Itt vagy most

Mi nem ugrottuk át a lécet, de a léc ,,megugraizott” minket

 

 

A mérkőzés előtt, fogalmam sem volt, hogy mit is várhatnék a csapattól. Attól a csapattól, amelyik teljesen simán kapott ki a ,,züllőin” a múlt héten, attól a csapattól, ahová nyári erősítés eddig nem igazán érkezett.

Érdekes volt a kezdőnk, annyi szent, hiszen kimaradt az elmúlt héthez képest Lipták, a védelem tengelyéből, Forgács, a bal oldali védőnk és talán a legkisebb meglepetés, Ugrai Roland mellőzése volt.  Amit az első húsz percben láttam, azon nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek?! Annyi pontosság volt a játékunkban, amennyivel egy dalmata már visszaadta volna a törzskönyvét. Várható volt, hogy hamarosan érkezik a felcsútiak gólja. Antal ismét bemutatott egy bravúrt, de hiába, hiszen a kipattanóra megint csak nem érkezett senki. Ezzel egy oda, de kíváncsi lennék, hogy miért maradt le az embere Diallóról?

A kezdőcsapatba került Bárdos Bence, de nagyon nem hálálta meg a bizalmat. Az ellenfél kapuja előtt borzasztóan vett át egy labdát, ezzel oda is lett a helyzet, míg a saját kapunk előtt, az ugyanilyen minőségű labdaátvétel miatt, lendületből érkeztek meg az ellenfél támadói, amit Brkovic sajnos csak szabálytalanul tudott megállítani. Radó bevágta, Antalnak esélye sem volt. Nem sokkal ezután Fernando mester lekapta a pályáról Bárdost, bejött a helyére Forgács. Ettől stabilabb lett a védekezésünk, így nyugodtabban lehetett építeni a támadásainkat.

Egy remek Vernes szöglet után, Brkovic fejelt védhetetlenül a kapuba, megelőzve, a rosszul kimozduló Hegedűs kapust. Lassacskán átvettük a játék irányítását, voltak biztató támadásaink, de a félidőben még vezetett a Felcsút.

A második félidő elején már hasonlított a csapat arra, amit látni szeretne minden Diósgyőr szurkoló. Hamar meg is lett az eredménye ennek, hiszen Makrai lövését csak kitenyerelni tudta Hegedűs, amit Vernes közelről bepofozott. Ezek után még inkább fölénybe kerültünk, de nem sikerült gólra váltani ezt, pedig Molnár csereként beállva, még azt a szívességet is megtette nekünk, hogy egy meggondolatlan szabálytalanság után, húsz percig emberelőnyben játszhattunk. Karakó játékvezető nagyon elnézett egy tizenegyes szituációt, de Ugrai, mostanság sajnos szokásához híven kihagyta, így maradt a végére a 2:2. Ez az eredmény nem túlkedvező számunkra, de ne feledjük, hogy még csak a második fordulóban járunk.

Hiába még csak a második forduló, de már most sok olyan dolog van, ami aggodalomra adhat okot.

Ebbe a keretbe még legalább három, négy, akár öt meghatározó játékosra lenne szükség, mert néhány poszton olyan gyengék vagyunk, hogy két kézzel sem sikerülne kinyomni a palacsintából a lekvárt. Belső védőre mindenképpen szükségünk lenne, mert Tamás Márk nem az. Viszont legalább balhátvédként sem túl stabil, akárcsak Forgács, hogy Bárdosról már ne is beszéljünk. Így nyilvánvaló, hogy égetően nagy szükségünk lenne egy igazi bal oldali védekező játékosra is.. A középpályánk sem túl acélos, pedig Miskolcon vagyunk.  Még egy védekező-középpályás és egy vérbeli irányító elférne ebben a csapatban, bőven. Az ötödik poszt az, amivel lényegében kezdeni kellett volna, mert a kapusokról van szó, de mostanában, mintha Antal Boti eljutott volna oda, ahová a képességei alapján már régen el kellett volna. Magabiztosságot, tartást adna az egész csapatnak, de a többiek eddig nem igazán kérnek belőle.

Nagyon bízom benne, hogy a vezetőség is LÁTJA, hogy mik a hiányosságok és mit kell ahhoz TENNI, hogy előre lépjünk. Eddig valahogy az, az érzése a szurkolónak, hogy olyanok, mint Esmaralda. Vak, de legalább örül, hogy Miskolc után Majláth. Bár, ha így folytatják…

Sajnos említést kell tennem egy játékosról is, amit nem szívesen teszek meg, de most már nem lehet szó nélkül hagyni a ,,teljesítményét”. A tavalyi szezon, őszi felében szárnyalt, válogatott lett, ott gólt rúgott tétmérkőzésen, majd tavasszal mintha kicserélték volna. Folyamatosan rossz megoldások, még rosszabb elképzelések, rengeteg öncélúság és, ami a legfájóbb egy szurkolónak, az alázat és szenvedély totális hiánya. Tudod Roli, lehet, hogy te vagy Magyarország öt legjobb játékosának egyike, de el kellene gondolkodni azon, hogy ennyi idősen, miért éppen itt tart a pályafutásod, ahol. Ha annyira megy a foci, akkor miért egy kiesőjelölt csapatban rúgod, de inkább nem rúgod a bőrt? Ha akkora zseni vagy, mint amit az önbizalmad és a focihoz való hozzáállásod mutat, akkor miért nem éppen Sevillában bűvölted a lilákat?! Hagyjuk, a kérdésem költői…

Viszont Vernes Ricsi nagyon jól mutatkozott be kezdőként, hiszen góllal, gólpasszal hálálta meg a bizalmat. és ne mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy Bacsa Patrik viselte a csk szalagot, és bizonyította is, hogy maradhat rajta még egy jó pár meccsen keresztül. Külön szeretnék gratulálni Antal Botinak, hiszen nagyon mélyről jött vissza, és nagyon biztató, ahogy mostanában igyekszik stabilitást adni a csapatnak.

Jobbak voltunk, mint múlt héten, mondjuk attól nem nehéz, de hiszem, hogy jövő héten bedaráljuk a kondát!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK