Itt vagy most

Szokásos vereség Debrecenben

Röviden:

1. félidő: halvány
2. félidő: gyenge

Hosszabban:

Nem győzni jártunk mostanában Debrecenbe, és az első félidő alapján kevés okunk volt a bizakodásra. Esetleges csapatjáték, sok pontatlanság, rengeteg elvesztett párharc jellemezte részünkről az első 45 percet, ennek ellenére megszerezhettük volna egy kipattanó lövés után a vezetést, ami talán lökést adhatott volna a csapatnak.

Bár elég bizonytalan volt a védelem, a középpályánk pedig átjáróház, mégis sikerült kihúzni kapott gól nélkül az első játékrészt. Akit ki lehet emelni, az Antal és Bacsa, ugyanakkor több játékos mélyen a tudása alatt játszott, ami nem sok jót vetített előre a második félidőre.

Szünet után sajnos hamar megszerezte a vezetést a Debrecen, végignéztük, ahogy Tőzsér végigmegy a térfelünkön, majd az alsó sarokba helyezi a labdát. Innentől már nekünk kellett kezdeményezni, ha pontot szerettünk volna szerezni. Reagált is Fernando, beállt Tajti, aki biztatóan mozgott a Puskás Akadémia ellen, tőle vártuk a megváltást, hátha éppen ő lesz az, aki a 10 bajnoki óta tartó vereségsorozatunkat megszakítja egy egyéni megmozdulás után.

A mérkőzés képe azonban nem nagyon változott, kényszerűségből Liptákot is le kellett cserélni, a lelátón helyet foglaló szövetségi kapitányunk pedig csak abban bízhatott, hogy nem lesz sok hosszabbítás és nem kell sokáig néznie az egyre csökkenő színvonalú összecsapást.

Erőtlen volt a DVTK, bár próbáltunk támadgatni, de igazán veszélyes helyzetet nem tudtunk kialakítani, Tajtin lehetett leginkább látni az igyekezetet, de amikor elkezdhettünk kicsit reménykedni, akkor egy nagyon erősen lesgyanús fejessel meglőtte a második gólját is a Debrecen.

Ez azt is jelentette, hogy a DVTK idén továbbra is nyeretlen, 3 meccsen összesen 1 pontot szereztünk, a következő fordulóban pedig a 2 győzelemmel álló MTK-hoz látogatunk majd. Gyökeres változásra van szükség, ha szeretnénk az NB1 küzdelmeibe beleszólni, még bőven lehet igazolni, az illetékesek most megmutathatják, hogy miért veszik fel a fizetésüket.

Bízva egy szebb folytatásban: hajrá Diósgyőr!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK