Itt vagy most

Beharangozó: MTK – Diósgyőr

Saját szurkolóikon kívül talán nem sok futball kedvelő örül annak, hogy az ötödik budapesti csapatként kieső Vasast egy másik fővárosi egyesület, a gyakorlatilag falusi nézőszámokat felvonultató MTK váltotta az élvonalban. Jól láthatóan azonban komolyan gondolták a vezetők – a mieinkkel ellentétben -, hogy ezúttal jó lenne elkerülni a kiesést, és ennek megfelelően erősítették meg a keretet, többek között Ikenne Kinggel vagy Bognár Istvánnal. Eddig az eredmények is jönnek, három bajnokin már 6 pontot szereztek, az Újpestet és a Felcsútot is legyőzték idegenben.

Mit várhatunk vendéglátóinktól ?

Kapus poszton egy 29 éves ukrán hálóőr, Artem Ivanovics Kicsak néz majd farkasszemet Bacsáékkal. Kicsak a Dinamo Kijevben nevelkedett, többször szerepelt hazája utánpótlás válogatottjában.

A védelem ideális összetételét egyelőre nem találja Feczkó Tamás vezetőedző. A széleken jó eséllyel a Kispestről szerződtetett Patrick Ikenne King és az ukrán Evgen Selin kezdhetnek majd, középen pedig Gengeliczki Gergő és a korábbi válogatott, Pintér Ádám állhatják útját a támadásainknak.

A hátsó alakzattal ellentétben a középpályán megvannak a korábbi balmazújvárosi sikeredző alapemberei, a középpályás védekezésért az egykori válogatott és olaszországi légiós, Vass Ádám felel, előtte pedig a Bognár IstvánKanta József páros forgatja a hazai csapatot, utóbbi három forduló alatt már két gólt szerzett.

A támadótrió kapcsán két játékosról mondható el, hogy bérelt helyük lenne a kezdőben, a szélső Vass Patrik és a csatár Lencse László, mellettük többnyire a korábbi debreceni és angyalföldi támadó, Kulcsár Tamás szerepelt, ám legutóbb Myke Bouard Ramos volt ott a kezdőcsapatban, és mivel így gyűjtötték be idegenben a három pontot, ez vélhetően most sem fog változni.

Említést érdemel még, hogy a cserepadon ott lesz egyrészt Torghelle Sándor, másrészt az egykor hatalmas tehetségként számon tartott Farkas Balázs, akinek játékát egy időben még Sir Alex Ferguson is figyelemmel kísérte, ám sérülései miatt nem volt képes kiaknázni az adottságaiban rejlő lehetőségeket. Ennek ellenére is egyszeres ukrán és kétszeres magyar bajnoknak mondhatja magát.

Vendég oldalon friss hír, hogy Lipták Zoltán iránt a másodosztályú Zalaegerszeg érdeklődik, Busai Attila és Ugrai Roland pedig kikerültek a keretből, nem lepődnék meg, ha őket többet nem látnánk az első csapatban, Diósgyőr mezben.

Várható kezdőcsapatok:
MTK: Kicsak – Ikenne King, Gengeliczki, Pintér, Selin – Bognár, Vass, Kanta – Vass, Lencse, Ramos
Diósgyőr: Antal – Eperjesi, Brkovic, Karan, Shestakov – Lipták, Mazalovic, Hasani – Makrai, Bacsa, Vernes
A találkozó játékvezetője Andó-Szabó Sándor lesz.

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK