz. Ebben a csapatrészben elmondható, hogy kiegyenlítettek a szerepek, rutin vs fiatalok 2-2.

A középpályán a stabilitás, a labdák megszerzése és megtartása lehet a fő cél az akadémisták számára, hiszen ebben az egységben 5 játékos is szerepelt az előző fordulóban, bár ebből Josip Knezevic inkább a támadó szekciót erősíti, kevésbé hatékony a védőmunkája. Rajta kívül még 1 légiós jutott szerephet az előző körben, az Albániából érkezett Liridon Latifi. A maradék három pozíciót a magyarok töltötték be, Balogh Balázs tapasztalatával próbálta segíteni Molnár Gábor és Radó András tevékenységét, hogy a két fiatal a széleken támadva megbonthassa az ellenfél védelmét, majd mögéjük kerülve helyezze nyomás alá a kaput. Az előző héten úgy tűnik, hogy ez a támadó stratégia nem igazán jött be.

Az egyetlen, hivatalosan is támadóként feltüntetett játékos Márkvárt Dávid volt, aki a valóságban inkább fog Knezevic mögött játszani, a légiós pedig a csapat legelső embere lesz a támadások építésekor. Márkvárt Pécsről indult nagy reményekkel, aztán az elmúlt években kissé elcsendesedett körülötte a sajtó, ettől függetlenül nem szabad leírni a játékost.

Várható összeállítások:

Diósgyőr: Antal – Eperjesi, Lipták, Tamás, Forgács – Hasani, Mazalovic, Busai – Ugrai, Bacsa, Makrai

Puskás: Hegedűs – Osváth, Heris, Spandler, Trajkovski – Molnár, Balogh, Latifi, Radó, Márkvárt – Knezevic

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK